Τα μυστικά σημάδια που δείχνουν ότι τα οστά σας αντιμετωπίζουν προβλήματα

Τα μυστικά σημάδια που δείχνουν ότι τα οστά σας αντιμετωπίζουν προβλήματα

Γνωρίστε τα σημάδια πριν είναι πολύ αργά.

Τα νύχια σας είναι εύθραυστα
Τα σπασμένα νύχια είναι ενοχλητικά, αλλά αν παρατηρείτε ότι τα νύχια σας σπάνε πιο συχνά από το κανονικό, μπορεί να ανησυχείτε για την απώλεια οστικής μάζας. Τα νύχια σας μπορεί να γίνουν εύθραυστα για διάφορους λόγους, αλλά τα δύο πιο σημαντικά προβλήματα μπορεί να είναι η έλλειψη κολλαγόνου ή ασβεστίου. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υποστηρίζει το δέρμα, τον συνδετικό ιστό και τον σκελετό σας. Μπορείτε να το διατηρήσετε υγιές με τροφές, όπως μούρα, φυλλώδη λαχανικά, σόγια και εσπεριδοειδή. Το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο που είναι αναπόσπαστο για την υγεία των οστών—εκτός από τα γαλακτοκομικά, μπορείτε επίσης να πάρετε ασβέστιο από σκούρα φυλλώδη πράσινα και σαρδέλες . Αν σας λείπει κάποιος από αυτούς τους σκελετικούς υπερήρωες, είναι πιθανό να δείτε τα αρνητικά αποτελέσματα στο μανικιούρ σας.

Δεν ασκείσαι
Εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας μπροστά σε υπολογιστή και στον καναπέ, πιθανότατα διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξετε οστεοπόρωση. Η άσκηση βοηθά στην οικοδόμηση όχι μόνο ισχυρών μυών αλλά και γερών οστών, σύμφωνα με τον Γενικό Χειρουργό . Όταν ασκείστε —ειδικά όταν σηκώνετε βάρη και κάνετε καρδιο με βάρη, όπως τζόκινγκ ή αναρρίχηση σκαλοπατιών— βοηθάτε στη διατήρηση του σκελετού σας. Προσπαθήστε να σηκωθείτε από το γραφείο σας και να περπατάτε στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά κάθε ώρα, να κάνετε μια βόλτα ή να κάνετε τζόκινγκ μετά τη δουλειά και να αφιερώσετε χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο νωρίς το πρωί για να σηκώσετε βάρη.

Τα ούλα σας υποχωρούν
Δεν θα εντοπίσετε απαραίτητα την υποχώρηση των ούλων γιατί συμβαίνει με τα χρόνια. Τα ούλα σας υποχωρούν καθώς το οστό της γνάθου σας χάνει δύναμη και οστική μάζα. Το οστό της γνάθου σας είναι η άγκυρα των δοντιών σας, οπότε όταν εξασθενεί, τα ούλα σας μπορούν να αποκολληθούν από τα δόντια σας. Ένα σημαντικό σημάδι υποχώρησης των ούλων είναι εάν αρχίσετε να χάνετε δόντια. Καθώς μεγαλώνετε, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να ελέγξει την υγεία των ούλων σας κατά τις συνήθεις επισκέψεις σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε πρόβλημα με τα ούλα, θα συνεχίσετε να θέλετε να παρακολουθείτε προληπτικά μέτρα όπως το νήμα και το τακτικό βούρτσισμα. μπορείτε επίσης να ενισχύσετε το σαγόνι σας μασώντας τσίχλα.

Γίνεσαι πιο κοντή
Δυστυχώς, η απώλεια ύψους καθώς μεγαλώνεις δεν είναι μύθος. Συμβαίνει όταν η οστική σας μάζα μειώνεται και ο χόνδρος μεταξύ των οστών σας φθείρεται από χρόνια και χρόνια βαριάς χρήσης. Το να κοντύνεις δεν σημαίνει πάντα ότι τα οστά σου έχουν πρόβλημα, «αλλά μπορεί να υποδηλώνει εξασθένηση των μυών γύρω από τη σπονδυλική σου στήλη», λέει η Δρ Σούζαν Ε. Μπράουν του Κέντρου για Καλύτερα Οστά . «Δεδομένου ότι τα οστά και οι μύες λειτουργούν σε μια μονάδα και συνήθως κερδίζουν και χάνουν δύναμη συγχρονισμένα, είναι πιθανό η απώλεια μυών να συνδέεται με μια ενδεχόμενη απώλεια οστού».

Έχετε κακή δύναμη πρόσφυσης
Τα βάζα με τουρσί δεν ανοίγουν εύκολα για κανέναν, αλλά αν παρατηρήσετε ότι η λαβή σας είναι χειρότερη από το συνηθισμένο, ίσως είναι καιρός να καλέσετε τον γιατρό και να δείτε εάν έχετε απώλεια οστικής μάζας. Σε μια μελέτη που διεξήχθη σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η δύναμη της λαβής ήταν το πιο σημαντικό τεστ για τον προσδιορισμό της συνολικής οστικής πυκνότητας.

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της δύναμης της λαβής σας και της οστικής πυκνότητας στο ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τον αντιβράχιο.

Η αδυναμία στα οστά του χεριού σας μπορεί να σηματοδοτήσει αδυναμία αλλού. Ένας τρόπος για να προστατεύσετε τα οστά σας – και να αυξήσετε τη δύναμη της λαβής σας – είναι η προπόνηση δύναμης.

Είχες ένα κάταγμα – όταν δεν έπρεπε
Ένα μεγάλο σημάδι οστικής αδυναμίας και απώλειας οστού μπορεί να είναι ένα κάταγμα: Εάν σπάσετε, ας πούμε, έναν αστράγαλο σε ένα μικρό περιστατικό όπως το να κατεβείτε λάθος από ένα κράσπεδο, ίσως είναι καιρός να ελέγξετε τα οστά σας—αυτό θα μπορούσε να είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι πάσχετε από την οστεοπόρωση της αραίωσης των οστών.

Παθαίνετε κράμπες, μυϊκούς πόνους και πόνο στα κόκαλα
Οι πόνοι και οι πόνοι έρχονται με τη γήρανση – όλοι το περιμένουμε. Αλλά μπορούν να σηματοδοτήσουν περισσότερα από το να γερνάει απλώς το σώμα σας. Οι συχνοί πόνοι είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ανεπάρκειας βιταμίνης D, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικής μάζας. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης συχνές μυϊκές κράμπες, μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας βιταμινών/μετάλλων. «Οι μυϊκές κράμπες είναι ιδιαίτερα συχνές στα πόδια και τα πόδια», λέει ο Vishnu Seecharan, MD , ποδίατρος στο Palm Beach της Φλόριντα. « Οι κράμπες στα πόδια που εμφανίζονται τη νύχτα είναι συχνά σημάδι ότι τα επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου ή/και καλίου στο αίμα σας είναι πολύ χαμηλά». Λέει ότι εάν αυτές οι ελλείψεις συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικής μάζας.

Έχετε ένα μικρό πλαίσιο σώματος
Τα άτομα με μικρότερο σώμα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν οστεοπόρωση —πάρτι επειδή έχουν λιγότερη οστική μάζα να χάσουν. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, σημαίνει ότι πρέπει να είστε ακόμη πιο επιμελής για την προστασία του σκελετού σας. Συνεχίστε την τακτική άσκηση και γεμίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Και σκεφτείτε να κάνετε έλεγχο των οστών σας στην ετήσια φυσική σας κατάσταση.

Είσαι γυναίκα με χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων
Όταν αυτή η σημαντική ορμόνη αρχίζει να μειώνεται – πιο συχνά κατά την εμμηνόπαυση – τα οστά σας μπορεί να υποφέρουν. Υπάρχει μια λύση, σύμφωνα με μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο Arthritis Research & Therapy : « Τα δεδομένα από διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η ταχεία απώλεια οστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να αποτραπεί αποτελεσματικά με θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης». Εάν δεν είστε σίγουροι για τα επίπεδα των ορμονών σας, είναι καλύτερο να ελέγξετε έναν ενδοκρινολόγο ή άλλο ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Εάν έχετε χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, η χρήση θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, η συχνή άσκηση υψηλής επιρροής και η κατανάλωση μιας ισορροπημένης, πλούσιας σε ασβέστιο διατροφής μπορεί να επιβραδύνουν την οστική απώλεια.

www.thehealthy.com

 

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr