Πως να αποτρέψεις την ναυτία απο το αντισυλληπτικό χάπι σου

Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν ναυτία;
Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένας από τους ασφαλέστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης της εγκυμοσύνης . Είναι απλά στη λήψη, προσιτά και συνήθως κάνουν την περίοδο πιο ελαφριά και βελτιώνουν την ακμή . Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων παθήσεων του μαστού , αναιμίας , κύστεων ωοθηκών και καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.
Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα και η ναυτία μπορεί να είναι ένα από αυτά.
Τα αντιόξινα δισκία μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της ναυτίας που προκαλείται από το χάπι, αλλά μπορεί να μπορέσετε να την αποτρέψετε εντελώς με μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή .

Η ναυτία και το αντισυλληπτικό χάπι
Τα περισσότερα αντισυλληπτικά χάπια είναι συνδυαστικά χάπια που αποτελούνται από δύο ορμόνες: οιστρογόνα και προγεστερόνη. Οι ορμόνες συνεργάζονται για να σταματήσουν την απελευθέρωση ενός ωαρίου κατά τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου σας. Το χάπι βοηθά επίσης στην πάχυνση της βλέννας του τραχήλου της μήτρας, γεγονός που καθιστά δύσκολο το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο. Αυτό είναι που εμποδίζει την εγκυμοσύνη .

Όμως, μία από τις ορμόνες που εμποδίζουν την εγκυμοσύνη μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία και ζάλη, ειδικά κατά τους πρώτους 3 μήνες λήψης του χαπιού.

Τι προκαλεί τη ναυτία;
Τα οιστρογόνα μπορεί να ευθύνονται για την αδιαθεσία και τη ζάλη που νιώθετε αφού πάρετε ένα αντισυλληπτικό χάπι . Η ορμόνη μπορεί να ερεθίσει την επένδυση στο στομάχι σας . Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να έχετε συμπτώματα όπως:

Ναυτία
Εμετός
Φούσκωμα
Απώλεια όρεξης

Εάν κάνετε εμετό εντός 2 ωρών από τη λήψη ενός αντισυλληπτικού χαπιού, το σώμα σας δεν έχει προλάβει να απορροφήσει το αντισυλληπτικό. Έτσι, θα χρειαστεί να πάρετε ένα άλλο χάπι αμέσως. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα, το σώμα σας έχει απορροφήσει το χάπι, το οποίο θα κάνει τη δουλειά του για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη. Εάν δεν το κάνετε, το σώμα σας μπορεί να μην προστατεύεται από την εγκυμοσύνη, επομένως μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με άλλους τύπους χαπιών ή μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων . Φροντίστε να ξεκουράζεστε, να πίνετε διαυγή υγρά και να αποφεύγετε τις στερεές τροφές μέχρι να περάσει ο έμετος.

Πώς να αποτρέψετε τη ναυτία από το χάπι
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη ναυτία αφού πάρετε ένα αντισυλληπτικό χάπι. Μπορείτε να πάρετε το χάπι με ένα γεύμα ή να χρησιμοποιήσετε αντιόξινα και φάρμακα κατά της ναυτίας . Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στην πρόληψη και τη θεραπεία της ναυτίας εάν:
Πάρτε το χάπι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Δοκιμάστε να το πάρετε το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.
Τρώτε ελαφριά, ήπια φαγητά, όπως κράκερ αλατιού ή απλό ψωμί .
Πίνετε κρύα υγρά.
Τρώτε μικρότερα γεύματα αργά.
Αποφύγετε τη δραστηριότητα μετά το φαγητό.
Αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά.
Εάν φαίνεται ότι δεν μπορείτε να αποτρέψετε τη ναυτία, μιλήστε με το γιατρό σας για το εάν ένα διαφορετικό αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να βοηθήσει ή για άλλους τύπους αντισυλληπτικών .
www.pexels.com
https://www.mystikaomorfias.gr/2023/11/12/fysiko-botox-5-votana-pou-katharizoun-to-derma-sou-kai-kanoun-thavmata-stin-sysfixi-prosopou/