5 Τρόποι Με Τους Οποίους Το Σαφράν (ή Κρόκος Κοζάνης) Μπορεί Να Σας Δώσει Δέρμα Βασίλισσας

5 Τρόποι Με Τους Οποίους Το Σαφράν (ή Κρόκος Κοζάνης) Μπορεί Να Σας Δώσει Δέρμα Βασίλισσας

Το σαφράν δεν είναι μόνο ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, έχει επίσης οφέλη για το δέρμα σας.

Το σαφράν είναι ένα συστατικό ομορφιάς των βασιλικών για πολλούς αιώνες. Αν και είναι πλέον πολύ ακριβό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φειδώ σε συσκευασίες προσώπου. Έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες καθώς και αντιβακτηριδιακό χαρακτήρα. Επίσης, φωτίζει τον τόνο του δέρματος. Εάν η αγορά σαφράν είναι πολύ ακριβή για εσάς, δοκιμάστε μερικές από τις φυτικές κρέμες και λοσιόν με σαφράν ως συστατικό.

Για λαμπερό δέρμα

Το δέρμα τείνει να γίνεται ξηρό και θαμπό τους χειμώνες. Για να ανακτήσει τη λάμψη του, φτιάξτε ένα πακέτο χρησιμοποιώντας σαφράν και μέλι. Πάρτε μια κουταλιά μέλι και προσθέστε μερικές κλώνες kesar σε αυτό. Ανακατέψτε το και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Οι ενυδατικές ιδιότητες του μελιού και οι θεραπευτικές ιδιότητες του σαφράν βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος προσθέτοντας ξανά τη λάμψη στο δέρμα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα με αυτά τα 10 πακέτα προσώπου .

Για λάμψη δέρματος

Μουλιάστε μερικά σκέλη σαφράν στο γάλα για μισή ώρα για να αφήσετε το γάλα να πάρει το χρώμα του και άλλα οφέλη. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σανταλόξυλου ή chandan σε αυτό και εφαρμόστε το πακέτο στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Κρατήστε το για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η τακτική χρήση αυτού του πακέτου θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε και να φωτίσετε τον τόνο του δέρματός σας. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φωτίσετε το δέρμα σας με αμύγδαλα;

Για να αφαιρέσετε το μαύρισμα

Μουλιάστε το σαφράν σε κρέμα γάλακτος ή μαλάι και βράστε όλη τη νύχτα. Ανακατέψτε το το πρωί με τα δάχτυλά σας και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή. Αυτό θα ελαφρύνει το μαύρισμά σας αποτελεσματικά. Έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι προσθέτει λάμψη και στο δέρμα σας. Διαβάστε για πέντε φυσικές θεραπείες για να αφαιρέσετε το μαύρισμα .

Για να τονώσει το δέρμα

Ένα τονωτικό χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό του δέρματος. Αν θέλετε φυσικό, ανακατέψτε το σαφράν σε ροδόνερο και αφήστε το να του δώσει το χρώμα του. Μετά από αυτό, ταμπονάρετε στο πρόσωπο με ένα βαμβάκι. Πολλές γυναίκες προσθέτουν σκέλη σαφράν στο ζεστό νερό του μπάνιου τους και κάνουν μπάνιο σε αυτό. Αυτό διατηρεί το δέρμα νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εδώ είναι επτά υπολείμματα κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις συσκευασίες του προσώπου σας .

Για να απαλλαγείτε από την ακμή

Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στα σπυράκια, φτιάξτε μια πάστα από σαφράν και φύλλα τούλι (βασιλικός) αλέθοντας τα δύο. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες θα βοηθήσουν στη μείωση της μόλυνσης. Απλώστε το στην ακμή και τις κηλίδες και αφήστε το να στεγνώσει πριν το ξεπλύνετε με νερό. Αλλά θα χρειαστείτε τακτική εφαρμογή για να εξαφανιστεί η ακμή. Διαβάστε για έξι συμβουλές για να αποφύγετε τα σπυράκια .

Πώς να φυλάσσετε το σαφράν

Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κρόκου είναι ακριβή, επομένως είναι σημαντικό να το αποθηκεύετε καλά. Διατηρήστε το σε αεροστεγές δοχείο (κατά προτίμηση γυάλινο) σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να αποφύγετε την επίδραση της υγρασίας και του φωτός πάνω του. Εάν αποθηκευτεί σωστά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αρκετά χρόνια πριν χάσει το χρώμα και τις ιδιότητές του.

Πώς να εντοπίσετε το πραγματικό σαφράν

Ένα μπαχαρικό όπως το σαφράν έχει πολλές ψεύτικες εκδοχές, επομένως είναι σημαντικό να είστε λίγο προσεκτικοί για να μην σας εξαπατήσουν. Πολλοί πωλητές πωλούν χαμηλής ποιότητας kesar αναμεμειγμένο με χρωματιστά συστατικά που μοιάζουν με σαφράν. Θυμηθείτε, η υψηλότερη ποιότητα του σαφράν είναι το βαθύ κόκκινο με πορτοκαλί άκρες. Δεν έχει λευκές ή κίτρινες κηλίδες.

Ένας άλλος τρόπος για να ανιχνεύσετε πραγματικό σαφράν είναι να το μουλιάσετε σε νερό. Δείτε πόσο καιρό χρειάζεται για να αλλάξει το χρώμα και να απλωθεί το γλυκό άρωμα. Το πραγματικό σαφράν θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 λεπτά για να γίνουν αυτά, ενώ τα ψεύτικα, χρωματιστά θα βγάλουν το χρώμα αμέσως χωρίς πολύ άρωμα. Αν και το σαφράν είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή σκόνης, αγοράστε τα νήματα καθώς είναι δύσκολο να εντοπίσετε εάν η σκόνη είναι καθαρή ή νοθευμένη.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr