Χάστε κιλά με την καλύτερη δίαιτα του Χάρβαρντ.

Χάστε κιλά με την καλύτερη δίαιτα του Χάρβαρντ.

Αυτός ο απλός και λογικός τρόπος διατροφής μπορεί να είναι το κλειδί για τη μακροζωία και την υγεία και είναι πιο απλός από πολλές άλλες δίαιτες μόδας.

Με τα χρόνια, όλοι έχουμε ακούσει για τόσες πολλές διαφορετικές δίαιτες. Υπάρχει η μεσογειακή δίαιτα , η κετο δίαιτα , η δίαιτα Atkins , η δίαιτα DASH , διάφορα είδη διατροφής με βάση τα φυτά , δίαιτες μόδας και πολλά κόλπα απώλειας βάρους που πραγματικά δεν λειτουργούν . Αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσετε έναν μακρύ και υγιή τρόπο μπορεί επίσης να είναι ο πιο απλός και λογικός. Ονομάζεται δίαιτα του Χάρβαρντ.

Τι είναι η δίαιτα του Χάρβαρντ;
Το σωστό όνομα της δίαιτας του Χάρβαρντ είναι το Πιάτο Υγιεινής Διατροφής , το οποίο είναι ένα διάγραμμα παρόμοιο με το Πιάτο Μου του USDA — αν και με βασικές διαφορές. Το Healthy Eating Plate υποστηρίζει την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, την επιλογή δημητριακών ολικής αλέσεως, την παράλειψη ροφημάτων με ζάχαρη και τον περιορισμό της πρωτεΐνης.

Επιπλέον, το είδος των υδατανθράκων στη δίαιτα του Χάρβαρντ είναι πιο σημαντικό από τον αριθμό των υδατανθράκων στη δίαιτα. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι υδατάνθρακες , όπως τα λαχανικά (εκτός από πατάτες), τα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια είναι πιο υγιεινά από άλλα. Το πιάτο υγιεινής διατροφής της δίαιτας του Χάρβαρντ υποστηρίζει επίσης τη χρήση υγιεινών ελαίων στη μαγειρική. Δεν ορίζει ένα μέγιστο στο ποσοστό των θερμίδων που πρέπει να λαμβάνουν οι άνθρωποι κάθε μέρα από υγιείς πηγές λίπους.

Με αυτόν τον τρόπο, το πιάτο υγιεινής διατροφής της δίαιτας του Χάρβαρντ συνιστά το αντίθετο από το μήνυμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που προωθείται εδώ και δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός ο τρόπος διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων , διαφορετικών τύπων καρκίνου και διαβήτη τύπου 2 .

Ενώ τόσο το Healthy Eating Plate όσο και το My Plate του USDA υποστηρίζουν παρόμοιες ιδέες, η βασική διαφορά είναι ότι η δίαιτα του Χάρβαρντ διακρίνει μεταξύ των τροφίμων που είναι πιο υγιεινά από άλλα.

Για παράδειγμα, ενώ και οι δύο πίνακες υποστηρίζουν την κατανάλωση λαχανικών, η δίαιτα του Χάρβαρντ αποθαρρύνει την κατανάλωση πατάτας. Το τμήμα πρωτεΐνης του USDA θα μπορούσε να γεμίσει με ένα χοτ ντογκ ή χάμπουργκερ, αλλά η δίαιτα του Χάρβαρντ απαιτεί πιο υγιεινές πρωτεΐνες όπως ψάρια, πουλερικά, φασόλια ή ξηρούς καρπούς. Το Πιάτο Υγιεινής Διατροφής απαιτεί επίσης μαγείρεμα με πιο υγιεινά έλαια και περιορισμό της ποσότητας γαλακτοκομικών — ενώ το USDA MyPlate ενθαρρύνει τα γαλακτοκομικά σε κάθε γεύμα.

Πώς ακολουθείτε τη δίαιτα του Χάρβαρντ;
Ακολουθούν μερικές συμβουλές εάν θέλετε να αρχίσετε να ενσωματώνετε τη δίαιτα του Χάρβαρντ στη ζωή σας.

1. Το μεγαλύτερο μέρος του γεύματός σας πρέπει να είναι λαχανικά και φρούτα, τουλάχιστον το μισό από το πιάτο σας.
Στοχεύστε στο χρώμα και την ποικιλία. Επίσης, να θυμάστε ότι οι πατάτες δεν υπολογίζονται ως λαχανικά στη δίαιτα του Χάρβαρντ λόγω της αρνητικής τους επίδρασης στο σάκχαρο του αίματος.

2. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως στο ένα τέταρτο του πιάτου σας.
Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως σιτάρι ολικής αλέσεως, κριθάρι, μούρα σίτου, κινόα, βρώμη και καστανό ρύζι. Επιλέξτε επίσης τρόφιμα που παρασκευάζονται με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν πιο ήπια επίδραση στο σάκχαρο του αίματος και την ινσουλίνη από το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι και άλλα επεξεργασμένα δημητριακά.

3. Περιορίστε την πρωτεΐνη στο ένα τέταρτο του πιάτου σας και επιλέξτε υγιεινές πρωτεΐνες
Τα ψάρια, τα πουλερικά, τα φασόλια και οι ξηροί καρποί είναι όλα υγιεινές πηγές πρωτεΐνης — μπορούν να αναμειχθούν σε σαλάτες και να συνδυαστούν καλά με λαχανικά σε ένα πιάτο. Περιορίστε το κόκκινο κρέας και αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον και το λουκάνικο.

4. Χρησιμοποιήστε υγιεινά φυτικά έλαια, με μέτρο
Υγιή φυτικά έλαια όπως ελιά, κανόλα, αβοκάντο, καλαμπόκι, ηλίανθος, φιστίκι και άλλα. Αποφύγετε τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια, τα οποία περιέχουν ανθυγιεινά τρανς λιπαρά.

5. Επιμείνετε στο πόσιμο νερό, τον καφέ ή το τσάι
Παραλείψτε τα ζαχαρούχα ποτά και περιορίστε την πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Περιορίστε τον χυμό σε ένα μικρό ποτήρι την ημέρα και τα γαλακτοκομικά σε μία έως δύο μερίδες την ημέρα.

6. Να είσαι ενεργός!
Το Πιάτο Υγιεινής Διατροφής μας υπενθυμίζει ότι το να παραμείνετε δραστήριοι και η άσκηση είναι επίσης κρίσιμες για τον έλεγχο του βάρους σας.

www.thehealthy.com

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr