To smoothie με χουρμάδες που θα σας δώσει ενέργεια όλη μέρα

To smoothie με χουρμάδες που θα σας δώσει ενέργεια όλη μέρα

Αν ψάχνετε έναν υγιεινό τρόπο να ξεκινήσετε την ημέρα σας και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας ώστε να αντεπεξέλθετε στο απαιτητικό πρόγραμμά σας, τότε σας έχουμε ένα ιδιαίτερο smoothie. Το βασικό του συστατικό είναι οι χουρμάδες, μια υπερτροφή, γνωστή για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της,.

Είναι μια επιλογή τόσο για το πρωινό όσο και για ένα «σνακ» μέσα στην ημέρα, που θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει την κατανάλωση καφεΐνης! Αν έχετε μαζί σας τα υλικά, το φτιάχνετε και στο γραφείο, για απογευματινό!

Πώς να το ετοιμάσετε

Υλικά για 1 άτομο
2 βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
1 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
1 μέτρια μπανάνα
4 παγάκια

Διαδικασία
Ρίχνουμε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπανάνα και τα παγάκια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Tips
Προτού χρησιμοποιήσετε τους βασιλικούς χουρμάδες στο smoothie, εκτός του ότι χρειάζεται να τους αφαιρέσετε τα κουκούτσια (αν έχουν), πρέπει να τους μουλιάσετε για 5-10 λεπτά στο νερό, ώστε να μπορέσουν να λιώσουν πιο εύκολα στο μπλέντερ. Αν δεν το κάνετε αυτό, πιθανότατα το smoothie σας θα έχει κομματάκια τους και θα είναι πιο παχύρρευστο.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια και superfoods στο smoothie μας, τότε μπορούμε να βάλουμε βρώμη ή και σπόρους chia.

Για επιπλέον αρώματα, μπορείτε να προσθέσετε κακάο, κανέλα ή και μέλι.

www.olivemagazine.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr