Τα συμπληρώματα που καταπολεμούν την γήρανση του δέρματος (ειδικά ως αντίσταση το καλοκαίρι)

Τα συμπληρώματα που καταπολεμούν την γήρανση του δέρματος (ειδικά ως αντίσταση το καλοκαίρι)

Ο ήλιος γερνάει το δέρμα. Μπορούμε σίγουρα όμως να προνοήουμε την καταπόνηση της επιδερμίδας μας και να την διασώσουμε απο τις αυλακιές που προκαλούν οι ακτίνες.

Η γήρανση και ο ήλιος επηρεάζουν το δέρμα μας . Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι λαμβάνουν αντιοξειδωτικά στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός τους. Στόχος τους: Να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από μέσα προς τα έξω ώστε να έχει άμυνες.

Συμπληρώματα για το δέρμα και την ομορφιά

Ορισμένες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά μπορεί να βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα του δέρματός σας. Οι βιταμίνες C και E και το σελήνιο είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου .

Βιταμίνη Α 
Η βιταμίνη Α , γνωστή και ως ρετινόλη, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των κυττάρων και χρησιμοποιείται συχνά ως τοπική θεραπεία αντιγήρανσης . (δεν την απλώνουμε στο πρόσωπο κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας -για την δική σας περίπτωση συμβουλευτείτε δερματολόγο)

Συνένζυμο Q10
Το συνένζυμο Q10 , γνωστό και ως CoQ10, δρα ως αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Ενεργοποιεί πολύ δραστικά και αποτελεσματικά την υγιή ενέργεια των κυττάρων.

Βιταμίνη C 
Η βιταμίνη C , ασκορβικό οξύ , είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά τους ιστούς να αναπτυχθούν και να επανορθωθούν.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα ρετινόλης, η οποία είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα.

Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου,  τις ρυτίδες, ενώ κάνει το δέρμα ανθεκτικό κατά του καρκίνου του δέρματος απο τις ακτίνες.

www.webmd.com

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr