Οι 6+1 λόγοι που πρέπει να τρώμε σαλάτα πριν από το γεύμα, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος

Οι 6+1 λόγοι που πρέπει να τρώμε σαλάτα πριν από το γεύμα, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος

Οι 6+1 λόγοι που πρέπει να τρώμε σαλάτα πριν από το γεύμα, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος

Γιατί πρέπει να τρώμε σαλάτα πάντα πριν από τα γεύματά μας
Η κατανάλωση σαλάτας ή ωμών λαχανικών στην αρχή ενός γεύματος, είναι μια ευρέως διαδεδομένη σύσταση από διατροφολόγους για όλους όσους σκοπεύουν να χάσουν βάρος ή να τρώνε υγιεινά.

Εκτός από επιλογή γεύσης, η κατανάλωση ωμών λαχανικών στην αρχή του γεύματος είναι μια προσοχή που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας κάποιου, καθώς και για την απώλεια βάρους.

Οι 7 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να τρως σαλάτα στην αρχή του γεύματος
1.Μπορεί να χορτάσεις

Με το να καταναλώνεις μικρότερες ποσότητες από τις επόμενες τροφές, βοηθά στη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης και στην απώλεια βάρους.

2.Διευκολύνει την πέψη και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς

Πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό, μεταλλικά άλατα και ένζυμα, τα ωμά λαχανικά βελτιώνουν την πέψη, ενώ η παρατεταμένη μάσηση ενεργοποιεί τα πεπτικά ένζυμα, τα οποία ενώνονται με αυτά που υπάρχουν φυσικά στα λαχανικά, για να αποφευχθεί το φούσκωμα της κοιλιάς.

3.Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Πρώτα από όλα, η κατανάλωση λαχανικών παρέχει αμέσως τα θρεπτικά συστατικά στα οποία είναι πλούσια: νερό, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα.

4.Επιταχύνει τον μεταβολισμό

Έχοντας άμεση απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, οι βιταμίνες που λαμβάνονται με ωμά λαχανικά με άδειο στομάχι βοηθούν να διατηρηθεί ο κυτταρικός μεταβολισμός ενεργός και να υπάρχει άμεσα διαθέσιμη ενέργεια.

5.Διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα υπό έλεγχο

Η λήψη ινών στην αρχή ενός γεύματος βοηθά στην απορρόφηση υδατανθράκων και λιπών από τα επόμενα τρόφιμα με ισορροπημένο τρόπο, περιορίζοντας τις κορυφές της ινσουλίνης που θα προκύψουν.

6.Βοηθάει να τρως περισσότερα λαχανικά

Εάν ξεκινήσεις ένα γεύμα με λαχανικά, πιθανότατα θα φας περισσότερα από αυτά από ό,τι αν θα ήταν απλώς ένα συνοδευτικό στο τραπέζι. Αυτή η επιλογή μπορεί να σε βοηθήσει να τρως περισσότερα λαχανικά.

7.Βοηθά το έντερο

Η συνεχής παρουσία φυτικών ινών και νερού στη διατροφή είναι απαραίτητη για την υγεία του εντέρου και της μικροχλωρίδας του, καθώς και για την εντερική κινητικότητα.

foodlife.gr 

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr