Γιόγκα για λεμφική παροχέτευση: Πώς να την χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξετε για ισχυρό ανοσοποιητικό.

Γιόγκα για λεμφική παροχέτευση: Πώς να την χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξετε για ισχυρό ανοσοποιητικό.

Το λεμφικό σύστημα μας βοηθά να αποβάλλουμε τα απόβλητα και τις τοξίνες από το σώμα. Αλλά σε αντίθεση με το καρδιαγγειακό μας σύστημα, δεν υπάρχει κεντρική αντλία -όπως η καρδιά- για να μετακινήσει τη λέμφο που μεταφέρει τις τοξίνες μέσω των αγγείων. Αντίθετα, βασιζόμαστε στην κίνηση για να διατηρήσουμε τη ροή. Η γιόγκα για λεμφική παροχέτευση μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διατήρηση του συστήματος σε κίνηση για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Δοκιμάστε αυτές τις 6 στάσεις γιόγκα για την υποστήριξη της λεμφικής παροχέτευσης.

Τι είναι το λεμφικό σύστημα;
Τι είναι η λεμφική παροχέτευση;
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γιόγκα για λεμφική παροχέτευση
Χρησιμοποιήστε αυτή την απλή γιόγκα για πρακτική λεμφικής παροχέτευσης για να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
1. Diaphragmatic Breath: Yoga’s Pump για το λεμφικό σύστημα
2. Απελευθέρωση λαιμού: Στοχεύστε τους λεμφαδένες στο λαιμό σας
3. Στρίψιμο νήματος στη βελόνα στη γιόγκα
4. Πόζα Σφίγγας (Ardha Bhujangasana)
5. Πόζα Frog Bridge (Setu Bandha Sarvangasana/Baddha Konasana)
6. Legs Up the Wall (Viparita Karani)

Αφού ζήσαμε μια παγκόσμια πανδημία, η υγεία του ανοσοποιητικού είναι στο μυαλό όλων μας. Όλοι θέλουμε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν πιο υγιείς και προστατευμένοι από μέσα προς τα έξω. Ωστόσο, μια από τις πιο κρίσιμες πτυχές του ανοσοποιητικού μας συστήματος, το λεμφικό σύστημα, συζητείται πολύ σπάνια.

Γνωρίζετε πώς λειτουργεί η λεμφική παροχέτευση; Γνωρίζατε ότι η γιόγκα για λεμφική παροχέτευση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική;

Υπάρχει τόσο πολύ μυστήριο γύρω από το λεμφικό σύστημα του σώματος που ουσιαστικά λειτουργεί ως το καρδιαγγειακό σύστημα του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά με μια βασική διαφορά. Το καρδιαγγειακό σύστημα έχει μια κεντρική «αντλία» (την καρδιά) που λειτουργεί για να κυκλοφορεί το αίμα σε όλο το σώμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει τέτοιο μηχανισμό. Έτσι η λέμφος κινείται μέσω ενός πολύ διαφορετικού μηχανισμού: της κίνησης.

Τι Είναι Το Λεμφικό Σύστημα;
Ως κρίσιμο μέρος του μεγαλύτερου ανοσοποιητικού μας συστήματος, το λεμφικό σύστημα βοηθά στην αποβολή και την απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων από το σώμα. Τα λεμφικά μεταφέρουν απόβλητα και τοξίνες έξω από τους ιστούς μας για να τα στείλουν πίσω στην κυκλοφορία του αίματος για να φιλτραριστούν και να αφαιρεθούν. Ουσιαστικά, το λεμφικό σύστημα λειτουργεί σχεδόν ως πλήρωμα καθαρισμού ή σύστημα αποχέτευσης για ολόκληρο το σώμα.

Το λεμφικό σύστημα συνεργάζεται στενά με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος για να παρακολουθεί και να αντιδρά σε διάφορα σήματα σε όλο το σώμα για να αυξήσει ή να μειώσει τις ανοσολογικές αποκρίσεις, βοηθώντας στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επιβλαβών βακτηρίων, ακόμη και ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Τι Είναι Η Λεμφική Παροχέτευση;
Η λεμφική παροχέτευση είναι η ροή των λεμφικών υγρών. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το διεγείρετε αυτό είναι μέσω της κίνησης. Η κίνηση στο σώμα δημιουργεί αλλαγή στην πίεση γύρω από τους χώρους των αρθρώσεων, όπου συγκεντρώνονται οι λεμφαδένες. Αυτές οι διαφορές πίεσης επιτρέπουν ένα φαινόμενο «άντλησης» για τη δημιουργία της κίνησης των λεμφικών υγρών. Αυτό δημιουργεί λεμφική ροή, η οποία βοηθά στην αποστράγγιση περιοχών με περίσσεια υγρών ή/και στην ηχητική ειδοποίηση για να δημιουργηθεί μια ανοσολογική απόκριση εάν χρειάζεται.

Πώς Να Χρησιμοποιήσετε Τη Γιόγκα Για Λεμφική Παροχέτευση
Οι λεμφαδένες είναι μικρά ανοσοποιητικά κέντρα που βρίσκονται σε όλο το σώμα και μπορούμε να στοχεύσουμε σχεδόν όλα αυτά τα κέντρα με μια πρακτική γιόγκα. Υπάρχουν μερικές βασικές περιοχές που ξεχωρίζουν ωστόσο, στις οποίες μπορείτε εύκολα να προσπελάσετε με μια πρακτική γιόγκα και πιθανότατα τις γνωρίζετε ήδη ως περιοχές όπου συγκεντρώνονται λεμφαδένες: ο λαιμός, οι μασχάλες, η κοιλιά και η βουβωνική χώρα.

Οποιαδήποτε πρακτική κίνησης μπορεί να λειτουργήσει ως αντλία για το λεμφικό σύστημα, αλλά η γιόγκα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική επειδή:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη στόχευση λεμφικών συναθροίσεων.
Έχει έντονη εστίαση στην αναπνοή, η οποία λειτουργεί ως μια μεγαλύτερη κεντρική «αντλία» του λεμφικού συστήματος στο σύνολό του.
Βοηθά στη διαχείριση και τη μείωση του στρες, που είναι γνωστός αναστολέας του ανοσοποιητικού.
Χρησιμοποιήστε Αυτή Την Απλή Γιόγκα Για Πρακτική Λεμφικής Παροχέτευσης Για Να Βοηθήσετε Το Ανοσοποιητικό Σας Σύστημα

Καθώς προχωράτε σε αυτήν την απλή πρακτική, εστιάστε στη βαθιά, χαλαρή αναπνοή και προσπαθήστε να βρείτε μόνο λεπτές αισθήσεις. Όπως πάντα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε μια νέα πρακτική άσκησης — ειδικά εάν έχετε ένα γνωστό λεμφικό πρόβλημα.

1. DIAPHRAGMATIC BREATH: YOGA’S PUMP ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Η διαφραγματική αναπνοή είναι χρήσιμη για τη γενική καλή υγεία.

Όταν πρόκειται για γιόγκα για λεμφική παροχέτευση, η αναπνοή είναι πιθανώς η πιο κρίσιμη πτυχή. Σκεφτείτε την αναπνοή σας ως την κεντρική αντλία ολόκληρου του λεμφικού συστήματος, γι’ αυτό έχετε έντονη επίγνωση της αναπνοής σας καθώς ρέετε σε όλη την πρακτική σας.

Ξεκινήστε να ξαπλώνετε ανάσκελα με το ένα χέρι να ακουμπάει στην κοιλιά σας και το άλλο χέρι πάνω από την καρδιά σας. Επιλογή για να λυγίσετε τα γόνατά σας και να φυτέψετε τα πόδια σας στο πάτωμα σε πλάτος περίπου όσο το χαλάκι σας και να επιτρέψετε στα γόνατά σας να χτυπήσουν το ένα προς το άλλο.
Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας και νιώστε την αναπνοή σας να κινείται από τα ρουθούνια σας μέχρι την κοιλιά σας για να σηκώσετε την κοιλιά σας κάτω από τα χέρια σας.

 

Εκπνεύστε αργά από τη μύτη σας και νιώστε την αναπνοή σας να βγαίνει πίσω στην κοιλιά και το στήθος σας και μέσα από τα ρουθούνια σας. Νιώστε την κοιλιά σας να παραδίδεται πίσω στο πάτωμα καθώς απελευθερώνεστε.
Συνεχίστε να αναπνέετε με αυτόν τον τρόπο για περίπου ένα λεπτό.

2. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΑΙΜΟΥ: ΣΤΟΧΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ
Το Neck Release είναι μια προθέρμανση γιόγκα που βοηθά στην αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης.

Πολλοί λεμφαδένες συγκεντρώνονται στο λαιμό, έτσι οι απλές και λεπτές κινήσεις του λαιμού θα βοηθήσουν στην τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης εδώ.

Βρείτε μια άνετη θέση καθίσματος. Μπορείτε να καθίσετε στο πάτωμα ή σε μια καρέκλα. Γειώστε τα καθιστά οστά σας προς τη γη και επιμηκύνετε το στέμμα του κεφαλιού σας προς τον ουρανό.
Καθώς εισπνέετε, ψηλώστε ακόμα περισσότερο μέσω της σπονδυλικής σας στήλης. Καθώς εκπνέετε, αφήστε το δεξί σας αυτί προς τον δεξιό σας ώμο και μαλακώστε και τους δύο ώμους σας προς το πάτωμα καθώς επιμηκύνετε την αριστερή πλευρά του λαιμού σας.
Προσκαλέστε μικρές, λεπτές κινήσεις στην απελευθέρωσή σας. Τραβήξτε απαλά το πηγούνι σας πιο κοντά στο στήθος σας και στη συνέχεια σηκώστε το πηγούνι σας ψηλότερα προς τον ουρανό. Μετακινήστε απαλά το κεφάλι σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω και πλάι-πλάι για να τονώσετε την κίνηση και τη λεμφική παροχέτευση γύρω από το λαιμό σας ενώ αναπνέετε συνειδητά.
Κρατήστε για περίπου ένα λεπτό στα δεξιά και στη συνέχεια αφήστε αργά και αλλάξτε πλευρά.

3. Thread the Needle Pose
Το Thread the Needle Pose είναι μια στάση προθέρμανσης γιόγκα που βοηθά στην αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης.

 

 

 

Αυτή η απαλή θέση βοηθά στην απαλή συμπίεση της μασχάλης στη μία πλευρά του σώματός σας ενώ επιμηκύνεται στην αντίθετη πλευρά, ενώ περιστρέφεται απαλά τον κορμό για να επιτρέψει πολλές διαφορές πίεσης γύρω από τις αρθρώσεις για να διεγείρει τη λεμφική παροχέτευση.

Ξεκινήστε με τα τέσσερα σε μια στάση επιτραπέζιου (Bharmanasana) με τους ώμους σας να ευθυγραμμίζονται κατά προσέγγιση πάνω από τους καρπούς σας και τους γοφούς σας να ευθυγραμμίζονται κατά προσέγγιση πάνω από τα γόνατά σας.
Εισπνεύστε και σαρώστε το δεξί σας χέρι προς τα πάνω προς τον ουρανό καθώς στρίβετε το στήθος σας ανοιχτό προς τα δεξιά.
Εκπνεύστε και περάστε το δεξί σας χέρι κάτω από το αριστερό σας καθώς μαλακώνετε τον ώμο και το μάγουλό σας στα στηρίγματα ή στο πάτωμα.
Σύρετε το αριστερό σας χέρι προς τα εμπρός προς την κορυφή του χαλιού σας, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μήκος σε όλο το αριστερό πλευρικό σώμα σας και να επεκτείνετε και να ανοίξετε στη μασχάλη σας.
Κρατήστε και αναπνεύστε βαθιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό πριν απελευθερώσετε απαλά και αλλάξετε πλευρά.

4. ΠΟΖΑ ΣΦΙΓΓΑΣ (ARDHA BHUJANGASANA)
Η γιόγκα για λεμφική παροχέτευση περιλαμβάνει Sphinx Pose

Αυτή η στάση γιόγκα για λεμφική αποστράγγιση συμπιέζει απαλά την κοιλιά σας για να διεγείρει τη ροή της λέμφου σε αυτό το μέρος του σώματός σας.

Ξαπλώστε στην κοιλιά σας και ακουμπήστε τους πήχεις σας στο πάτωμα μπροστά σας σε οποιαδήποτε θέση αισθάνεστε άνετα (οι αγκώνες σας θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν κάτω από τους ώμους σας ή να είναι πιο μπροστά).
Δημιουργήστε μια λεπτή κάμψη στη σπονδυλική σας στήλη καθώς σηκώνετε το στήθος σας και κυλάτε τους ώμους σας προς τα κάτω.
Φέρτε την επίγνωσή σας στην κοιλιά σας και επικεντρωθείτε στην κίνηση της κοιλιάς σας καθώς αναπνέετε βαθιά στο διάφραγμά σας.
Με κάθε εισπνοή, νιώστε την κοιλιά σας να πιέζει απαλά στο πάτωμα. Με κάθε εκπνοή, νιώστε την κοιλιά σας να σηκώνεται απαλά μακριά από το πάτωμα.
Μείνετε εδώ για περίπου ένα λεπτό, εστιάζοντας βαθιά στην αναπνοή σας.

5. ΠΟΖΑ FROG BRIDGE (SETU BANDHA SARVANGASANA/BADDHA KONASANA)
Η γιόγκα για λεμφική παροχέτευση μπορεί να περιλαμβάνει μια παραλλαγή του Bridge Pose που είναι γνωστή ως Frog Bridge Pose.

 

Αυτή η στάση τοποθετεί το σώμα σας σε μια ήπια αναστροφή, βοηθώντας στην κίνηση των λεμφικών αγγείων. Αλλά λειτουργεί επίσης για να δημιουργήσει χώρο γύρω από τη βουβωνική χώρα με απαλή κίνηση για να διεγείρει τη λεμφική ροή και εκεί.

Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας για να φυτέψετε τα πόδια σας στο πάτωμα.
Σχεδιάστε τα πέλματα των ποδιών σας για να τα αγγίξετε έτσι ώστε τα γόνατά σας να ανοίγουν ελαφρώς προς τις εξωτερικές άκρες του χαλιού σας, αλλά κρατήστε τα γόνατά σας στραμμένα προς τον ουρανό.
Ξεριζώστε στους ώμους σας και στις εξωτερικές άκρες των ποδιών σας και σηκώστε τους γοφούς σας μακριά από το πάτωμα σαν να έχετε σχήμα Bridge Pose (Setu Bandha Sarvangasana) αλλά με πόδια Bound Angle Pose (Baddha Konasana).
Επιλογή για να παραμείνετε σε ηρεμία ή να προσθέσετε απαλή κίνηση παλεύοντας τους γοφούς σας προς τα πάνω προς τον ουρανό ή «ακουμπώντας» τα γόνατά σας μέσα και έξω.
Μείνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό πριν απελευθερώσετε αργά.

6. LEGS UP THE WALL (VIPARITA KARANI)
Η αγαπημένη στάση όλων για λεμφική παροχέτευση περιλαμβάνει το Legs Up the Wall Pose, γνωστό και ως Viparita Karani.

Οι αναστροφές είναι η τέλεια γιόγκα για στάσεις λεμφικής παροχέτευσης επειδή βοηθούν στην αναστροφή της ροής των λεμφικών αγγείων χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα προς όφελός σας.

Καθίστε με το δεξί ισχίο σας δίπλα σε έναν καθαρό τοίχο και τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω σας.
Γείρετε το βάρος σας πίσω στα χέρια σας, ώστε να μπορείτε να σηκώσετε τα πόδια σας από το πάτωμα και να γυρίσετε ολόκληρο τον κορμό σας προς τον τοίχο καθώς σύρετε τα πόδια σας προς τα πάνω.
Απαλύνετε τον κορμό σας μέχρι το πάτωμα και τραβήξτε τους γοφούς σας όσο πιο κοντά στον τοίχο θέλετε.
Απαλύνετε ολόκληρο το σωματικό σας βάρος κάτω στο πάτωμα και χαλαρώστε τα χέρια σας σε οποιαδήποτε άνετη θέση.
Μαλακώστε και κρατήστε εδώ για από ένα έως 10 λεπτά.

Η γιόγκα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα βοηθήσει στη λεμφική παροχέτευση για να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμο για να ρυθμίζετε και να μειώνετε το στρες, κάτι που απλά και μόνο του, αποτελεί ένα δυνατό όπλο για ισχυρό  ανοσοποιητικό.

Nutrilabs: Αυτά είναι τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα (ΛΙΣΤΑ)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr