Οι 5 τρόποι που η εμμηνόπαυση αλλάζει το δέρμα και τι θα κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα φυσικά (από αισθητικό χειρουργό)

Οι 5 τρόποι που η εμμηνόπαυση αλλάζει το δέρμα και τι θα κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα φυσικά (από αισθητικό χειρουργό)

Υπάρχουν κάποιες αλλαγές που αναμένουμε με την εμμηνόπαυση αλλά μπορεί επίσης να μην συνειδητοποιήσετε ότι το δέρμα σας μπορεί ακόμη και να μεταμορφωθεί.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 27 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν εμμηνόπαυση, σύμφωνα με την Εταιρεία Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού . Τα σημάδια της εμμηνόπαυσης ποικίλλουν, εσωτερικά και εξωτερικά, από εξάψεις έως εναλλαγές διάθεσης, κούραση και πολλά άλλα… αλλά αν το δέρμα σας έχει αλλάξει επίσης, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται και στις ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης

Μελανιές στην επιδερμίδα.
Αν έχετε παρατηρήσει περισσότερες μελανιές να εμφανίζονται στο σώμα σας, δεν το φαντάζεστε αλλ΄ά ισχύει. Το δέρμα χάνει το 30% του κολλαγόνου του κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό και πιο επιρρεπές στο να εμφανίζει μώλωπες.

Για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση αυτού, προτείνω να πάρετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου . Μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα υδρολυμένου κολλαγόνου μπορούν να πυκνώσουν το κολλαγόνο του δέρματος.

Ηλικιακά σημεία- κηλίδες.
Αυτά τα σημεία μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο – και είναι μια πιθανή συνέπεια της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία από παλιά. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα λάμψης που περιέχει νιασιναμίδη ή κοτζικό οξύ και συνδυάστε με ένα καλό αντηλιακό κάθε μέρα.

 

Χαλαρωμένο δέρμα προσώπου και λαιμού
Η χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο ή το λαιμό σας μπορεί να είναι μια άλλη συνέπεια της απώλειας κολλαγόνου καθώς περνάτε στην εμμηνόπαυση. Για να το αντιμετωπίσετε, ενσωματώστε μια κρέμα ρετινόλης στη νυχτερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να πυκνώσει το χόριο του δέρματος.

Οι δερματολόγοι λένε ότι αυτό το αντιγηραντικό συστατικό της δεκαετίας του 1970 εξακολουθεί να είναι το χρυσό πρότυπο για υπέροχο δέρμα

Ξηρό δέρμα
Λόγω των ορμονικών αλλαγών που έρχονται με την εμμηνόπαυση, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας ξηραίνει. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό! Συνιστώ την ενυδάτωση το πρωί και το βράδυ για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Μετά το μπάνιο, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα μέσα σε δύο λεπτά από την έξοδο από το ντους για να κλειδώσετε την υγρασία μέσα.

Αραίωση μαλλιών
Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να συμβεί λόγω της απώλειας οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση . Συστήνεται  ένα συμπλήρωμα για την αραίωση των μαλλιών, να χρησιμοποιήσετε θεραπεία με λέιζερ χαμηλού φωτισμού και να εφαρμόσετε μινοξιδίλη για γυναίκες ή τοπικό λάδι δεντρολίβανου στο τριχωτό της κεφαλής για να βοηθήσετε στην πυκνότητα των μαλλιών.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr