Χοληστερίνη: Τα δυο σημάδια στο σώμα που την προδίδουν

Χοληστερίνη: Τα δυο σημάδια στο σώμα που την προδίδουν

Η υψηλή χοληστερίνη φαίνεται πως δεν κρύβεται και φανερώνεται στα μάτια και στα δάχτυλα των ποδιών μας.

Πρόσφατα με εκτενές ρεπορτάζ του «HS» αναφέραμε ότι ένα από τα σημάδια στο σώμα μας που φαίνεται ότι χρειάζεται προσοχή με την χοληστερίνη είναι τα δάχτυλα των ποδιών μας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον καρδιολόγο του νοσοκομείου Harley Street Δρ Sami Firoozi τα δάχτυλα των ποδιών μας μπορούν να μας δείξουν εάν η χοληστερόλη είναι υψηλή, συμπληρώνοντας ότι η εν λόγω ένδειξη προκαλείται από λιπώδεις αρτηρίες.

Αυτό το σημάδι κατά τον ίδιο πρέπει να το προσέχουμε καθώς υψηλή χοληστερίνη έχουμε όταν το αίμα περιέχει υπερβολική ποσότητα μιας λιπαρής ουσίας που ονομάζεται χοληστερόλη. Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει την αποκαλούμενη περιφερική εναέρια νόσο (PAD). Ο Δρ Sami Firoozi, σύμβουλος καρδιολόγος στην Κλινική Harley Street, επεσήμανε στη HuffPost ότι το PAD μπορεί να κάνει τα νύχια των ποδιών εύθραυστα ή να μεγαλώνουν αργά.Τι είναι το PAD και τι προκαλεί
Το PAD είναι η κατάσταση κατά την οποία συσσωρεύεται λιπώδης πλάκα στις αρτηρίες. Ονομάζεται αθηροσκλήρωση, η οποία περιορίζει τη ροή του αίματος στα πόδια σας. Γνωστό και ως περιφερική αγγειακή νόσο (PVD), το PAD μπορεί να οδηγήσει σε κακή κυκλοφορία στα νύχια των ποδιών σας – που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο ή θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των νυχιών.

Ενώ η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε αιμοφόρο αγγείο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε ότι είναι πιο συχνή στα πόδια. Άλλα συμπτώματα του PAD που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν απώλεια τριχών στα πόδια, μούδιασμα ή αδυναμία, ανοιχτές πληγές που δεν επουλώνονται και γυαλιστερό δέρμα, σύμφωνα με το NHS. Το δέρμα σας μπορεί επίσης να αλλάξει ελαφρώς χρώμα, να γίνει πιο κίτρινο από το συνηθισμένο.

Τηλεοράσεις & Home Cinema, με έκπτωση έως -63%!

Ισχύει για αγορές έως 31/08/2023.

Το δεύτερο σημάδι για υψηλή χοληστερίνη
Το δεύτερο σημάδι στο σώμα μας που πρέπει να δίνουμε προσοχή είναι σύμφωνα με τους γιατρούς τα μάτια. Ειδικότερα εάν δείτε κάποιες μαλακές ή σκληρές κίτρινες κηλίδες στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων σας, αυτό λέγεται ξανθελάσματα και είναι ένα ακόμη καμπανάκι για την χοληστερίνη. Αυτά τα σημάδια δεν αποτελούν άμεσο πρόβλημα και αν σας ενοχλούν ακόμη και στην όραση ο γιατρός σας μπορεί να τα αφαιρέσει.

Πάντως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε αυτά τα σημάδια και αν είναι μια σπάνια πάθηση αυτή μας δείχνει ότι μπορεί να έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας.

Σημειώνεται ότι ξανθέλασμα βγάζουμε εάν έχουμε:

-Υψηλή LDL (κακή) χοληστερόλη ή χαμηλή HDL (καλή) χοληστερόλη

-Κληρονομική υψηλή χοληστερόλη (οικογενής υπερχοληστερολαιμία)

-Ηπατική νόσος ή αλλιώς πρωτοπαθής χολική κίρρωση, η οποία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα

Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι ένας τακτικός έλεγχος και συμβουλές από έναν εξειδικευμένο παθολόγο.

www.healthstat.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr