Η καλύτερη άσκηση ενδυνάμωσης που κάνεις όταν κάθεσαι στην καρέκλα χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η καλύτερη άσκηση ενδυνάμωσης που κάνεις όταν κάθεσαι στην καρέκλα χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η καλύτερη άσκηση ενδυνάμωσης που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις
To Harvard μοιράζεται μαζί μας μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 
Αυτό ήταν. Οι δικαιολογίες τελείωσαν και επίσημα για όλους, καθώς το Harvard μας ανοίγει τα μάτια σχετικά μια άσκηση που μπορούμε να κάνουμε και συμβάλλει τα μέγιστα στην ενδυνάμωσή μας.

Μερικές φορές λοιπόν, η καλύτερη άσκηση δε χρειάζεται να είναι η πιο περίπλοκη ή να απαιτεί τον ακριβότερο εξοπλισμό. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται, όπως αναφέρει το Harvard Medical Journal. Η σύσταση του επιστημονικού περιοδικού, μας σώζει (ή και όχι) προτείνοντάς μας μια άσκηση για όσο ξεκουραζόμαστε.

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι ό,τι καλύτερο, λέει το Harvard
Τι αναφέρει το άρθρο
Η καλύτερη άσκηση ενδυνάμωσης για το κάτω μέρος του σώματος, είναι να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζεις. Μπορεί να ακούγεται πολύ εύκολο, αλλά στην ουσία δεν απέχει και πολύ από τα παραδοσιακά squats. Άλλωστε ποια είναι η πιο συνηθισμένη οδηγία των γυμναστών κατά τη συγκεκριμένη άσκηση; “Φαντάσου ότι κάθεσαι και σηκώνεσαι από μία θέση”. Αυτό τα λέει όλα.

Δεν είναι δύσκολο, αλλά για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές που θα σου επιτρέψουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτή τη δραστηριότητα. Ακόμη και όταν κάθεσαι στο γραφείο σου.

Πώς να κάνεις την άσκηση να είναι πιο αποτελεσματική
Αρχικά, όταν κάθεσαι -κατά προτίμηση σε μια καρέκλα- θα πρέπει να ανοίξεις τα πόδια σου και να τα τοποθετήσεις στο ύψος των γοφών. Μόλις βρεθείς στην αρχική θέση, σταύρωσε τα χέρια σου πάνω από το στήθος, πίεσε τις φτέρνες και σήκω όρθιος.

Διατήρησε δηλαδή τον έλεγχο, χωρίς να φαίνεται ότι αφήνεσαι στην καρέκλα. Εκτέλεσε την άσκηση 10 φορές επί 3 σετ, όσο πιο συγκεντρωμένα μπορείς, αγνόησε τους γύρω σου και στη συνέχεια θα δεις αποτέλεσμα.

Κάνοντας αυτή την κίνηση συνειδητά και χρησιμοποιώντας καλά τους μύες μας, μέσα στην καθημερινότητα, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας σχεδόν… χωρίς να το καταλάβουμε. Πόσες φορές κάθεσαι και σηκώνεσαι την ημέρα; Σίγουρα πολύ περισσότερες από όσες μπορείς να μετρήσεις. Κάνε λοιπόν κάθε κάθισμα να μετράει και αξιοποίησε το προς όφελός σου.

Esquire

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr