Yγιεινή πρωτεΐνη για τονωμένους μυς, γρήγορο μεταβολισμό και  υγεία.

Yγιεινή πρωτεΐνη για τονωμένους μυς, γρήγορο μεταβολισμό και υγεία.

Εάν γυμνάζεστε και προσπαθείτε να κερδίσετε μυς, η πρωτεΐνη είναι ο πραγματικός σας φίλος. Θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των σπασμένων μυϊκών ινών, θα απομακρύνει τους πόνους και θα βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Ωστόσο, η κατανάλωση της σωστής ποσότητας πρωτεΐνης για την οικοδόμηση αυτού του μυός είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται. Γιατί; Η πρωτεΐνη είναι πολύ πυκνή, σε γεμίζει γρήγορα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια άλλων μακροθρεπτικών συστατικών όπως λίπη και υδατάνθρακες.

Πώς λοιπόν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης χωρίς να χάσετε την όρεξή σας ή να αισθανθείτε άρρωστοι;

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε;
Χρειάζεστε μόνο περίπου 0,7 – 1g πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους για να αποκτήσετε μυϊκή μάζα. Έτσι, εάν είστε 81 κιλά, το ελάχιστο που θα χρειαστείτε είναι 126 γραμμάρια και το υψηλότερο που θα χρειαστείτε είναι 180 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Μπορείτε να χτίσετε μυς με μόλις 0,7 g: το κλειδί είναι να το κάνετε με ποιοτική πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη κοτόπουλου και βοείου κρέατος είναι ο καλύτερος τρόπος. Εάν είστε vegan, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​με φυτικές πρωτεΐνες επίσης. Δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιες, καθώς είναι αμινοξέα που αποτελούνται από διαφορετικά δομικά στοιχεία.

Πώς να συμπεριλάβετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα
Το κόλπο είναι να κάνετε όποια πρωτεΐνη έχετε κάθε γεύμα, να ταιριάζει φυσικά στην ημέρα σας. Όλοι έχουν αυγά, οπότε το πρωί, απλά προσθέστε μερικά ασπράδια στο πρωινό σας. Το μπέικον, και σε κάποιο βαθμό το πλιγούρι βρώμης, έχει επίσης πρωτεΐνη. Μπορεί αν θέλετε μια ελαφριά σαλάτα για πρωινό, προσθέστε λίγο κοτόπουλο, λευκό ψάρι ή ίσως μερικούς κύβους μπέικον. Για μεσημεριανό γεύμα, όλοι έχουν συνήθως κάποιο είδος σάντουιτς ή περιτύλιγμα. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κοτόπουλο σε αυτό. Καλές επιλογές είναι και τα ζυμαρικά με κοτόπουλο ή τόνο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρόνο για να φτιάξουμε ένα σωστό γεύμα το βράδυ και η πρωτεΐνη δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Όχι αρκετή πρωτεΐνη
Όταν ξεκινάτε αυτή τη διαδικασία, θα διαπιστώσετε ότι η πρωτεΐνη είναι τόσο πυκνή και χορταστική που δυσκολεύεστε να φάτε οτιδήποτε άλλο . Επομένως, αντί να ταΐζετε τον εαυτό σας με το ζόρι, επιλέξτε Πρωτεϊνική Σκόνη για τις ανάγκες σας. Μερικές συσκευασίες  έχουν εξαιρετικούς υδατάνθρακες, οπότε μπορείτε να τους πάρετε για πρωινό. Άλλοι επικεντρώνονται ως επιλογή μόνο στην πρωτεΐνη που αποκαθιστά το σώμα μετά την προπόνηση. Επιλέξτε προσεκτικά και με ποιοτικά κριτίρια σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ένα ρόφημα μπορεί να καλύψει από 40 έως και 50 γραμμάρια πρωτεΐνης, βοηθώντας σας να αναπληρώσετε παράλληλα ένα χαμένο γεύμα ή απλώς να σας βοηθήσει να καλύψετε το ελάχιστο επίπεδο μεταξύ των γευμάτων.

Η πρωτεΐνη είναι δύσκολο να καταναλωθεί γιατι απο ένα σημείο και πέρα όταν δηλαδή η διατροφή και οι στόχοι σας πάνε καλά και έχουν ομαλοποιηθεί, ενδέχεται να αρχίσει να σας φαίνεται βαρετή και μπορεί να αρχίσετε να την παρακάμπτετε. Είναι όμως ωφέλιμη για την καλή υγεία, τους μυς και το αποτελεσματικό αδυνάτισμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αναπληρώνεται με ένα πλήρες γεύμα σκόνης.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr