Περιποίηση δέρματος: Top 10 συμβουλές ομορφιάς για κάθε τύπο επιδερμίδας

Περιποίηση δέρματος: Top 10 συμβουλές ομορφιάς για κάθε τύπο επιδερμίδας

Περιποίηση δέρματος: Μεταμορφώστε εντελώς τον τρόπο που φροντίζετε το δέρμα σας!

Ορισμένες συμβουλές έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές σε όλους τους τύπους δέρματος. Ακολουθώντας αυτά τα απλά πράγματα μπορείτε να μεταμορφώσετε εντελώς τον τρόπο που φροντίζετε το δέρμα σας.

Βάλσαμο για τα χείλη
Ενυδατώστε τους αποξηραμένους ιστούς και προστατέψτε την περιοχή των χειλιών από την έκθεση στον αέρα, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις υπεριώδεις ακτίνες με ένα απλό άγγιγμα ενός lip balm κάθε φορά που αισθάνεστε τα χείλη σας να στεγνώνουν.

Προϊόντα περιποίησης/μακιγιάζ με τη σωστή σειρά
Πάντα να ξεκινάτε βάζοντας πρώτα πιο λεπτά, υδαρής υφή προϊόντα και να αφήνετε τα πιο παχύρρευστα και κρεμώδη προϊόντα για το τέλος. Αυτό βοηθά το δέρμα επειδή οι βαριές κρέμες και τα έλαια βοηθούν να σφραγιστούν όλα τα προϊόντα που έχουν εφαρμοστεί προηγουμένως.

Πρόσληψη υγρών
Οι δερματολόγοι λένε ότι η επιλογή του σωστού ροφήματος μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί ότι θα αλλάξει το παιχνίδι για το δέρμα σας. Πίνετε περίπου μισό λίτρο νερό κάθε πρωί για να φωτίσετε, να οξυγονώσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Το να πίνετε ένα ποτήρι φρέσκους πράσινους χυμούς με πολλά λαχανικά κάθε μέρα για πρωινό είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μεταμορφώσετε το δέρμα σας μέσα σε λίγες μέρες.

Αφαίρεση μακιγιάζ
Στο τέλος μιας μεγάλης, κουραστικής ημέρας, μπορεί να είναι εξαιρετικά δελεαστικό να πηδήξετε κατευθείαν στο κρεβάτι πλένοντας απλώς το πρόσωπό σας. Αλλά αυτή είναι η τέλεια πύλη για το κακό δέρμα. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε καλά και να αφαιρείτε και το τελευταίο κομμάτι του μακιγιάζ από το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Αν δεν το κάνετε, θα φράξετε τους πόρους σας και θα προκαλέσετε κακές κοιλότητες και ακμή.

Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας
Εκτός από το ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, η απολέπιση καθαρίζει σχολαστικά τους πόρους σας από βαθιά μέσα. Αυτό θα εξασφαλίσει επίσης ότι το μακιγιάζ θα συνεχιστεί ομαλά χωρίς να φαίνεται κέικ στο δέρμα.

Μια ρουτίνα διπλού καθαρισμού
Η παρακολούθηση αυτής της διαδικασίας δύο βημάτων είναι εύκολη. Χρειάζεστε ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει ένα με βάση το νερό. Ένα καθαριστικό με βάση το λάδι αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ και σκόνης, ενώ ένα με βάση το νερό θα αφαιρέσει την επίμονη βρωμιά που συνήθως μένει πίσω. Η διαδικασία του διπλού καθαρισμού όχι μόνο αφήνει το πρόσωπό σας καθαρό, αλλά εξαλείφει επίσης τις πιθανότητες φραγμένων πόρων καθώς και ακμής.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
Εκτός από την προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB του ήλιου, ένα αντηλιακό είναι επίσης το καλύτερο εργαλείο κατά της γήρανσης που θα χρησιμοποιούσατε ποτέ. Προστατεύει το δέρμα σας από ρυτίδες, μελάγχρωση, μαύρα στίγματα καθώς και από καρκίνο του δέρματος. Σας συνιστούμε να επιλέξετε μια μη φαγεσωρογόνο και υποαλλεργική φόρμουλα, διαβάζοντας απλώς τις ετικέτες στο μπουκάλι, για να αποτρέψετε τις δερματικές εκρήξεις.

Κρατήστε μακριά τα χέρια σας από το πρόσωπό σας
Τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και καταλήγουν να μαζεύουν πολλή βρωμιά, βρωμιά και μικρόβια. Κάθε φορά που αγγίζετε το πρόσωπό σας για οτιδήποτε, πραγματικά αφήνετε πίσω σας πολλά μικρόβια και δημιουργείτε ένα ναρκοπέδιο πιθανών σπασμών. Σας συνιστούμε να πλένετε και να απολυμαίνετε τα χέρια σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σπρέι ρύθμισης μακιγιάζ
Όχι μόνο παρατείνουν τη δύναμη διατήρησης του μακιγιάζ σας, αλλά έχει βρεθεί ότι τα σκληρυντικά σπρέι δροσίζουν, ενυδατώνουν, λαμπρύνουν και προκαλούν λάμψη και οφέλη και αποτελέσματα. Μόλις δύο-τρεις ψεκασμοί μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ θα κάνουν θαύματα και θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε λιγότερη συνείδηση σχετικά με το να λερώσετε όλα.

Μια υγιής δίαιτα
Τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την τήρηση όλων αυτών των συμβουλών θα ήταν ελλιπή εάν δεν συνδυάζονταν με μια υγιεινή διατροφή. Για να έχετε καλό δέρμα και μαλλιά, η διατροφή σας πρέπει πάντα να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό μείγμα φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, δημητριακών και οσπρίων. Αυξήστε την πρόσληψη ωμών ή βρασμένων τροφών και συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά στα γεύματά σας επιλέγοντας να έχετε σαλάτες, smoothies και χυμούς. Όχι μόνο θα αισθάνεστε πιο δραστήριοι και ανάλαφροι, αλλά θα έχετε μια υπέροχη οπτική για τη ζωή.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr