Πως να μην κάνετε ποτέ ρυτίδες το καλοκαίρι. Περιποίηση Δέρματος: Ακολουθήστε Αυτές Τις Συμβουλές

Πως να μην κάνετε ποτέ ρυτίδες το καλοκαίρι. Περιποίηση Δέρματος: Ακολουθήστε Αυτές Τις Συμβουλές

Οι σκληρές ακτίνες του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Μάθετε πώς να το προστατεύσετε.

Η Δρ Vandana Punjabi, Σύμβουλος Δερματολόγος στο Νοσοκομείο Nanavati Super Specialty σας λέει πώς να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα.

Πριν βγείτε έξω, φορέστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος για να κρατήσετε μακριά τις βλαβερές ακτίνες UV.

 

Χρησιμοποιήστε καπέλα, ρούχα με μακριά μανίκια, κλειστά παπούτσια και γυαλιά ηλίου. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις βλαβερές ακτίνες UV.

Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό ομοιόμορφα και ελεύθερα σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές.

Ζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας για το ποια να πάρετε για το δέρμα σας.

Φορέστε προστατευτικό για τα χείλη με αντιηλιακό SPF 30 + για να αποφύγετε τη ζημιά στα χείλη σας.

 

Πώς να προστατέψετε το δέρμα σας από τον ήλιο εαν ανήκετε στους χρόνια πάσχοντες ή αν θέλετε δυνατή πρόληψη.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα κι αν έχει συννεφιά.

Εφαρμόστε τουλάχιστον μια ουγγιά αντηλιακό (αρκετό για να γεμίσει ένα ποτήρι) τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα lip balm ή κραγιόν που περιέχει αντηλιακό με αντηλιακό παράγοντα προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30.

Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB. Βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικό στο νερό και έχει δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο. Άλλα αντηλιακά μπορεί να σας βοηθήσουν να μην καείτε από τον ήλιο, αλλά δεν προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.

Επαναλάβετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Εφαρμόστε ξανά κάθε ώρα εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γύρω από το νερό και την άμμο. Αυτές οι επιφάνειες αντανακλούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα να πάθεις ηλιακό έγκαυμα.

Κρατήστε τα μωρά κάτω των 6 μηνών εντελώς καλυμμένα και στη σκιά.

Περιορίστε το χρόνο που βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 10:00 π.μ. και 4:00 μ.μ. Τότε είναι που οι ακτίνες του ήλιου είναι οι πιο έντονες. Ασκήστε τον κανόνα της σκιάς: αν η σκιά σας είναι πιο κοντή από εσάς, οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και θα πρέπει να βρείτε σκιά.

Εάν είναι δυνατόν, φορέστε ένα μακρυμάνικο πουκάμισο και ένα μακρύ παντελόνι. Τα σκούρα ρούχα με σφιχτά υφάσματα μπλοκάρουν περισσότερο τον ήλιο από τα λευκά ή τα χαλαρά υφάσματα. Για πρόσθετη προστασία, αναζητήστε ρούχα κατασκευασμένα με ειδικά αντηλιακά υλικά.

Αξεσουάρ με ένα καπέλο που σκιάζει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σας και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Γυαλιά ηλίου με φακούς που έχουν 99% έως 100% απορρόφηση UV παρέχουν βέλτιστη προστασία για τα μάτια και το περιβάλλον δέρμα.

Να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο. κοινοποιήστε στο twitter Αυτά περιλαμβάνουν συγκεκριμένους τύπους αντιβιοτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιμυκητιασικών, φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση και χημειοθεραπείες.

www.thehealthsite.com

www.cancer.net

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr