7 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Από Το Περπάτημα 100 Βημάτων Μετά Από Το Φαγητό

7 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Από Το Περπάτημα 100 Βημάτων Μετά Από Το Φαγητό

Οφέλη από το περπάτημα 100 βημάτων μετά από κάθε γεύμα σύμφωνα με την Αγιουρβέδα
Γνωρίζατε ότι το να περπατάτε τουλάχιστον 100 βήματα μετά από κάθε γεύμα είναι εξαιρετικό για τη γενική σας υγεία; 

Πρέπει να περπατάτε αμέσως μετά το φαγητό, ή να περιμένετε για λίγη ώρα πριν πάτε βόλτα ή να αποφύγετε εντελώς τις βόλτες μετά τα γεύματα; Λοιπόν, ειλικρινά, δεν υπάρχει συναίνεση στο βιβλίο κανόνων για τη μεταγευματική ευεξία, αν ακολουθήσει κανείς τη συμβατική σοφία. Ωστόσο, η Αγιουρβέδα βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το να κάνετε 100 βήματα μετά τα γεύματα, που είναι επίσης γνωστό ως Shatpavali, είναι ο ιδανικός τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα να νικήσει τη δυσπεψία, να βελτιώσει το μεταβολισμό για γρήγορη απώλεια βάρους και να ανακουφίσει την κούραση του σώματος μετά τα γεύματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να κάνετε 15 λεπτά περπάτημα καθημερινά μετά το φαγητό ή το τέλος των γευμάτων σας, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση πολλών επιπλοκών υγείας, όπως το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, η χοληστερόλη κ.λπ.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of General Medicine λέει ότι είναι σκόπιμο οι άνθρωποι να περπατούν τουλάχιστον για 15 λεπτά καθημερινά μετά το γεύμα για να βοηθήσουν το σώμα να αφομοιώσει σωστά την τροφή.

«Το περπάτημα με ταχύτερο ρυθμό για άτομα που δεν βιώνουν κοιλιακό άλγος, κόπωση ή άλλες ενοχλήσεις όταν περπατούν αμέσως μετά το γεύμα μπορεί να είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών υγείας».

Σήμερα, σε αυτό το άρθρο, ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο τι έχει να πει η Αγιουρβέδα για το περπάτημα μετά τα γεύματα.

Τι συμβαίνει όταν περπατάτε μετά το φαγητό καθημερινά;

Η Αγιουρβέδα πιστεύει ότι το περπάτημα δεν είναι μόνο για την καύση σωματικού λίπους ή θερμίδων . Θα πρέπει να γίνει για να βοηθήσει το σώμα να αποδώσει καλύτερα. Η Αγιουρβέδα λέει ότι το γρήγορο περπάτημα δεν είναι αρκετό καθώς μπορεί να αυξήσει το dosha του σώματος. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο είναι η εξάσκηση του shatpavali. Τι είναι το Shatvapali; Shat σημαίνει – 100 και pavali σημαίνει να περπατάς. Περπατώντας τουλάχιστον 100 βήματα μετά το τέλος των γευμάτων σας (δείπνο και μεσημεριανό) κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά τη συνολική σας ευεξία.

Εδώ είναι 7 οφέλη από το περπάτημα 100 βημάτων κάθε μέρα μετά την ολοκλήρωση των γευμάτων σας, σύμφωνα με την Αγιουρβέδα.

Βοηθά την πέψη.
Κρατά το φούσκωμα, τα γαστρικά προβλήματα και τη δυσπεψία μακριά.
Βελτιώνει τον μεταβολισμό του σώματός σας.
Βοηθά το σώμα να μετατρέψει τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά σε ενέργεια, βοηθώντας το έτσι  να νικήσει την κούραση.
Διατηρεί υπό έλεγχο το σάκχαρο του αίματος.
Βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο.
Διαχειρίζεται την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Τι περιμένεις; Πιάσε τα παπούτσια σου και ξεκίνα να περπατάς τουλάχιστον 100 βήματα μετά από κάθε γεύμα, από σήμερα!

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr