Λίγο πριν το καλοκαίρι τροφές για λαμπερό δέρμα, χωρίς κυτταρίτιδα

Λίγο πριν το καλοκαίρι τροφές για λαμπερό δέρμα, χωρίς κυτταρίτιδα

Η ολιστική ευεξία, πραγματοποιείται με την συνεχόμενη αποτοξίνωση. 

Τρώγονταςτις παρακάτω τροφές, λιώνετε τα άσχημα λίπη που κάθισαν στο σώμα απο τους προηγούμενους νωθρούς χειμωνιάτικους μήνες και αποβάλλετε την κυτταρίτιδα αλλά και την φθορά του δέρματος .

Όλες οι τροφές είναι απολαυστικές και δεν αποτελούν θυσία.

Η λίστα αυτή με τις πολύτιμες  τροφές αποτοξίνωσης  μπορούν παράλληλα να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση και το άνθισμα του σώματός σας ενω παράλληλα θα  προωθήσουν και την υγεία σας ώστε να βρίσκεστε πάντα στα καλύτερα σας..

Η αποτοξίνωση του σώματός μας από καιρό σε καιρό είναι απαραίτητη για την αποβολή των τοξινών, την υποστήριξη των οργάνων μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η συμπερίληψη τροφών αποτοξίνωσης στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, παρέχοντάς σας μια ανανεωμένη αίσθηση ζωτικότητας και ενέργειας. 

1. Σταυρανθή λαχανικά: Τροφές όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και το λάχανο είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και θειούχες ενώσεις, υποστηρίζοντας την αποτοξίνωση του ήπατος.

2. Εσπεριδοειδή: Τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λάιμ είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή γλουταθειόνης—ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά το συκώτι να καθαρίσει τις τοξίνες.

3. Φυλλώδη πράσινα: Ενσωματώστε στα γεύματά σας σπανάκι, λάχανο , σέσκουλο και ρόκα. Αυτά τα χόρτα είναι άφθονα σε χλωροφύλλη, η οποία προάγει την αποτοξίνωση και υποστηρίζει την υγιή πέψη.

4. Μούρα: Τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες, όλα αυτά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.

5. Σκόρδο: Γνωστό για τις ισχυρές αποτοξινωτικές του ιδιότητες, το σκόρδο υποστηρίζει το συκώτι στο φιλτράρισμα των επιβλαβών τοξινών ενώ παράλληλα προωθεί την παραγωγή ενζύμων για ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

6. Κουρκουμάς: Αυτό το σπιρτόζικο μπαχαρικό περιέχει κουρκουμίνη, μια ισχυρή αντιφλεγμονώδη ένωση που βοηθά στην αποτοξίνωση και υποστηρίζει τη λειτουργία του ήπατος.

7. Τζίντζερ: Γνωστό για τα πεπτικά του οφέλη, το τζίντζερ διεγείρει την κυκλοφορία, προωθεί την εφίδρωση και βοηθά στην αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματος.

8. Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι υποστηρίζει το συκώτι και περιέχει κατεχίνες που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.

9. Αβοκάντο: Γεμάτα με υγιή λίπη, τα αβοκάντο υποστηρίζουν την υγεία του ήπατος και παρέχουν ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

10. Σπόροι Chia: Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, υποστηρίζοντας την υγιή πέψη και προάγοντας την αποτοξίνωση.

11. Παντζάρια: Γνωστό για τις αποτοξινωτικές και καθαριστικές του ιδιότητες, το παντζάρι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα αποτοξίνωσης σας.

12. Νεροκάρδαμο: Αυτό το φυλλώδες πράσινο φαγητό είναι μια εμπειρία δύναμης για τον οργανισμό, υποστηρίζει το συκώτι και βοηθά στην αποτοξίνωση.

13. Αγκινάρες: Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που διεγείρουν τη ροή της χολής, υποστηρίζοντας την αποτοξίνωση του ήπατος.

14. Φύκια: Υψηλά σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα φύκια βοηθούν στην αποβολή των βαρέων μετάλλων από το σώμα και υποστηρίζουν τη συνολική αποτοξίνωση.

15. Καρύδια: Γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα καρύδια υποστηρίζουν την υγεία του ήπατος και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.

Η ενσωμάτωση αυτών των τροφών αποτοξίνωσης στη διατροφή σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να τα προσθέτετε σε σαλάτες, smoothies, σούπες ή να τα απολαμβάνετε ως αυτόνομα σνακ. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ οι τροφές αποτοξίνωσης μπορεί να είναι ευεργετικές, μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι το κλειδί για τη συνολική υγεία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα. Το να πίνετε άφθονο νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σύστημά σας και υποστηρίζει τη διαδικασία αποτοξίνωσης.

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε οποιεσδήποτε υποκείμενες παθήσεις ή ανησυχίες για την υγεία σας, είναι πάντα σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr