Αδυνάτισμα: Οι τροφές που θα σου κόψουν την όρεξη

Αδυνάτισμα: Οι τροφές που θα σου κόψουν την όρεξη

Πλησιάζει το καλοκαίρι και ίσως σκέφτεσαι να χάσεις τα παραπανίσια κιλά. Κι αν σου είναι δύσκολο να ακολουθήσεις ένα αυστηρό διατροφικό πλάνο, υπάρχει και ένας ευκολότερος τρόπος που αποκαλύπτει η αγαπημένη μας Γεωργία Καπώλη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Αρκεί να μάθεις ποιες είναι οι τροφές που κόβουν την όρεξη και να τις εντάξεις στη διατροφή σου από εδώ και στο εξής.

Ο εγκέφαλος έχει ένα τμήμα που ονομάζεται υποθάλαμος, που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του κορεσμού. Επιπλέον, η ορμόνη λεπτίνη παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και δρώντας στον υποθάλαμο βοηθά στην καταστολή της όρεξης.

Μήλα

Μπορεί να το έχετε συνηθίσει περισσότερο ως φρούτο του χειμώνα, όμως, ταιριάζει σε όλες τις εποχές. Πλούσιο σε βιταμίνη C και Κ βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και του οργανισμού σας. Το σημαντικότερο είναι ότι περιέχουν πηκτίνη, που κρατάει σταθερό το σάκχαρο και μειώνει την όρεξη.

Αβοκάντο

Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε, είναι ότι το αβοκάντο περιέχει και τα 18 βασικά αμινοξέα, που είναι απαραίτητα στο σώμα για την πρωτεΐνη. Σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, το συγκεκριμένο φρούτο χορταίνει για μεγάλο διάστημα.

Πλιγούρι

Μπορεί να μην αποτελεί την πρώτη σας επιλογή για κυρίως γεύμα, το πλιγούρι, όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Επίσης, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και προσφέρει πολύ γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.

Κανέλα

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει μία πολύ ιδιαίτερη και πολύ σημαντική για το αδυνάτισμα σας ιδιότητα. Ουσιαστικά, αυξάνει τον χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, γεγονός που σας κρατάει χορτάτους για πάρα πολλή ώρα.

Ρόδι

Μπορεί να μην το προτιμάτε συχνά, μιας και το καθάρισμα του μόνο εύκολο δεν είναι, όμως, το κόκκινο αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς τρόπους: ως συστατικό στη σαλάτα σας, ως χυμό ή απλά ως ένα δροσερό φρούτο. Μεταξύ των άλλων, το ρόδι είναι γεμάτο από πολυφαινόλες που δρουν ως κατασταλτικό της όρεξης.

Τροφές πλούσιες σε χρώμιο

Πρόκειται για ένα μέταλλο, το οποίο, σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητο και ωφέλιμο για τον οργανισμό σας. Το θετικό είναι πως μπορείς να το βρείτε σε αρκετές τροφές: μπρόκολο, μήλο, σκόρδο, αποξηραμένος βασιλικός, χυμός σταφύλι, ψωμί ολικής αλέσεως, πατάτα, μοσχάρι, κόκκινο κρασί, γαλοπούλα, πορτοκάλι, μπανάνα, φασολάκια πράσινα. Οι παραπάνω τροφές ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου και μειώνουν τόσο τις υπογλυκαιμίες όσο και την όρεξη.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

Μία από τις πιο βασικές ιδιότητες της πρωτεΐνης είναι ότι μας χορταίνει πολύ γρήγορα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας έτσι να τρώμε λιγότερο. Οι ιδανικές τροφές είναι οι εξής: αυγά, πουλερικά, κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά, μανιτάρια, ψάρια, θαλασσινά, σπόροι chia, όσπρια, ξηροί καρποί.

Ανανάς

Υπάρχει ένα ακόμη πολύ σημαντικός λόγος να προσθέσετε στη διατροφή σας το καλοκαιρινό αυτό φρούτο, πέρα από τη δροσιά που προσφέρει: Περιέχει βρωμελαΐνη, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαδικασία της πέψης.

Λιναρόσπορος

Αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-λιπαρών οξέων, με τα τελευταία να αυξάνουν τη χολοκυστοκινίνη, μια ορμόνης που μειώνει την όρεξη.

www.tlife.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr