Αυτό το γάλα επιβραδύνει το μεταβολισμό

Αυτό το γάλα επιβραδύνει το μεταβολισμό

Στην αγορά υπάρχουν διάφορα είδη γάλακτος ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του καθενός.

Το γάλα είναι μια πλούσια πηγή διαφόρων βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών, καθιστώντας το πολύτιμο διατροφικό στοιχείο για άτομα όλων των ηλικιών. Η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων έχει συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των οστών, της μυϊκής ανάπτυξης και της υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η διαιτολόγος Trista Best, επισημαίνει ότι το μοναδικό είδος γάλακτος που θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβραδύνει τον μεταβολισμό είναι το γάλα καρύδας. Η ίδια συμβουλεύει ότι καλό είναι να περιορίσουμε το γάλα καρύδας όσο περισσότερο μπορούμε.

Γάλα καρύδας
Το γάλα καρύδας προέρχεται από τον φλοιό ώριμων καρύδων. Είναι γνωστό για την υφή του και την ξεχωριστή του γεύση. Χρησιμοποιείται συνήθως σε διάφορες κουζίνες και πιάτα. Αν και προσθέτει μια απολαυστική γεύση στις συνταγές, είναι σημαντικό να προσέχετε τα πιθανά μειονεκτήματά του όσον αφορά το μεταβολισμό και την υγεία.

«Το γάλα καρύδας, ενώ είναι πλούσιο και γευστικό, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του βάρους και σε έναν δυνητικά αργό μεταβολισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, τα οποία έχουν πολλές θερμίδες. Αυτά τα λιπαρά είναι κυρίως κορεσμένα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την καρδιαγγειακή υγεία. Υπερβολική πρόσληψη θερμίδων, ανεξάρτητα από την πηγή, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Η πλούσια υφή του γάλακτος καρύδας μπορεί να ενθαρρύνει μεγαλύτερες μερίδες, αυξάνοντας περαιτέρω την κατανάλωση θερμίδων», εξηγεί η Best.

Το μέτρο είναι το «κλειδί» όσον αφορά την κατανάλωση γάλακτος καρύδας. Εάν έχετε πιθανά προβλήματα υγείας καλό είναι να αναζητήσετε εναλλακτικές επιλογές. «Ενώ η επιβράδυνση του μεταβολισμού δεν προκαλείται αποκλειστικά από το γάλα καρύδας, η τακτική κατανάλωση τροφών με πολλές θερμίδες μπορεί να συμβάλει σε υποτονικό μεταβολικό ρυθμό με την πάροδο του χρόνου», είπε η Best.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και μεταβολισμού βασίζεται σημαντικά σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή. Η παρακολούθηση του μεγέθους των μερίδων, η επιλογή ελαφρύτερων υποκατάστατων γάλακτος και ο συνδυασμός γάλακτος καρύδας με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να εξουδετερώσουν αποτελεσματικά τις πιθανές συνέπειες που σχετίζονται με το βάρος.

www.healthstat.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr