Ενέσεις κολλαγόνου και γεμιστικά ρυτίδων. Τα νεότερα καλλυντικά πληρωτικά.

Ενέσεις κολλαγόνου και γεμιστικά ρυτίδων. Τα νεότερα καλλυντικά πληρωτικά.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα γεμιστικά ρυτίδων

Τα ενέσιμα πληρωτικά ρυτίδων μπορούν να σας δώσουν μια πιο νεανική εμφάνιση για ένα κλάσμα από το κόστος ενός παραδοσιακού λίφτινγκ. Τα περισσότερα θα γεμίσουν κοιλότητες, γραμμές και ρυτίδες σε λιγότερο από 30 λεπτά με αποτελέσματα που μπορεί να διαρκέσουν από 4 μήνες έως περισσότερο από ένα χρόνο.

Τα ενέσιμα καλλυντικά πληρωτικά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική πρόοδος έχει φέρει νέες εκδόσεις αυτής της θεραπείας ρυτίδων. Τα νεότερα καλλυντικά πληρωτικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, ακόμη και ημιμόνιμα. Αλλά φροντίστε να κάνετε την εργασία σας πριν πάτε στον κοσμητικό χειρουργό ή άλλον επαγγελματία υγείας.

Από πού προέρχονται οι ρυτίδες;
Το δέρμα διατηρείται σφιχτό και λείο από τρία κρίσιμα συστατικά: κολλαγόνο , υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη. Αυτές οι χημικές ουσίες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα σφιχτό, σπογγώδες πλέγμα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτή η ελαστική δομή διατηρεί την επιφάνεια του δέρματος λεία και σφριγηλή.

Με την ηλικία, αυτό το πλέγμα χάνει σιγά σιγά τη δύναμή του. Με αδυναμία στην υποκείμενη δομή στήριξης, η επιφάνεια του δέρματος δεν έχει πλέον την ομαλότητα του δέρματος του μωρού.

Η έγχυση καλλυντικών πληρωτικών βοηθά στην πλήρωση του αραιωμένου πλέγματος. Τα πληρωτικά γεμίζουν τον ιστό κάτω από το δέρμα, συρρικνώνοντας τις ρυτίδες . Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό, πιο λείο και νεανικό.

Τι κάνουν τα πληρωτικά ρυτίδων;
Τα ενέσιμα πληρωτικά ρυτίδων, σε αντίθεση με τις ενέσεις Botox που χαλαρώνουν τους μυς κάτω από μια ρυτίδα, γεμίζουν τη γραμμή, την πτυχή ή την περιοχή με μία από πολλές διαφορετικές ουσίες. Ως αποτέλεσμα, τα προβληματικά σημεία σχεδόν εξαφανίζονται.

Τα πληρωτικά ρυτίδων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως «ογκωτικά», που γεμίζουν και ανυψώνουν τα μάγουλα, τα πηγούνια, τις γραμμές των σιαγόνων και τους κροτάφους. γεμίζοντας λεπτά χείλη και γεμίζοντας τα χαλαρά χέρια.

Η θεραπεία είναι γρήγορη και εύκολη. Αλλά όλα τα πληρωτικά ρυτίδων έχουν ένα μειονέκτημα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου αλλεργικής αντίδρασης και του σχηματισμού μικροσκοπικών εξογκωμάτων κάτω από το δέρμα . Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα χτυπήματα μπορεί να είναι μόνιμα. Και μερικές φορές, εμφανίζεται ένας γαλαζωπός αποχρωματισμός του δέρματος γνωστός ως φαινόμενο Tyndall. Η αλλαγή χρώματος μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, τα κύτταρα του δέρματος μπορεί να πεθάνουν εάν τα πληρωτικά ρυτίδων δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Έχουν επίσης αναφερθεί μερικές περιπτώσεις τύφλωσης, ουλών από απώλεια δέρματος και παράλυση νεύρων. Συνήθως, τα πληρωτικά ρυτίδων που διαρκούν περισσότερο είναι αυτά που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες.

Δεν είναι κάθε πληρωτικό ρυτίδων κατάλληλο για κάθε τύπο ρυτίδας. Οι λιγότεροι κίνδυνοι και τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονται από τη σωστή χρήση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να κάνετε ένεση μόνο από δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό πιστοποιημένο από το συμβούλιο με συνεχή, ειδική εκπαίδευση.

Ανάλυση των διαθέσιμων πληρωτικών ρυτίδων.

Περιλαμβάνει τα βασικά συστατικά τους, τον τρόπο δράσης τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και τις καλύτερες περιοχές για θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Υαλουρονικό Οξύ Γεμιστικά Ρυτίδων
Η πιο δημοφιλής κατηγορία πληρωτικών ρυτίδων είναι το υαλουρονικό οξύ . Κάθε τύπος λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο με διαφορετικά αποτελέσματα.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, οίδημα και μώλωπες στο σημείο της ένεσης. Το πληρωτικό μπορεί επίσης να εμφανιστεί κάτω από το δέρμα ως μικροσκοπικά εξογκώματα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που συχνά βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Το πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ποικίλλει από αρκετούς μήνες έως πάνω από ένα ή δύο χρόνια. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι επαναλαμβανόμενες ενέσεις μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του ίδιου του σώματος . Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των γραμμών και των ρυτίδων . Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι απαιτείται λιγότερο υλικό πλήρωσης με την πάροδο του χρόνου για να επιτευχθεί η ίδια εμφάνιση.

Τα πληρωτικά ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ περιλαμβάνουν:

Belotero Balance
Juvederm Voluma XC
Juvederm Ultra XC
Juvederm Volbella XC
Juvederm Ultra
Juvederm Ultra Plus XC
Juvederm Vollure XC
Prevelle Silk
Restylane
Restylane Contour
Restylane Defyne
Restylane Kysse
Restylane-L
Restylane-Lyft με λιδοκαΐνη
Restylane Silk
Restylane Refyne
Revance

Συνθετικά Γεμιστικά Ρυτίδων


Αυτή η μικρότερη κατηγορία πληρωτικών ρυτίδων περιλαμβάνει εργαστηριακές ουσίες που δεν σχετίζονται με τίποτα φυσικό στο δέρμα.

Όλα τα πληρωτικά αυτής της ομάδας έχουν παρόμοιες παρενέργειες, όπως ερυθρότητα, οίδημα ή μώλωπες στο σημείο της ένεσης. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, αν και σπάνιες, περιλαμβάνουν οζίδια ή εξογκώματα κάτω από το δέρμα που είναι ορατά και αισθητά και τα οποία, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτούν χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Και τουλάχιστον ένα πληρωτικό προσφέρει ημιμόνιμο γέμισμα γραμμών και πτυχών. Θυμηθείτε, τα προϊόντα με μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες. Και όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, τα συνθετικά πληρωτικά ρυτίδων μπορεί να προκαλέσουν παραμόρφωση.

Τα συνθετικά πληρωτικά ρυτίδων περιλαμβάνουν:

Bellafill
Radiesse
Sculptra
Σιλικόνη

Γεμιστικά κολλαγόνου ρυτίδων
Οι επιστήμονες έφτιαξαν τα πρώτα πληρωτικά ρυτίδων από μια καθαρή μορφή κολλαγόνου που εξάγεται κυρίως από αγελάδες. Αν και λειτούργησε καλά και πρόσφερε ένα φυσικό γέμισμα, τα αποτελέσματα δεν κράτησαν πολύ. Οι περισσότερες ενέσεις κολλαγόνου άρχισαν να διασπώνται ήδη από 1 μήνα μετά τη θεραπεία. Επειδή αυτά τα πληρωτικά ρυτίδων κατασκευάστηκαν από ζωική πηγή, είχαν επίσης υψηλότερο ποσοστό αλλεργικής αντίδρασης και απαιτούσαν προηγουμένως έλεγχο αλλεργίας .

Νέοι τρόποι επεξεργασίας του κολλαγόνου έχουν βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων. Επιπλέον, νέες μορφές συνθετικών κολλαγόνων καθιστούν αυτές τις ενέσεις ασφαλέστερες και πιο χρήσιμες σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων. Αν και τα αποτελέσματα δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο άλλα πληρωτικά ρυτίδων, πολλοί πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα έχουν πιο φυσική εμφάνιση. Το σώμα διασπά φυσικά το ενέσιμο κολλαγόνο, επομένως πρέπει να κάνετε ενέσεις κολλαγόνου δύο έως τέσσερις φορές το χρόνο για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Οι παρενέργειες των ενέσεων κολλαγόνου περιλαμβάνουν κάποιο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης (κυρίως για εκείνους που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πηγές αγελάδας), καθώς και μώλωπες και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης.

Οι ενέσεις κολλαγόνου περιλαμβάνουν:

Cosmoderm
Evolence
Fibrel
Zyderm
Zyplast

Αυτόλογα Γεμιστικά Ρυτίδων
Το λίπος είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ουσία αυτής της κατηγορίας. Το δικό σας λίπος αφαιρείται χειρουργικά από τους μηρούς, τους γλουτούς ή το στομάχι σας , υποβάλλεται σε θεραπεία και στη συνέχεια εγχέεται. Θα χρειαστεί να κάνετε δύο διαδικασίες (μία για την αφαίρεση του λίπους και μία για την ένεση). Και οι δύο διαδικασίες μπορούν να γίνουν σε μία επίσκεψη. Το λίπος διευρύνει το δέρμα, συρρικνώνοντας τις ρυτίδες . Επειδή προέρχεται από το σώμα σας, δεν υπάρχει αλλεργική αντίδραση . Πρόσθετα βήματα καθαρισμού λίπους που γίνονται στο εργαστήριο μπορεί να είναι δαπανηρά και χρονοβόρα. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ημιμόνιμα, αν και μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια σειρά από ενέσεις με την πάροδο του χρόνου.

Οι ενέσεις πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (“vampire lift”) είναι ένας άλλος τύπος αυτόλογου πληρωτικού/ογκωτικού ρυτίδων. Το αίμα λαμβάνεται από το χέρι, υποβάλλεται σε θεραπεία και στη συνέχεια εγχέεται στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 12-18 μήνες.

Οι κίνδυνοι είναι παρόμοιοι με άλλα πληρωτικά ρυτίδων, όπως μώλωπες, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης. Επειδή τα πληρωτικά προέρχονται από το σώμα σας, αυτές οι ενέσεις δεν απαιτούν έγκριση από τον FDA.

Ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αύξηση των καλών αποτελεσμάτων για όλα τα γεμιστικά ρυτίδων
Τα πληρωτικά ρυτίδων είναι από τις ασφαλέστερες καλλυντικές επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η θεραπεία σας είναι ασφαλής:

Μην αφήνετε την τιμή να είναι ο οδηγός σας.

Εάν σας προσφερθεί μια θεραπεία πλήρωσης ρυτίδων που κοστίζει πολύ λιγότερο από την τυπική θεραπεία, είναι πιθανό να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί, είτε ως προς την ικανότητα του παρόχου είτε ως προς την ποιότητα του προϊόντος. Ποτέ μην ρισκάρετε να κάνετε μια συμφωνία με το πρόσωπό σας.

Όλα τα πληρωτικά ρυτίδων πρέπει να γίνονται σε ιατρικό περιβάλλον με αποστειρωμένα εργαλεία.

Οι θεραπείες που γίνονται σε σπίτια, ξενοδοχεία, σπα ή θέρετρα δεν γίνονται σε ιατρικά περιβάλλοντα, ανεξάρτητα από το ποιος τις κάνει.

Μην παίρνετε ενέσιμα πληρωτικά ρυτίδων από πηγές εκτός ιατρείου. Μάθετε τι σας κάνουν την ένεση και ρωτήστε το γιατρό σας εάν χρησιμοποιείται εγκεκριμένο από την FDA πληρωτικό ρυτίδων και εάν αγοράστηκε απευθείας από τον κατασκευαστή. Έχουν υπάρξει αναφορές για τη χρήση όλων, από σιλικόνη βιομηχανικής ποιότητας έως παιδικό λάδι. Εάν ένας πάροχος δεν σας δώσει αυτές τις πληροφορίες, μην τον αφήσετε να κάνει τη διαδικασία.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό καθημερινά για να διατηρήσετε το πληρωτικό και να προστατεύσετε από τις μεταφλεγμονώδεις αλλαγές της χρωστικής που οφείλονται στο ραβδί της βελόνας από τις ενέσεις.

www.webmd.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr