Πως δεν θα κάνεις ποτέ ρυτίδες. Φυσικοί τρόποι για να τις σβήσεις.

Πως δεν θα κάνεις ποτέ ρυτίδες. Φυσικοί τρόποι για να τις σβήσεις.

Εκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση των ρυτίδων

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Όταν κοιμάστε σε συγκεκριμένες στάσεις κάθε βράδυ, οδηγεί σε “γραμμές ύπνου” — ρυτίδες που χαράσσονται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και δεν ξεθωριάζουν μόλις σηκωθείτε. Ο ύπνος στο πλάι οδηγεί σε ρυτίδες στα μάγουλα και στο πηγούνι, ενώ ο ύπνος μπρούμυτα δημιουργεί ένα αυλακωμένο φρύδι.

Φάτε περισσότερο σολομό

Ο σολομός (μαζί με άλλα ψάρια κρύου νερού) είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ένα από τα δομικά στοιχεία του υπέροχου δέρματος. Έχει επίσης πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί λένε ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν σφριγηλό και νεανικό, και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

 Πάρτε γυαλιά ανάγνωσης!

Οποιαδήποτε έκφραση προσώπου που κάνετε ξανά και ξανά (όπως το στραβισμό) καταπονεί υπερβολικά τους μύες του προσώπου και δημιουργεί αυλακώσεις κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τελικά αυτές οι αυλακώσεις γίνονται ρυτίδες. Γι’ αυτό, κρατήστε  τα μάτια ανοιχτά: Φορέστε γυαλιά ανάγνωσης αν τα χρειάζεστε. Και εξοικειωθείτε με τα γυαλιά ηλίου. Μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από τις βλάβες του ήλιου και να σας προστατεύσουν από το στραβισμό.

 Alpha-Hydroxy Acids (AHAs)
Αυτά τα φυσικά οξέα απομακρύνουν το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των πόρων, των λεπτών γραμμών και των επιφανειακών ρυτίδων, ειδικά γύρω από τα μάτια. Ισχυρότερες μορφές AHA μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα σας.

Αυτή είναι μια πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα σας δύναμη και σφριγηλότητα. Η χρήση των AHA μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, γι’ αυτό να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα.

Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας

Το νερό της βρύσης αφαιρεί το δέρμα από την υγρασία και τα φυσικά έλαια που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Εάν πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά, ξεπλένετε την προστασία του. Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι με ενυδατικά στοιχεία ή ένα τζελ ή κρέμα καθαρισμού.

Φορέστε τη βιταμίνη C σας

Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να ενισχύσουν την ποσότητα κολλαγόνου που παράγει το δέρμα σας. Η βιταμίνη C προστατεύει από τις βλάβες από τις ακτίνες UVA και UVB και βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας, των σκούρων κηλίδων και του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν δέρματος με τον σωστό τύπο βιταμίνης C. Το L-ασκορβικό οξύ μπορεί να είναι το καλύτερο για την ανακούφιση των ρυτίδων. Μπορεί επίσης να δείτε ένα συστατικό βιταμίνης C που αναφέρεται ως παλμιτικός ασκορβυλεστέρας.

Σόγια για την περιποίηση του δέρματος

Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας και να το προστατεύσει επίσης. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η σόγια που εφαρμόζεται στο δέρμα ή λαμβάνεται ως συμπλήρωμα (όχι ως τροφή) μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ή ακόμα και να θεραπεύσει κάποια βλάβη από τον ήλιο. Μπορεί να βοηθήσει τη δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματός σας και να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος.

Ρόφημα κακάο-το αναπλαστικό
Δοκιμάστε ένα νόστιμο ρόφημα που μειώνει τις ρυτίδες. Μια μελέτη δείχνει ότι το κακάο με υψηλά επίπεδα δύο αντιοξειδωτικών (επικατεχίνη και κατεχίνη) προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου, βελτιώνει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του δέρματος, διατηρεί την υγρασία και κάνει το δέρμα να φαίνεται και να είναι λείο.

www.webmd.com

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr