Η συνήθεια που θα σε κάνει να μεγαλώσεις χωρίς να γεράσεις

Η συνήθεια που θα σε κάνει να μεγαλώσεις χωρίς να γεράσεις

Ξέχνα τις κρέμες και τις περίεργες συνταγές. Η λύση είναι τόσο απλή που δεν θα το πιστεύεις.

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Η συνήθεια που θα σε κάνει να μεγαλώσεις χωρίς να γεράσεις

Όλες οι γυναίκες επιθυμούμε λίγο – πολύ ο χρόνος να είναι ευγενικός μαζί μας όταν τα πρώτα σημάδια γήρανσης αρχίσουν να είναι ορατά. Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι ότι αν ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ποτήρι νερό, αυτό θα βοηθήσει στο να μεγαλώσουμε χωρίς να γεράσουμε.

Πιο αναλυτικά, ένας σημαντικός παράγοντας της γήρανσης αποτελεί η αφυδάτωση, γεγονός που οδηγεί σε πολλά προβλήματα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης στην περίπτωση των γυναικών. Επιπλέον, όσο μεγαλώνουμε υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι αφυδάτωσης, γι’αυτό είναι καλό να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι νερό.

Ποια είναι τα οφέλη;

Θερμοκρασία σώματος

Όπως εξηγεί η πανεπιστημιακή γιατρός Christine E. Kistler, όταν το σώμα σου παραμένει ενυδατωμένο, αυτό σημαίνει αυτόματα πως παραμένει σταθερή και η θερμοκρασία του. Πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι που ενοχλούνται από περιβάλλοντα με υψηλή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα όταν αυτή επηρεάσει τη δική τους, να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά και τα νεφρά τους.

Καρδιά

Πώς συνδέεται η καρδιά σου με την ενυδάτωση; Δεδομένου ότι το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται καλή ενυδάτωση, όταν δεν την πάρει, όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, λειτουργούν πιο σκληρά για να μην υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα. Συνεπώς, καταλαβαίνεις πως το να ενυδατώνεσαι συχνά αποτελεί και ένα προληπτικό μέτρο για σοβαρότερα ζητήματα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με μία μελέτη, που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα του Συνεδρίου Καρδιολογίας 2021, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ενυδάτωση μπορεί να προλάβει και να καθυστερήσει αλλαγές στην καρδιά, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε προβλήματα.

Βραδινές επισκέψεις στην τουαλέτα

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνήσεις, βοηθάει στο να περιορίσεις τις βραδινές επισκέψεις στην τουαλέτα. Όπως αναφέρει η γιατρός Kistler, “τη νύχτα, οι άνθρωποι πιθανότατα ανησυχούν να μη σηκωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάνε στο μπάνιο, γι’ αυτό περιορίζουν τα υγρά για να αποφύγουν μια τέτοια κατάσταση. Όμως, όπως γνωρίζουμε αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση. Ένα μεγάλο ποτήρι νερό το πρωί, θα αναπληρώσει τα υγρά στο σώμα σου και παίρνοντάς το ώρες πριν κοιμηθείς, θα αποφύγεις τις βραδινές επισκέψεις στο μπάνιο”.

Τοξίνες

Αν δεν καταναλώνεις πολύ νερό, αυτό θα οδηγήσει στην αφυδάτωση, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει την αύξηση των τοξινών, όπως της ουρίας στο σώμα. Όταν αυτό συμβεί, οι λειτουργίες του σώματός σου θα αποδυναμωθούν, ενώ η ισορροπία των ηλεκτρολυτών θα είναι ανώμαλη, υπογραμμίζει η δρ Kistler. Η κατάσταση αυτή είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση στο άτομο, αλλά και ουρολοιμώξεις, δεδομένου ότι δεν θα λειτουργεί σωστά το ουροποιητικό.

Μνήμη

Όπως προαναφέρθηκε, όταν ο οργανισμός δεν λαμβάνει τα στοιχεία που χρειάζεται, δυσκολεύει τη λειτουργία όλων των οργάνων και κατ’ επέκταση του εγκεφάλου. Επιπλέον, όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, δεν φεύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα η αύξηση της ουρίας, που είδαμε προηγουμένως, να οδηγεί σε προβλήματα στις γνωστικές μας λειτουργίες. Επομένως, ένα μεγάλο ποτήρι με το που ξυπνήσουμε, είναι ικανό να συμβάλλει στην υποστήριξη της λειτουργίας της μνήμης και άλλων σημαντικών καταστάσεων.

shape.gr

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr