Μέλι στο πρόσωπο: Γιατί να δοκιμάσετε να πλένετε το πρόσωπό σας με μέλι;

Μέλι στο πρόσωπο: Γιατί να δοκιμάσετε να πλένετε το πρόσωπό σας με μέλι;

 Μέλι στο πρόσωπο: Το μέλι περιέχει αντιβακτηριακές, προβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ενυδατικό.
Πρώτα απ ‘όλα, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα έπλενε το πρόσωπό του με μέλι στην αρχή.

Το μέλι περιέχει αντιβακτηριακές, προβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ενυδατικό.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε παθήσεις περιποίησης του δέρματος που κυμαίνονται από έκζεμα έως ακμή, το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να τις επουλώσετε καθώς και τι μικρές πληγές σας. Υπάρχουν, ωστόσο, όλα τα διαφορετικά είδη μελιού, ανάλογα με τα λουλούδια του απο τα οποία προέρχεται με τα οποία μπορείτε να θρέψετε το δέρμα σας αφήνοντας ένα λαμπερό φίλτρο.

Μπορείτε  γενικά να χρησιμοποιήσετε μέλι από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι φασκόμηλου ή πευκόμελο ή ότι σας αρέσει. Έχει σημασία τι είδους μέλι χρησιμοποιείτε για το δέρμα σας—δηλαδή πρέπει να είναι ωμό και αφιλτράριστο. Το βιολογικό και «100% φυσικό» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μέλι δεν έχει υποστεί επεξεργασία, αφαιρώντας όλα τα καλά κομμάτια με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. 

Πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με μέλι
Βασικά πλένετε το πρόσωπό σας με μέλι όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε καθαριστικό. Βρέξτε το πρόσωπό σας, πάρτε μια κούταλιά του γλυκού μέλι και αλείψτε το. Το ωμό μέλι τείνει να είναι πιο παχύρρευστο, επομένως είναι πραγματικά δύσκολο να το απλώσετε σε ξηρό δέρμα. Μόλις το εφαρμόσετε σε βρεγμένο δέρμα, όμως, τείνει να γίνεται πολύ πιο λεία. Το επόμενο βήμα σας είναι να ξεπλύνετε. Το μέλι στην πραγματικότητα ξεπλένεται με νερό καθαρά. Δεν σας αφήνει να νιώθετε κολλώδεις .

Αφού στεγνώσετε το πρόσωπό  με μια πετσέτα, το δέρμα σας θα φαντάζει πραγματικά απαλό. Ωστόσο, το μέλι δεν είναι το καλύτερο ντεμακιγιάζ. Θα πρέπει να καταφύγετε σε άλλα μέσα για αυτό. Το βράδυ, αφαιρέστε το μακιγιάζ και τη βρωμιά με το τρίψιμο ενός συνδυασμού ελαίων (γενικά έλαιο jojoba, argan και γλυκό αμυγδάλου) σε όλο το πρόσωπό και σκουπίζοντάς το με ένα ζεστό υγρό πανί.

Τα πλεονεκτήματα του πλυσίματος του προσώπου σας με μέλι σίγουρα υπερτερούν των μειονεκτημάτων, ειδικά αν έχετε καταφέρει να βρείτε ένα συγκεκριμένο είδος μελιού που λειτουργεί πραγματικά με το δέρμα σας. Αποκτάτε λεία, σφριγηλή και απαλή επιδερμίδα—χωρίς συνθετικές χημικές ουσίες. Τα μόνα κραυγαλέα μειονεκτήματα είναι ίσως ότι ανάλογα με την επιλογή του μελιού σας, μπορεί να είναι ακριβό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr