Ενυδάτωση σε κάθε δεκαετία. Τι χρειάζεται μια γυναίκα για υπέροχη επιδερμίδα και υγεία.

Ο μέσος άνδρας τραβάει περίπου 44 λίτρα νερού – αξίας σχεδόν 100 λιβρών – κρυμμένο μέσα στα κύτταρά του και γεμίζει τα κενά μεταξύ τους ή διασχίζει τα αιμοφόρα αγγεία του. Η μέση γυναίκα, αντίθετα, μεταφέρει μόνο 31 λίτρα. Ακόμη και αν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες είναι γενικά μικρότερες από τους άνδρες, η διαφορά παραμένει: το βάρος των ανδρών είναι περίπου 58 τοις εκατό νερό, το βάρος των γυναικών είναι 49 τοις εκατό. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι άνδρες έχουν περισσότερους μύες, οι οποίοι συγκρατούν περισσότερο νερό από τον λιπώδη ιστό. Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες ανά δεκαετία; Ποιές είναι οι ανάγκες τους;

Για τις παραγωγικές ηλικίες η αφυδάτωση κατα τη διάρκεια της περιόδου σε κατάσταση ζέστης είναι επίσης ζωτικής σημασίας οπότε και οι γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας χρειάζονται προσοχή στις κινήσεις και την ενυδάτωση τους.

Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματός μας, καθώς συμβάλλει στην απαλότητα, την ελαστικότητά του και την αντοχή του σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και η ηλιακή ακτινοβολία. Για να διασφαλιστεί η σωστή ενυδάτωση, είναι απαραίτητο να αποκαταστήσετε και να διατηρήσετε τα σωστά επίπεδα νερού και υγρασίας ώστε το δέρμα να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος εξαρτώνται από το πόσο αποτελεσματικά το νερό φτάνει στα βαθύτερα στρώματα και πόσο καλά το εξωτερικό στρώμα διατηρεί αυτή την πολύτιμη υγρασία. Δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός και λόγω της καθημερινής έκθεσης σε διάφορους επιθετικούς παράγοντες, η φυσική ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί την υγρασία μειώνεται, ενώ το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα εξασθενεί.

Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, η ανάγκη για ενυδάτωση γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη λόγω της αυξημένης έκθεσης στο ηλιακό φως, το αλμυρό νερό, την υγρασία και τη ζέστη. Η εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει απώλεια υγρασίας από το δέρμα, καθιστώντας την ενυδάτωση επιτακτική. Για να το καταπολεμήσετε, μποείτε να εφαρμόζετε ενυδατικά προϊόντα το πρωί πριν από το αντηλιακό σας. Αυτό θα βοηθήσει να κλειδώσετε την υγρασία κατά την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας.

Για όσους είναι στα 20 τους:

Το δέρμα σας είναι ζωντανό και νεανικό, χωρίς ορατά σημάδια φθοράς. Επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα με ελαφριά υφή ή τζελ ψύξης που περιέχουν βασικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, πανθενόλη, γλυκερίνη και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Αυτά θα παρέχουν πρόσθετη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα με διευρυμένους πόρους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ αντί για μια ενυδατική κρέμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα αντηλιακό χωρίς λάδι με ματ αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν παλεύετε με την ήπια ή έντονη ακμή, είναι σημαντικό να μην παραμελείτε την καθημερινή ενυδάτωση. Η χρήση εξειδικευμένων ενυδατικών προϊόντων ακολουθούμενη από αντηλιακό φιλικό προς την ακμή θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του δέρματός σας χωρίς να επιδεινώσει τη λιπαρότητα ή την ανεπιθύμητη λάμψη.

Για όσους είναι στα 30 τους:

Ο γρήγορος ρυθμός της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της κυτταρικής ανανέωσης σηματοδοτούν την αρχή των αλλαγών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και την εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης. Επιπλέον, το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες από εξωτερικούς παράγοντες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής συμβάλλει στις λεπτές γραμμές έκφρασης και στην απώλεια λάμψης. Για να ενισχύσετε την ενυδάτωση του δέρματός σας, αναζητήστε προϊόντα που συνδυάζουν ενυδατικούς παράγοντες με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και προβιοτικά. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού, προστατεύοντας και αναζωογονώντας το δέρμα σας.

Για όσους είναι στα 40 τους:

Καθώς μπαίνεις σε αυτή τη δεκαετία, μπορεί να παρατηρήσεις πιο ξηρή και τραχιά υφή δέρματος, αυξημένη θαμπάδα και λεπτές γραμμές που έχουν γίνει πιο έντονες ρυτίδες. Αυτές οι αλλαγές είναι φυσική συνέπεια της φυσιολογικής γήρανσης. Ανάλογα με τις μοναδικές ιδιότητες και τα γονίδια του δέρματός σας, μπορεί να ανησυχείτε περισσότερο για την απώλεια σφριγηλότητας ή τις ρυτίδες. Η επιλογή προϊόντων με πιο πλούσια υφή που παρέχουν 24ωρη ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία είναι το κλειδί. Η σωστή ενυδάτωση αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, ενισχύει την κεράτινη στιβάδα και προσδίδει μια πιο φρέσκια, τονωμένη εμφάνιση με μειωμένες ρυτίδες.

Για όσους είναι στα 50 τους:

Οι ορμονικές αλλαγές και τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση και την υφή του δέρματος. Η απώλεια όγκου και πυκνότητας γίνεται πιο αισθητή, συνοδευόμενη από έντονη ξηρότητα που προκύπτει από την εξάντληση των φυσικών λιπιδίων. Το δέρμα μπορεί να φαίνεται θαμπό, χωρίς το φυσικό του ροζ χρώμα. Για να καταπολεμήσετε αυτές τις επιπτώσεις, δώστε προτεραιότητα στη βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης δέρματος εμπλουτισμένα με λιπίδια, λιπαρά οξέα, κεραμίδια και χοληστερόλη. Αυτά θα χρησιμεύσουν ως έμπιστοι σύμμαχοί σας κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, βοηθώντας στην αναζωογόνηση και την ανανέωση του δέρματός σας.
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)
www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
www.pexels.com
Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!
Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.
Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!
Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.