Οι Καλύτερες Τροφές Που Έχουν Υποστεί Ζύμωση Για Τον Εγκέφαλό Σας

Οι Καλύτερες Τροφές Που Έχουν Υποστεί Ζύμωση Για Τον Εγκέφαλό Σας

Από τη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας έως τη μείωση του κοινωνικού άγχους, η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση. Η κατανάλωση kombucha, kimchi και κεφίρ είναι επίσης καλή για την υγεία του εγκεφάλου σας.

Το φαγητό που τρώτε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία. Ενώ ορισμένες τροφές μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο, άλλες μπορούν να βελτιώσουν τις γνωστικές σας ικανότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση όπως η κομπούχα, το kimchi και το κεφίρ, κάνουν καλό στον εγκέφαλο.

Πώς ωφελούν τον εγκέφαλο τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση; Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που μεταφέρει μηνύματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Η σεροτονίνη εμπλέκεται σε διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου και του σώματος, όπως η διάθεση, η γνωστική λειτουργία, η μάθηση, η μνήμη και ο ύπνος, η πέψη, η ναυτία, η επούλωση πληγών, η υγεία των οστών και η πήξη του αίματος. Επιπλέον, άλλοι εγκεφαλικοί αγγελιοφόροι (γνωστοί ως νευροδιαβιβαστές) μπορεί να υπάρχουν σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να προσφέρει διάφορα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία του εγκεφάλου, όπως η μείωση του στρες.

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση που είναι καλύτερα για τον εγκέφαλό σας
Μια ερευνητική ομάδα από την APC Microbiome, University College Cork, Ιρλανδία, εργάζεται σε μια μελέτη για να ανακαλύψει ποιες τροφές είναι πιο ωφέλιμες για την υγεία του εγκεφάλου. Μελετούν πάνω από 200 τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση από όλο τον κόσμο.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι σχεδόν όλα τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και του εγκεφάλου . Ωστόσο, ανέφεραν ιδιαίτερα τα ζυμωμένα προϊόντα με βάση τη ζάχαρη και τα ζυμωμένα προϊόντα με βάση τα λαχανικά για τις θετικές τους επιπτώσεις στην υγεία του εντέρου και του εγκεφάλου.

Ο Ramya Balasubramanian, ένας από τους ερευνητές, εξήγησε ότι όταν ζυμώνεται, η ζάχαρη στα τρόφιμα μετατρέπεται σε μια πληθώρα μεταβολιτών που μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του εγκεφάλου και του εντέρου.

Η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοινωνικού άγχους

Μια μελέτη του 2015 με επικεφαλής τους ερευνητές της William & Mary διαπίστωσε μειωμένα συμπτώματα κοινωνικού άγχους μεταξύ των νεαρών ενηλίκων που τρώνε περισσότερα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση , με τη μεγαλύτερη επίδραση να παρατηρείται μεταξύ αυτών που διατρέχουν γενετικό κίνδυνο για διαταραχή κοινωνικού άγχους.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychiatry Research, η μελέτη πρότεινε ότι τα προβιοτικά στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να προκαλέσουν ευνοϊκές αλλαγές στο περιβάλλον του εντέρου, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν το κοινωνικό άγχος.

Μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μειώνει τη φλεγμονή
Μια άλλη μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση σχετίζεται με την αύξηση της ποικιλομορφίας των μικροβίων του εντέρου και τη μείωση των μοριακών ενδείξεων φλεγμονής. Οι συμμετέχοντες ανατέθηκαν σε μια δίαιτα πλούσια σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, κεφίρ, τυρί cottage που έχει υποστεί ζύμωση, kimchi και άλλα ζυμωμένα λαχανικά, ροφήματα φυτικής άλμης και τσάι κομπούχα.

Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι γεμάτα με βακτήρια γαλακτικού οξέος, τα οποία παράγουν ένα οξύ στην πεπτική οδό. Αυτό το οξύ συνδέεται καλά με τους υποδοχείς HCA3, πρωτεΐνες που βρίσκονται στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίοι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ορισμένα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση (Ξινολάχανο και kimchi) έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr