Πως αντιμετωπίζουμε τα πρησμένα μάτια γρήγορα στο σπίτι.

Πως αντιμετωπίζουμε τα πρησμένα μάτια γρήγορα στο σπίτι.

Τα πρησμένα μάτια προκαλούνται γενικά από την έλλειψη ύπνου και την αφυδάτωση.

Ποτέ μην αντιμετωπίζετε τα πρησμένα μάτια με προϊόντα που δεν έχουν σχεδιαστεί για χρήση γύρω από την περιοχή των ματιών.
Τα πρησμένα μάτια είναι συνήθως αποτέλεσμα κατακράτησης υγρών κάτω από το μάτι.

Η κατακράτηση υγρών συμβαίνει όταν υπάρχει ανισορροπία αλατιού και νερού στο σώμα και συνήθως προκαλείται από αφυδάτωση. Η έλλειψη ύπνου και το αλκοόλ είναι επίσης πρωταρχικοί παράγοντες για τα πρησμένα μάτια .

Σπάνια, τα πρησμένα μάτια μπορεί να υποδηλώνουν μόλυνση των ματιών όπως επιπεφυκίτιδα ή μια πιο σοβαρή πάθηση. Εάν τα μάτια σας είναι χρόνια πρησμένα, επισκεφθείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε την αιτία.

Τα πρησμένα μάτια είναι συνήθως πιο έντονα το πρωί και σταδιακά μειώνονται από μόνα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πως θα τα αντιμετωπίσετε γρήγορα.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται συνήθως για τη μείωση του πρηξίματος των ματιών.

Η θεραπεία είναι η εξής:

2 φακελάκια τσαγιού
Αφήνουμε τα φακελάκια να κρυώσουν στο ψυγείο
Εφαρμόστε στα μάτια για 5-10 ή μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τσαγιού λέγεται ότι καταπραΰνουν την περιοχή, ενώ η ψυχρότητα των φακέλων συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία που συμβάλλουν στο πρήξιμο.

Ως εύχρηστο φάρμακο, το πράσινο τσάι αγοράζεται εύκολα και είναι φθηνό. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο τα αντιοξειδωτικά απορροφώνται στην πραγματικότητα κάτω από το μάτι είναι πιθανώς περιορισμένος και η δροσιά των φακελίσκων του τσαγιού πιθανώς να ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος του ξεφουσκώματος.

Φέτες αγγουριού
Το πιο γνωστό φάρμακο για την ανακούφιση των πρησμένων ματιών είναι πιθανώς δύο φέτες φρέσκο ​​αγγούρι από το ψυγείο.

Συνιστάται να ξαπλώνετε με μια φέτα κρύο αγγούρι πάνω από κάθε μάτι για περίπου 10 λεπτά για να παρατηρήσετε τυχόν αποτελέσματα.

Ενώ το αγγούρι χρησιμοποιείται συχνά για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, όπως και με το πράσινο τσάι, είναι πιθανώς η επίδραση του κρύου που μειώνει το πρήξιμο.

Κρύα Κομπρέσα
Οποιοδήποτε είδος κρύας κομπρέσας γύρω από τα μάτια μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στην περιοχή, ελαχιστοποιώντας έτσι το πρήξιμο.

Για μια κρύα κομπρέσα, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα εμποτισμένη σε δροσερό νερό ή δύο κουτάλια που έχουν παγώσει στην κατάψυξη. Τοποθετήστε το πανί ή τα κουτάλια πάνω από τα μάτια σας για αρκετά λεπτά μέχρι να μειωθεί το πρήξιμο.

Αμαμελίδα.
Η αμαμελίδα είναι ένα φυσικό στυπτικό που μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος και στη μείωση του πρηξίματος. Για να το χρησιμοποιήσετε, βρέξτε δύο μπάλες βαμβακιού ή επιθέματα και τοποθετήστε κάτω από τα μάτια για αρκετά λεπτά. εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα μετά.

Ωστόσο, η αμαμελίδα μπορεί να αφυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια. Αποφύγετε τη χρήση εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή εάν προκαλεί ερεθισμό.

Καφεΐνη
Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η καφεΐνη είναι αυτό που είναι γνωστό ως αγγειοσυσταλτικό, που σημαίνει ότι στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία για να μειώσει το υγρό γύρω από τα μάτια. Εδώ είναι μια DIY συνταγή για μια μάσκα που ξεφουσκώνει :

Συνδυάστε φρέσκο ​​κατακάθι καφέ με 1 ασπράδι αυγού
Αφήστε το μείγμα κάτω από τα μάτια για 15 ή 20 λεπτά
Πλύνετε καλά το πρόσωπο

Μια λέξη προσοχής: ο καφές μπορεί να σκουρύνει προσωρινά το δέρμα, επομένως φροντίστε να πλύνετε καλά το πρόσωπό σας αφού τον χρησιμοποιήσετε σε μάσκα.

Μασάζ
Μια άλλη θεραπεία πρηξίματος ματιών είναι η αποστράγγιση της συσσώρευσης υγρών γύρω από τα μάτια κάνοντας μασάζ . Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό νεφρίτη ή δύο παγάκια για να δροσίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια καθώς κάνετε μασάζ.

Κάνοντας μασάζ από την εσωτερική γωνία του ματιού προς τα έξω, μπορείτε να αποστραγγίσετε το πρήξιμο από κάτω από το μάτι στο σώμα. Είναι σημαντικό να είστε απαλοί με το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια: ασκήστε ελάχιστη πίεση και μην τραβάτε ποτέ το δέρμα.

Το αυτο-μασάζ μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καθόλου εργαλεία, αλλά η ψυχρότητα ενός ρολού νεφρίτη ή των παγοκύβων πιθανότατα θα μειώσει το πρήξιμο πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν τα δάχτυλά σας.

Εάν χρησιμοποιείτε παγάκια, προσέξτε να μην ερεθίσετε ή να βλάψετε το δέρμα ή τα μάτια σας λόγω της υπερβολικής ψυχρότητας. Τυλίξτε τα παγάκια σε γάζα ή μια καθαρή πετσέτα για να προστατέψετε αυτή την περιοχή.

Θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή
Εάν τα πρησμένα μάτια σας είναι πολύ επίμονα για να αντιμετωπιστούν με θεραπείες στο σπίτι, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση και την πρόληψη του πρηξίματος. Είτε προτιμάτε κρέμες ματιών είτε επιθέματα ματιών, υπάρχουν μερικά βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε μια θεραπεία .

Πεπτίδια
Τα πεπτίδια είναι φυσικές πρωτεΐνες στο σώμα που εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της σηματοδότησης πότε πρέπει να παραχθεί περισσότερο κολλαγόνο. Χρησιμοποιούνται ως συστατικό σε κρέμες ματιών για να αυξήσουν τη σφριγηλότητα και το πάχος του δέρματος , γεγονός που μπορεί να αποτρέψει το πρήξιμο. Ωστόσο, τα πεπτίδια απαιτούν τακτική χρήση για να δούμε αποτελέσματα.

Υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι ένα ισχυρό μόριο που παράγεται στο σώμα για την ενυδάτωση του δέρματος. Η τοπική εφαρμογή του HA ενυδατώνει αποτελεσματικά το δέρμα σας όταν είστε αφυδατωμένοι. Για αυτόν τον λόγο, είναι ένα κοινό συστατικό στις θεραπείες για πρησμένα μάτια

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο να εξουδετερωθεί η συσσώρευση υγρών κάτω από τα μάτια προσθέτοντας περισσότερη υγρασία, αλλά θυμηθείτε ότι η συσσώρευση προκαλείται από αφυδάτωση. Η εισαγωγή πρόσθετης υγρασίας θα εξισορροπήσει το αλάτι και τα υγρά στο σώμα για να μειώσει το πρήξιμο.

Σταγόνες για τα μάτια
Εάν τα πρησμένα μάτια σας οφείλονται σε αλλεργίες —είτε εποχιακές αλλεργίες είτε αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο όπως το τρίχωμα των ζώων— οι αντιισταμινικές οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να καταπολεμήσουν το πρήξιμο.

Ωστόσο, τα αντιισταμινικά θα λειτουργήσουν μόνο για τα πρησμένα μάτια που προκαλούνται από αλλεργιογόνα και δεν μπορούν να θεραπεύσουν σημάδια αφυδάτωσης ή κόπωσης.

Σπιτικές θεραπείες που πρέπει να αποφεύγετε
 Υπάρχουν μερικά προϊόντα που κάποιοι λένε ότι είναι αποτελεσματικά ως θεραπείες για τα πρησμένα μάτια που δεν αξίζουν τον κίνδυνο και τον κόπο καθώς υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος πιθανής βλάβης στα μάτια σας.

Κρέμα αιμορροΐδων
Η κρέμα αιμορροΐδων είναι ένα τέτοιο προϊόν που πρέπει να αποφεύγεται. Αυτή η κρέμα δεν έχει σχεδιαστεί για χρήση κοντά στα μάτια, επομένως η κατά λάθος εισαγωγή της στο μάτι σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό ερεθισμό και πιθανή απώλεια όρασης.

Κρέμα υδροκορτιζόνης
Η κρέμα OTC υδροκορτιζόνης συνιστάται μερικές φορές για τη μείωση του πρηξίματος των ματιών επειδή είναι αντιφλεγμονώδες. Ωστόσο, δεν προορίζεται για εφαρμογή γύρω από τα μάτια.

Γενικά, αποφύγετε τη χρήση οποιωνδήποτε σκληρών χημικών ουσιών που δεν ενδείκνυνται συγκεκριμένα ως ασφαλείς για χρήση γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Ακόμα κι αν λάβετε προληπτικά μέτρα, μπορεί να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια κάποια πρωινά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές γρήγορες θεραπείες που απαιτούν μόνο απλά αντικείμενα που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι.

Η εφαρμογή κάτι κρύου είναι μια από τις μεγαλύτερες βασικές αρχές πίσω από το γρήγορο ξεφούσκωμα των ματιών, είτε χρησιμοποιείτε φέτες αγγουριού, κρύα κουτάλια ή ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως ένα πανί εμποτισμένο με κρύο νερό.

Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν είναι αποτελεσματικές, υπάρχουν επίσης διαθέσιμες επιλογές  για τη θεραπεία των πρησμένων ματιών . Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση οποιωνδήποτε φαρμακευτικών προϊόντων που δεν έχουν σχεδιαστεί για χρήση γύρω από τα μάτια.

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr