Χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού: 3 steps για να δεις άμεσα διαφορά

Χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού: 3 steps για να δεις άμεσα διαφορά

O λαιμός είναι μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη ανάγκη από skincare.

Νίνα Μουσούρη

Όταν μιλάμε για skincare, ξέρουμε καλά ότι ο λαιμός αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές περιοχές όπου πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση. Γιατί; Αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ίσως και περισσότερο από το δέρμα στο πρόσωπο και πολλές από εμάς στην καθημερινότητά μας παραλείπουμε τη φροντίδα του και την αντηλιακή προστασία. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που αρκετές φορές σε αυτό το σημείο εμφανίζονται πρώτα τα σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης: λεπτές γραμμές, κηλίδες από τον ήλιο και χαλάρωση.

3 steps για να αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε τη χαλάρωση:

Σίγουρα, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό ήμασταν καθώς μετά η αντιμετώπιση των σημαδιών γήρνασης είναι αρκετά πιο δύσκολη, όμως ακολουθώντας τα σωστά steps υπάρχει η δυνατότητα για βελτίωση.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Ενυδάτωση & μασάζ

Ξέρουμε ότι μια από τις καλύτερες συνήθειες για να είναι το δέρμα μας πιο ανθεκτικό, είναι η ενυδάτωση. Ναι, αυτό σε κάθε περίπτωση είναι το Α και το Ω. Διαφορετικά ευνοούμε το ξηρό δέρμα με τραχιά υφή και αλλοιωμένο επιδερμικό φραγμό: συνθήκες που ευνοούν τη χαλάρωση. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Δεν χρειάζονται υπερβολές, απλά κάθε φορά που εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα δεν ξεχνάμε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Επιπλέον, μια αποτελεσματική συνήθεια που είναι καλό να εντάξουμε στη ρουτίνα μας, είναι να κάνουμε μασάζ με ανοδικές κινήσεις.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Απαλή περιποίηση

Καθώς είπαμε ότι η περιοχή του λαιμού είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, περισσότερο και από το πρόσωπο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές με στοιχεία στο skincare που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Για παράδειγμα αν η κρέμα μας περιέχει ρετινόλη, AHA ή BHA, ίσως καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε σταδιακά στην εφαρμογή όχι σε καθημερινή βάση, αλλά κάνοντας εναλλαγή με κάποια άλλη ενυδατική κρέμα, η οποία είναι πιο ήπια. Γιατί; Ακόμα κι αν δεν βλέπουμε κάποιον ερεθυσμό στο πρόσωπο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα του λαιμού, είναι αρκετά πιο λεπτό και ευαίσθητο.

Χρησιμοποιούμε κρέμες με πεπτίδια

Γενικά όταν μιλάμε για σύσφιξη επιδερμίδας, έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε προϊόντα που κάνουν boost στο κολλαγόνο. Κάπως έτσι και οι κρέμες με πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν.

Συγκεκριμένα, τα εξαπεπτίδια, τα οποία ορισμένοι beauty experts ισχυρίζονται ότι μπορούν να παράγουν ένα ήπιο αποτέλεσμα που μοιάζει με Botox, είναι μια από τις επιλογές που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εμφανή διαφορά.

Cover photo: iStock

elle.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr