Σκόρδο Σε Άδειο Στομάχι. Ποιά είναι τα οφέλη του.

Σκόρδο Σε Άδειο Στομάχι. Ποιά είναι τα οφέλη του.

Το σκόρδο, είναι ένα ισχυρό βότανο που έρχεται με πολλά οφέλη για την υγεία. Από τη διαχείριση του διαβήτη μέχρι την ενίσχυση της απώλειας βάρους, αυτό το ένα βότανο μπορεί να τα κάνει όλα. Ποια είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για να το προσθέσουμε στη διατροφή μας, πώς πρέπει να καταναλώνει κανείς αυτό το βότανο για να έχει τα καλύτερα οφέλη για την υγεία; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε όλοι για την καλή υγεία που μπορεί να φέρει στο σώμα σας μια σκελίδα σκόρδο όταν καταναλώνετε καθημερινά, με τον σωστό τρόπο.

Ανήκει στην οικογένεια Allium (κρεμμύδι), το βολβώδες λαχανικό χρησιμοποιείται ευρέως για να δώσει γεύση στα τρόφιμα. Είναι ένας από τους ευρέως χρησιμοποιούμενους αρωματικούς παράγοντες που βρίσκονται στην κουζίνα.

Τι συμβαίνει όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με σκόρδο;
Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το σκόρδο όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι. Το βότανο έχει πικάντικη γεύση και μπορεί να είναι δύσκολο να το πιεις το πρωί. Ωστόσο, εξετάζοντας τα πολλά οφέλη του  δίνονται κάποιες καλές αιτίες γιατί πρέπει να ξεκινήσετε το πρωί τρώγοντας ωμό σκόρδο με χλιαρό νερό.

Οι αιτίες.
Το σκόρδο λειτουργεί εξαιρετικά για όσους υποφέρουν από αδύναμο ανοσοποιητικό όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.
Λειτουργεί  μαγικά για όσους κρυώνουν εύκολα. Ενισχύει την ανοσία του οργανισμού έναντι του ιού που προκαλεί κρυολόγημα και βήχα.
Όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι, το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου σας. Ανακουφίζει προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και ο γαστρικός πόνος.
Το σκόρδο μπορεί να ενισχύσει τη συνολική αντοχή του σώματός σας.

Οφέλη για την υγεία 

Αντιοξειδωτικά-θεραπεία της φλεγμονής
Με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το σκόρδο είναι εξαιρετικό όταν πρόκειται για τη θεραπεία της φλεγμονής. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το σκόρδο περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να αφαιρέσουν τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) και να μειώσουν τα υπεροξείδια των λιπιδίων και την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL). Αυτός είναι ο λόγος που στα άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις του λαιμού, κρυολογήματα και άλλες ασθένειες που προκαλούνται λόγω φλεγμονής οργάνων προτείνεται να χρησιμοποιούν σκόρδο.

Βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερόλης
Εάν υποφέρετε από υψηλή χοληστερόλη , τότε το σκόρδο είναι η απάντηση. Προσθέστε αυτό το καταπληκτικό βότανο στην καθημερινή σας διατροφή και δείτε τη μαγεία. Το σκόρδο είναι γνωστό ότι έχει ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν την ολική και την LDL (κακή) χοληστερόλη.

Βοηθά στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης
Ένα άλλο πλεονέκτημα της προσθήκης σκόρδου στη διατροφή σας είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο. Σε μια μελέτη, οι ειδικοί έδειξαν ότι το εκχύλισμα σκόρδου βρέθηκε εξίσου αποτελεσματικό με το φάρμακο Atenolol, το οποίο χρησιμοποιείται στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αγώνες κατά του κρυολογήματος
Ένα εξαιρετικό φάρμακο για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και του βήχα είναι η κατανάλωση σκόρδου. Το σκόρδο είναι γνωστό ότι ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας έτσι την καταπολέμηση των επιπλοκών που δημιουργούνται από το κρυολόγημα.

Χαμηλό σε θερμίδες
Τα τρόφιμα με λίγες θερμίδες είναι η πρώτη επιλογή οποιουδήποτε ασχολείται με τη διαχείριση της υγείας. Όσον αφορά το σκόρδο, μια μόνο σκελίδα (3 γραμμάρια) ωμού σκόρδου περιέχει 4,5 θερμίδες, 0,2 γραμμάρια πρωτεΐνης και 1 γραμμάριο υδατάνθρακες.

www.thehealthsite.com

Ashwagandha για το άγχος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr