Συνταγή: Αφράτο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ – Με άρωμα πορτοκαλιού

Συνταγή: Αφράτο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ – Με άρωμα πορτοκαλιού

Αυτό το τέλειο, αφράτο κέικ σοκολάτας, είναι ό,τι καλύτερο για τη νηστεία, αλλά και για vegan διατροφή.

Αυτό το τέλειο, αφράτο κέικ σοκολάτας, είναι ό,τι καλύτερο για τη νηστεία, αλλά και για vegan διατροφή.

Το συγκεκριμένο κέικ “τούμπανο” με άρωμα πορτοκαλιού, φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς μίξερ!Νηστίσιμο κέικ σοκολάταςΥλικά450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του50 γρ. άγλυκο κακάο σε σκόνη250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική250 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα80 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα του κέικ300 ml χυμό πορτοκαλιού1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια βανιλίνη1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρικήξύσμα από ένα πορτοκάλιΓια την επικάλυψη:200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά105 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλατρούφα σοκολάτας-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς.-Σε μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.-Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ 22 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα με το πινελάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ σοκολάτας.-Ψήνουμε το κέικ σοκολάτας για 50 λεπτά και κάνουμε τη δοκιμή με το ξυλάκι για να δούμε αν ψήθηκε. Αν είναι υγρό το αφήνουμε λίγο ακόμα.-Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε μεταλλική σχάρα για να κρυώσει εντελώς.-Παράλληλα κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ.-Ακολούθως ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μικρή κατσαρόλα και λίγο πριν φτάσει στο σημείο του βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα στο μπολ με τη σοκολάτα.-Αφήνουμε 2 λεπτά να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.-Στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας το κέικ και πασπαλίζουμε με τρούφα.-Τοποθετούμε το κέικ σε στρογγυλή πιατέλα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.Η συνταγή από τη food blogger nicolscooking

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr