Ασκήσεις δικέφαλοι: Οι καλύτερες ασκήσεις για πιο δυνατούς δικέφαλους μύες

Ασκήσεις δικέφαλοι: Αυτό το πρόγραμμα προπόνησης δικεφάλων περιλαμβάνει τις καλύτερες ασκήσεις για την εκγύμναση των δικεφάλων σας.
Nova Unlimited +2GB με απεριόριστα λεπτά και SMS προς όλους και 2GB mobile internet, από 13€/μήνα!

Η αναζήτηση για μεγαλύτερους δικέφαλους μυς είναι διαχρονική. Ζητήστε από οποιονδήποτε από μικρό παιδί έως έμπειρο αθλητή να σας δείξει τους μύες του και σχεδόν πάντα θα σηκώσει το χέρι του και θα λυγίσει τους δικέφαλους τους ως απάντηση. Είναι ο κλασικός «μύς καθρέφτη», που σημαίνει ότι οι άνθρωποι εκτιμούν τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους δικέφαλους μυς λόγω της επίδρασής τους στην εμφάνισή τους. Ενώ μερικοί άνθρωποι βλέπουν τους δικέφαλους ως ένα αισθητικό σημείο υπερηφάνειας, το να έχουν καλά αναπτυγμένα και δυνατά χέρια είναι σημαντικό πέρα από την εμφάνιση.

Γιατί να έχετε δυνατούς δικέφαλους;
Οι μύες του δικεφάλου, που τεχνικά ονομάζονται δικέφαλοι βραχιόνιοι και βρίσκονται στο μπροστινό μέρος των άνω χεριών, παίζουν ρόλο στην κάμψη των αρθρώσεων του αγκώνα και των ώμων και στην περιστροφή του αντιβραχίου έτσι ώστε η παλάμη να κοιτάζει προς τα πάνω. Επιπλέον, ο δικέφαλος μυς βοηθά στη διατήρηση της άρθρωσης του ώμου σταθερή κατά τη διάρκεια πολλών κινήσεων του χεριού.

Ο δικέφαλος μυς είναι ενεργός κατά τη διάρκεια πολλών δραστηριοτήτων που εκτελείτε καθημερινά, όπως το να ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου, να γυρίσετε το πόμολο της πόρτας ή να σηκώσετε ένα ποτήρι από το τραπέζι και μέχρι το στόμα σας. Ενώ η ενδυνάμωση του δικεφάλου μπορεί να φαίνεται κατά κάποιο τρόπο σαν ένα έργο ματαιοδοξίας, είναι στην πραγματικότητα ένα ζωτικό συστατικό κάθε καλά ισορροπημένου λειτουργικού προγράμματος προπόνησης.

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι ασκήσεις δικεφάλου εξίσου. Και, καθώς όλοι θέλουν να αξιοποιούν στο έπακρο τον χρόνο τους στο γυμναστήριο ή κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στο σπίτι, είναι σημαντικό να επιλέγετε ασκήσεις που στοχεύουν αποτελεσματικά και αποτελεσματικά σε κάθε μυϊκή ομάδα.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις δικεφάλου;
Έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση αξιολόγησε οκτώ κοινές ασκήσεις δικέφαλου για να καθορίσει ποιες ήταν πιο αποτελεσματικές. Παρακολούθησαν τις παρακάτω ασκήσεις:
Συγκεντρωτικές κάμψεις
Κάμψεις με τροχαλία
Κάμψεις με μπάρα
Έλξεις με κλειστή ανάποδη λαβή
Εμπρόσθιες λαβές
Έλξεις σε επικλινή πάγκο
Οι συγκεντρωτικές κάμψεις δικεφάλων δούλεψαν τον δικέφαλο πολύ πιο έντονα από άλλες ασκήσεις. Η συνολική κίνηση μιας τέτοιας άσκησης είναι παρόμοια με μια κανονική κάμψη δικέφαλου, αλλά αυτή η άσκηση γίνεται καθισμένοι σε έναν πάγκο με τον κάτω τρικέφαλο πιεσμένο στον εσωτερικό μηρό σας στην ίδια πλευρά του σώματός σας.

Αυτή η άσκηση πρέπει να εκτελείται με τον καρπό σας σε ουδέτερη θέση και να γίνεται αργά, με έμφαση στη φόρμα. Η έλξη συγκέντρωσης είναι τόσο αποτελεσματική γιατί απομονώνει τους δικέφαλους μυς, ενώ η εκτέλεση των υπόλοιπων ασκήσεων βασίζεται στην υποστήριξη από διαφορετικούς μύες στο στήθος και στο αντιβράχιο. Κατά την εκτέλεση αυτής της άσκησης, η προσπάθειά σας είναι πραγματικά συγκεντρωμένη στον δικέφαλο μυ, καθιστώντας αξίζει τον χρόνο σας για την οικοδόμηση μυών του δικεφάλου.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ενώ η απομόνωση ενός μυός μπορεί να είναι ιδανική για την ενδυνάμωση του συγκεκριμένου μυός, μπορεί να μην είναι βέλτιστη για λειτουργική φυσική κατάσταση, το είδος της φυσικής κατάστασης που μεταφράζεται σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Επομένως, ενώ συνιστούν στους ανθρώπους να εκτελούν συγκεντρωτικές κάμψεις ως μέρος των προπονήσεων των χεριών τους, θα πρέπει να ενσωματωθούν και άλλες ασκήσεις δικεφάλων για να προσθέσουν ποικιλία και να περιλαμβάνουν πιο λειτουργικές κινήσεις.

healthweb.gr 
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)
www.pexels.com
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
www.pexels.com
Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!
Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.
Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!
Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.
Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.
Serum βιταμίνης C