Ashwagandha Για Την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση

Ashwagandha Για Την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση

Το Ashwagandha, γνωστό και με το βοτανικό του όνομα Withania somnifera, είναι ένα μικρό ξυλώδες φυτό με κίτρινα άνθη, που βρίσκεται σε μέρη της Ινδίας και της Βόρειας Αφρικής. Αυτό το βότανο αναφέρεται μερικές φορές ως «ινδικό ginseng» ή «χειμωνιάτικο κεράσι» και είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα στο βιβλίο της Αγιουρβέδα, του παραδοσιακού συστήματος ιατρικής στην Ινδία, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία. Το Ashwagandha είναι ένα μη τοξικό βότανο που κερδίζει την προσοχή παγκοσμίως. Όμως, πόσα γνωρίζετε για την ικανότητά του να διαχειρίζεται την αρτηριακή πίεση; Σύμφωνα με τις μελέτες, το ashwagandha είναι γεμάτο με ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Οι ειδικοί της Αγιουρβέδα λένε ότι το ashwagandha περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην ηρεμία του εγκεφάλου, στη μείωση του οιδήματος, στην αποτελεσματική μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αλλαγή του ανοσοποιητικού συστήματος. Το Ashwagandha είναι ένα προσαρμογόνο βότανο, το οποίο όχι μόνο μειώνει την αρτηριακή σας πίεση, αλλά επίσης μειώνει τη φλεγμονή και το στρες , τα οποία μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην πυροδότηση της αρτηριακής πίεσης και άλλων επιπλοκών υγείας στο ανθρώπινο σώμα.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια πιο βαθιά ματιά στο πώς το Ashwagandha, ένα από τα πιο κοινά και αποτελεσματικά βότανα της Αγιουρβέδα, βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

Μπορεί το Ashwagandha να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση;
Το Ashwagandha είναι ένα υπέροχο αγιουρβεδικό βότανο που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη διαχείριση του στρες, του άγχους, της χαμηλής τεστοστερόνης, του διαβήτη και των αυτοάνοσων ασθενειών. Αλλά, δεν είναι αυτό, αυτό το ισχυρό αγιουρβεδικό βότανο είναι επίσης μία από τις πιο συνιστώμενες θεραπείες για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή της υπέρτασης. Ναι, το διάβασες σωστά. Εάν υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας και προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα Ashwagandha, το υπέροχο βότανο της Αγιουρβέδα στη διατροφή σας.

Μιλώντας στο TheHealthSite.com , η Samiksha Kalra, επικεφαλής διαιτολόγος και διατροφολόγος, στο Rosewalk Hospital είπε:

“Το άγχος είναι η κύρια αιτία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από το ashwagandha για να ηρεμήσει το μυαλό σας. Το αγιουρβεδικό βότανο είναι μια πλούσια πηγή προσαρμογόνων που έχουν ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους και του στρες. Επιπλέον, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας.”

Και πρόσθεσε, «Γενικά συνιστάται να αναμειγνύετε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ashwagandha σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να το πίνετε νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι για να διατηρείτε το επίπεδο της αρτηριακής σας πίεσης υπό έλεγχο».

Πόσο πρέπει να καταναλώνετε;
Η κατανόηση της δοσολογίας των φαρμακευτικών βοτάνων είναι σημαντική, καθώς αποφασίζουν τα αποτελέσματα. Όταν πρόκειται για Ashwagandha, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τη δόση που χρειάζεται για να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη 250 500 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα για τουλάχιστον 1 μήνα μπορεί να είναι ευεργετική.

Άλλα οφέλη για την υγεία του Ashwagandha
Εκτός από τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή της υπέρτασης, το ashwagandha χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία άλλων χρόνιων ασθενειών, εδώ είναι μια λίστα με τα οφέλη για την υγεία που φέρει το ashwagandha:

Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος
Μειώνει το σάκχαρο και το λίπος στο αίμα
Βοηθά στην αύξηση της μυϊκής δύναμης
Βελτιώνει τη σεξουαλική ικανότητα στις γυναίκες
Βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος στους άνδρες
Ενισχύει τη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες
Ακονίζει την εστίαση
Ενίσχυση της ισχύος της μνήμης
Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς
Ποιες είναι οι παρενέργειες του Ashwagandha;
Το Ashwagandha είναι ένα βότανο της Αγιουρβέδα και οι ειδικοί λένε ότι είναι ένα ασφαλές και μη τοξικό φυτό, αλλά υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το προσθέσετε στη διατροφή σας. Ελέγξτε την πλήρη λίστα παρακάτω:

Να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό πριν προσθέσετε αυτό το βότανο στη διατροφή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
Λέγεται ότι το ashwagandha μπορεί να ενισχύσει ή να αποδυναμώσει τα αποτελέσματα των φαρμάκων.
Ναυτία και έμετος
Το Ashwagandha μπορεί να μην είναι ασφαλές για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
Αποφύγετε να προσθέσετε αυτό το βότανο στη διατροφή σας όταν είστε ανοσοκατεσταλμένοι.
Είναι ένα ΟΧΙ-ΟΧΙ για όσους υποβάλλονται σύντομα σε χειρουργική επέμβαση ή έχουν πάθηση του θυρεοειδούς.
Αποποίηση ευθύνης: Το Ashwagandha είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος ή δοσολογία για κάθε σωματότυπο. Να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας.

Ashwagandha για το άγχος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr