Βότανα που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος

Βότανα που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος

 Η υγιής και σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος είναι απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της γενικότερης υγείας στην κλινικής μας εικόνα. Η μεγάλη γκάμα που παρέχει το «φαρμακείο της φύσης» προς τον άνθρωπο, περιέχει και βότανα που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος. Το φάσμα αυτών των βοτάνων είναι μεγάλο. Εμείς ξεχωρίσαμε τα πιο σημαντικά στην ενίσχυση του κυκλοφορικού, όπως ο κράταιγος, η λεβάντα και το δεντρολίβανο.

Κράταιγος

Είναι γνωστό αιώνες πριν, και χρησιμοποιείτο για αντιμετώπιση αρκετών παθήσεων. Στην εποχή μας χορηγείται για τόνωση του κυκλοφορικού και της καρδιάς. Ρυθμίζει τους καρδιακούς παλμούς, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στους καρδιακούς μυς. Παρέχει σημαντική τόνωση στο κυκλοφορικό σύστημα και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία από βλάβες. Η σωστή κατανάλωση του βοτάνου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη. Είναι επίσης κατάλληλο για ανακούφιση από πόνους στο στήθος.

Τα μέρη του φυτού που πρέπει να καταναλώνονται για την διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και την ενίσχυση της καρδιάς, είναι ο καρπός και τα ανθοφόρα στελέχη του φυτού.

Οι περιεκτικότητα σε ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες, δίνει στο βότανο τις ευεργετικές του ιδιότητες, οι ουσίες αυτές είναι: Βιοφλαβονοειδή Τριμεθυλαμίνη (περιέχεται μόνο στα άνθη) Τριτερπενοειδή Τανίνες Πολυφαινόλες Κουμαρίνες Κυανιούχοι γλυκοζίτες Η περιεκτικότητα σε βιοφλαβονοειδή, δίνει στον κράταιγο, σημαντικές ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία του κυκλοφορικού. Είναι ουσίες που επιδρούν θετικά συμβάλλοντας στη διαστολή και χαλάρωση των αρτηριών, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συμπτωμάτων της στηθάγχης, αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Ανακεφαλαιώνοντας να αναφέρουμε πως ο κράταιγος είναι κατάλληλος στη θεραπεία της στηθάγχης και παθήσεων της στεφανιαίας αρτηρίας.

Μπορεί να φανεί χρήσιμος σε ήπιες περιπτώσεις αρρυθμίας και κατάλληλος για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, χαμηλής ή υψηλής. Το βότανο καταναλώνεται ως έγχυμα ή αφέψημα.

Δεντρολίβανο Rosmarinus officinalis κατά την επιστημονική του ονομασία. Πρόκειται για ένα ακόμη φυτό που έρχεται από το φαρμακείο της φύσης για να παράσχει τις ωφέλιμες ιδιότητες, ώστε να διατηρήσουμε υγιές κυκλοφορικό σύστημα. Και μόνο η μυρωδιά του θα τονώσει τον οργανισμό, η δε κατανάλωση του βοτάνου, πέραν των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων, τονώνει τα τριχοειδή αγγεία. Επίσης, ανακουφίζει από πόνους στα άκρα. Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες στη μπανιέρα όταν απολαμβάνετε το λουτρό και θα σας ανακουφίσει από τους πόνους.

Πιείτε το ως ρόφημα για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει τις ελεύθερες ρίζες. Η πλούσια περιεκτικότητα σε ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες, βελτιώνουν σημαντικά την υγεία του κυκλοφορικού συστήματος. Οι ουσίες που περιέχονται στο βότανο είναι: Βιταμίνη C Σίδηρο Πολυφαινόλες όπως καφεϊκό οξύ, χλωρογενικό Αντιοξειδωτικά όπως τα φλαβονοειδή Τερπενοειδή

Λεβάντα Γνωστή για τις χαλαρωτικές ιδιότητες και το ευχάριστο άρωμα, η λεβάντα έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα με τα τα κορυφαία βότανα που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος. Πρόκειται για ένα κατευναστικό βότανο που χρησιμοποιείται στο λουτρό, για επάλειψη ή μασάζ. Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας καταπραΰνουν από πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος. Αν φτιάξετε έγχυμα, εκτός από τη χαλάρωση που θα δώσει, θα παράσχει περισσότερη υγεία στην κυκλοφορία του αίματος. Τα ευεργετικά συστατικά που περιέχει είναι: Φλαβονοειδή Τανίνες Πολυφαινόλες Έχει πλούσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που είναι γνωστό, πως ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία και βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Σε καμία περίπτωση τα θεραπευτικά βότανα και φυτά, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: votanokipos.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr