15 εύκολοι φυσικοί τρόποι για να αντιστρέψετε τα ούλα που υποχωρούν

15 εύκολοι φυσικοί τρόποι για να αντιστρέψετε τα ούλα που υποχωρούν

Η φυσική αναστροφή των ούλων που υποχωρούν μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη
Εάν αντιμετωπίζετε υποχώρηση των ούλων, δεν είστε μόνοι. Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ άνω των 30 ετών βιώνει κάποιο επίπεδο ύφεσης των ούλων. Μπορεί επίσης να ξεκινήσει ήδη από την εφηβεία σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εύκολες θεραπείες για να αντιστρέψετε τα ούλα σας που υποχωρούν φυσικά.

Η υποχώρηση των ούλων δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσετε. Μην περιμένετε μέχρι να γίνει οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη . Μόλις παρατηρήσετε τα συμπτώματά του, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας.

Ωστόσο, οι φυσικές θεραπείες μπορούν επίσης να βοηθήσουν, ειδικά εάν πρόκειται για μια ήπια περίπτωση. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να μην επιδεινωθεί η ύφεση όσο περιμένετε για το ραντεβού σας.

Πρώτον, τι είναι τα ούλα που υποχωρούν;

Τι είναι τα ούλα που υποχωρούν;
Η υποχώρηση των ούλων συμβαίνει όταν τα ούλα γύρω από τα δόντια τραβούν πίσω κάτω από το περιθώριο ή φθείρονται. Ονομάζεται επίσης ύφεση των ούλων και μπορεί να εκθέσει περισσότερα από τα δόντια και τις ρίζες σε βακτήρια και τραυματισμούς.

Η ύφεση των ούλων αφήνει κενά μεταξύ των δοντιών και των ούλων στα οποία μπορούν εύκολα να ζήσουν βακτήρια. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν αντιμετωπίζετε ύφεση των ούλων. Αυτό συμβαίνει γιατί συμβαίνει σταδιακά. Ωστόσο, η ευαισθησία των δοντιών είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ύφεσης των ούλων. Επομένως, προσέξτε αυτό το σύμπτωμα.

Πώς μπορείτε να ξαναφτιάξετε τα ούλα σας με φυσικό τρόπο;
Η ύφεση των ούλων είναι μια αργή διαδικασία, αλλά είναι επίσης μια επικίνδυνη ασθένεια. Μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως απώλεια δοντιών και περιοδοντική νόσο.

Μπορείτε να ξαναφτιάξετε τα ούλα σας που υποχωρούν με συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Αυτές οι θεραπείες δεν υποκαθιστούν το ραντεβού με τον οδοντίατρο. Αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε τα συμπτώματα και να αποτρέψετε την επιδείνωση της ύφεσης.

Ακολουθούν 10 φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να αναστρέψετε ή να αναδομήσετε τα ούλα που υποχωρούν:

1. Τράβηγμα λαδιού
Το τράβηγμα λαδιού μπορεί να αντιστρέψει τα ούλα που υποχωρούν φυσικά.
Το τράβηγμα λαδιού είναι μια δημοφιλής διαχρονική πρακτική για την αφαίρεση πλακών και άλλων σωματιδίων τροφής από το στόμα με φυσικά έλαια. Επιπλέον, είναι μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την υποχώρηση των ούλων και την ουλίτιδα.

Για να εξασκηθείτε στο τράβηγμα λαδιού, θα χρειαστείτε σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας υψηλής ποιότητας. Απλώς ρίξτε μια κουταλιά λάδι στο στόμα σας ενώ τραβάτε το λάδι και ανάμεσα στα δόντια σας. Κάνετε αυτό για 20 λεπτά και φτύστε το. Ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό νερό ή προσθέστε λίγο αλάτι για αντιβακτηριδιακή δράση. Τέλος, βουρτσίστε τα δόντια σας.

2. Αλμυρό νερό
Το αλμυρό νερό δεν είναι απλώς ένα εύκολο στην παρασκευή στοματικό ξέπλυμα. Είναι αντιβακτηριδιακό και μπορεί να σκοτώσει βακτήρια που προκαλούν υποχώρηση των ούλων. Το αλμυρό νερό μπορεί επίσης να καταπραΰνει τα επώδυνα και πρησμένα ούλα .

Για να κάνετε ξέβγαλμα με θαλασσινό νερό, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Ξεπλύνετε το στόμα σας με αυτό το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα και φτύστε το – μην το καταπιείτε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2 ή 3 φορές την ημέρα για να αναδομήσετε φυσικά τα ούλα που υποχωρούν.

3. Έλαιο Ευκαλύπτου
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη , το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ούλα που υποχωρούν και προάγει την ανάπτυξη των ιστών. Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες μικροβιοκτόνο, επομένως σκοτώνει τα βακτήρια γύρω από τα δόντια σας.

4. Σωστό βούρτσισμα
Το βούρτσισμα για να αποφευχθεί η υποχώρηση των ούλων δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αλλά το πώς βουρτσίζεις έχει σημασία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές ή μέτριας υφής τρίχες. Το πιο σημαντικό, βουρτσίστε απαλά. Δεν θέλετε να συμβάλλετε στη φθορά του ιστού των ούλων σας με το επιθετικό βούρτσισμα.

5. Αιθέριο Έλαιο Μέντας
Η μέντα απαραίτητη δεν μυρίζει απλά ωραία. Αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο στόμα σας που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες όπως η ύφεση των ούλων. Όσον αφορά την πρόληψη, το αιθέριο έλαιο μέντας είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό για την υποχώρηση της γραμμής των ούλων.

6. Πράσινο τσάι
Η κατανάλωση ενός ή δύο φλιτζανιών πράσινου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να αντιστρέψετε τον ιστό των ούλων με φυσικό τρόπο. Το πράσινο τσάι έχει ιδιότητες που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για την υποχώρηση των ούλων και άλλες οδοντικές ασθένειες.

Απλά φροντίστε να το πιείτε σκέτο. Μην προσθέτετε ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα με το οποίο μπορούν να τρέφονται τα βακτήρια. Κάνοντας αυτό μπορεί να εξουδετερώσει την αντιβακτηριακή ιδιότητα του πράσινου τσαγιού και να επιδεινώσει την υποχώρηση των ούλων.

7. Τακτικό νήμα
Το σωστό βούρτσισμα και το σωστό νήμα μπορούν να αντιστρέψουν φυσικά τα ούλα σας που υποχωρούν.
Το νήμα αφαιρεί πλάκες που περιέχουν επιβλαβή βακτήρια από δύσκολα προσβάσιμα μέρη στα οποία δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσά σας. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν υποχώρηση των ούλων και άλλα οδοντικά προβλήματα. Το νήμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε την ύφεση των ούλων.

8. Υπεροξείδιο του υδρογόνου
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν είναι μόνο εξαιρετικό για πρώτες βοήθειες. Είναι επίσης μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για την υποχώρηση του ιστού των ούλων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία των πρησμένων και ερεθισμένων ούλων. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί επίσης να λευκάνει λίγο τα δόντια σας.

Για να κάνετε ένα ξέβγαλμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου, ανακατέψτε ¼ φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% σε ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό. Ξεπλύνετε το στόμα σας με το διάλυμα για 30 δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταπιείτε τίποτα. Φτύστε το και ξεπλύνετε το στόμα σας με απλό ζεστό νερό.

Κάνετε αυτό 2 έως 3 φορές την εβδομάδα – και όχι περισσότερο από αυτό – για να θεραπεύσετε φυσικά τον ιστό των ούλων που υποχωρεί.

9. Aloe Vera
Η αλόη βέρα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για κάθε φλεγμονή. Σε περίπτωση υποχώρησης των ούλων, η έγχυση φαρμακευτικού τζελ αλόης βέρα στη φλεγμονή των ούλων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ιστού των ούλων σας.

Ωστόσο, μόνο ένας εκπαιδευμένος οδοντίατρος θα πρέπει να το κάνει αυτό εάν αυτή η μέθοδος είναι πραγματικά η σύστασή του.

10. Septilin
Το Septilin είναι ένα φυτικό μείγμα που αποτελείται από γλυκόριζα, guggul και guduchi. Έτσι, είναι πλούσιο σε φυσικές ουσίες που είναι ιδανικές για την καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ύφεση των ούλων.

Διατίθεται και σε ταμπλέτες και σε σιρόπια. Για να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία για την ύφεση των ούλων, οι ενήλικες μπορούν να πάρουν δύο ταμπλέτες δύο φορές την ημέρα ή δύο κουταλιές σιρόπι τρεις φορές την ημέρα.

11. Gel Turmeric
 
Το τζελ κουρκουμά περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό το καθιστά εξαιρετική θεραπεία για την ουλίτιδα . Δεδομένου ότι η ύφεση των ούλων ξεκινά με την ουλίτιδα, το τζελ κουρκουμά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει να συμβεί καθόλου.

12. Λάδι Tea Tree
Αυτό το άρθρο του 2013 συνδέει το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου με τη μείωση της ανάπτυξης επιβλαβών βακτηρίων στο στόμα. Σταματώντας τα βακτήρια να προκαλέσουν όλεθρο στα ούλα σας, μπορείτε να σταματήσετε και την ύφεση των ούλων. Αυτό κάνει το έλαιο δέντρου τσαγιού μια φυσική θεραπεία για την υποχώρηση των ούλων.

13. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να θεραπεύσετε ή να αποτρέψετε την υποχώρηση των ούλων φυσικά με δύο τρόπους:

Τρώγοντας τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως ορισμένα ψάρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς
Λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3

Επίσης, μια κλινική δοκιμή δείχνει ότι η λήψη 300 χιλιοστόγραμμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για 12 εβδομάδες μειώνει το πρήξιμο των ούλων και βοηθά τα ούλα που υποχωρούν να επουλωθούν φυσικά.

14. Αιθέριο Έλαιο Θυμαριού
Όπως και άλλα αιθέρια έλαια που αναφέρθηκαν προηγουμένως, το έλαιο θυμαριού έχει παρόμοια οφέλη. Είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για να αντιστρέψετε την υποχώρηση των ούλων με φυσικό τρόπο.

15. Λεμόνι
Το λεμόνι περιέχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες . Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο κατά των βακτηρίων που προκαλούν ύφεση των ούλων. Προσέξτε να μην το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Οι όξινες ιδιότητές του μπορούν να βλάψουν το σμάλτο σας. Επομένως, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα – και όχι κάθε μέρα.

Χειρουργικές λύσεις για την αναστροφή των ούλων που υποχωρούν
Οι χειρουργικές λύσεις βοηθούν καλύτερα τα ούλα σας που υποχωρούν.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσετε την υποχώρηση των ούλων και να αναγεννήσετε τον ιστό των ούλων συμβαίνει στον οδοντίατρο. Εάν η ύφεση των ούλων σας είναι σοβαρή, οι παραπάνω φυσικές θεραπείες δεν θα επαρκούν. Θα πρέπει να δείτε αμέσως έναν οδοντίατρο.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr