Τα Καλύτερα Συστατικά Για Να Γίνουν Τα Δόντια Σας Δυνατά Και Λαμπερά

Τα Καλύτερα Συστατικά Για Να Γίνουν Τα Δόντια Σας Δυνατά Και Λαμπερά

Ψάχνετε τρόπους για να αποκτήσετε γερά και υγιή δόντια; Ακολουθούν μερικοί εγκεκριμένοι από τους ειδικούς τρόποι για να κάνετε τα δόντια σας να φαίνονται λαμπερά όσο ποτέ.

Το τσάι Oolong είναι πολύ αποτελεσματικό καθώς σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητα «Streptococcus Mutans», προλαμβάνει την τερηδόνα και προάγει τα υγιή μικροβιώματα του σάλιου. Είναι όμως το Oolong το μόνο συστατικό κουζίνας που μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των δοντιών και του στόματος;

 Η Ινδική Επιστήμη των Αγιουρβεδικών φαρμάκων έχει ονομάσει πολλά διαφορετικά βότανα και μπαχαρικά που λειτουργούν εξαιρετικά καλά όταν πρόκειται για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της στοματικής και οδοντικής υγείας.

Συστατικά για γερά και υγιή δόντια

Tulsi -ιερός βασιλικός

Ο ιερός βασιλικός, συνήθως αναφέρεται ως tulsi στην Ινδία και θεωρείται πραγματικά ένα ιερό βότανο.
Το βότανο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη, άσθμα, διαβήτη, δερματικές παθήσεις τα οδοντικά  και πεπτικά προβλήματα. Ωστόσο, η πιο συνηθισμένη χρήση είναι για το άγχος.

Αυτό το ευρέως γνωστό βότανο δεν ονομάζεται απλώς ελιξίριο της ζωής για τη σωματική μας υγεία αλλά είναι εξαιρετικά ευεργετικό και για τη στοματική μας υγεία. Ο ιερός βασιλικός περιέχει φυσικές στυπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων, αποτρέποντας έτσι την κακή αναπνοή και την τερηδόνα.

Δενδρολίβανο
Αυτό το νόστιμο κλασικό βότανο δεν χρησιμοποιείται μόνο για σαλάτες και ντρέσινγκ φαγητού, αλλά είναι γεμάτο με πολύ ασβέστιο . Η κατανάλωση αυτού του βοτάνου θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των οστών για την καταπολέμηση της αποδυνάμωσης των δοντιών.

Κουρκουμάς 
Αυτό το δημοφιλές συστατικό κάρυ  λειτουργεί εξίσου καλά όταν πρόκειται για την υγεία των δοντιών και του στόματος. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι ο κουρκουμάς περιέχει τις ίδιες ιδιότητες με το παραδοσιακό στοματικό διάλυμα, και μπορεί ακόμη και να είναι πιο αποτελεσματικό. Έχει επίσης τη δύναμη να αναστρέφει τις προκαρκινικές καταστάσεις για τον καρκίνο του στόματος .

Σπόροι σουσαμιού ή Til
Αυτές οι μικροσκοπικές σταγόνες γεύσεων βοηθούν επίσης στη διατήρηση της οδοντικής υγείας με δύο τρόπους. Πρώτον, καθώς μασάτε, βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας και δεύτερον, είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τυχόν σπόροι που έχουν πιαστεί ανάμεσα στα δόντια σας έχουν αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό.

Μοσχοκάρυδο ή Jaiphal
Το θαυμαστό μπαχαρικό προλαμβάνει την οδοντική πλάκα αναστέλλοντας την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα, με αποτέλεσμα να λευκαίνουν τα δόντια σας. Πάρτε μια πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη και τρίψτε τα δόντια σας σαν οδοντόκρεμα με τα δάχτυλά σας και ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό. Θυμηθείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά.

Ένα υγιές στόμα επιτρέπει την καλή διατροφή και μπορεί επίσης να δείξει αν κάτι δεν πάει καλά αλλού. Αν και κανένα φαγητό δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την ανάγκη για βούρτσισμα, γι’ αυτό μην ξεχάσετε να συνδυάσετε αυτά τα συστατικά με μια καθημερινή οδοντιατρική ρουτίνα. Να θυμάστε ότι το μυστικό για υγιή δόντια είναι να βουρτσίζετε τακτικά, να χρησιμοποιείτε νήμα τακτικά και να διατηρείτε πάνω στα δόντια σας τα σάκχαρα που προηγουμένως καταναλώσατε, στο ελάχιστο.

www.thehealthsite.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr