Ουλές ακμής. Ο απόλυτος τρόπος να τις θεραπεύσεις στο σπίτι και να γίνουν επίπεδες και λείες σαν χαρτί.

 Τα οφέλη του ορού βιταμίνης C για το λιπαρό δέρμα
1. Ενυδατώνει το δέρμα αποτελεσματικά
Τα άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν έναν περίεργο, όχι εντελώς άστοχο φόβο ότι η χρήση ενυδατικής κρέμας θα κάνει το δέρμα τους πιο λιπαρό. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι αυτό που κάνει το δέρμα τους πολύ λιπαρό – μερικές φορές, υπάρχει υπερπαραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες του προσώπου.

Επιπλέον, η χρήση σκληρών καθαριστικών με βάση το οινόπνευμα χωρίς αποτελεσματική ενυδάτωση μπορεί να αφαιρέσει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και να κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να υπερδράσουν, που σημαίνει ότι παράγουν πολύ περισσότερο σμήγμα από όσο χρειάζεται. 

Ο ορός βιταμίνης C απλώς βοηθά το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ενυδατώσει αποτελεσματικά το δέρμα σας χωρίς να το κάνει υπερβολικά λιπαρό, κάτι που το μετράμε ως συνολική νίκη!

2. Βοηθά στους πόρους
Το να έχεις λιπαρό δέρμα σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις τη μεγαλύτερη απειλή τους μεγάλους, φραγμένους πόρους. Δεδομένου ότι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος φράζει και συμφορεί τους πόρους σας, είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει ανάπαυλα. Δεδομένου ότι είναι αντιοξειδωτικός, ο ορός της βιταμίνης C καταφέρνει να αποφράξει τους πόρους, να καθαρίσει το νεκρό δέρμα και να μειώσει τη συνολική ποσότητα σμήγματος. Επιπλέον, ελαχιστοποιεί επίσης τους πόρους – και δεν είναι φαγεσωρογόνο.

3. Φροντίζει την ακμή
Τα ξεσπάσματα είναι τα χειρότερα, και ανεξάρτητα από το αν έχετε μαύρα στίγματα ή πλήρη κυστική ακμή, θα θέλαμε απλώς να πούμε – σας νιώθουμε. Εισαγάγετε ορό βιταμίνης C. Παρόλο που η ακμή είναι ο όλεθρος όλων όσων είχαν ποτέ λιπαρό δέρμα, ο ορός βιταμίνης C για λιπαρό δέρμα καταφέρνει να τη φροντίσει απόλυτα σαν να μην είχε ποτέ ακμή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη βλάβη των ελεύθερων ριζών που μπορεί να συμβεί στα κύτταρα του δέρματος. Επιπλέον, οι τοπικοί οροί βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από την ακμή — και έχουμε ήδη καλύψει πώς βοηθάει με τους πόρους και τα μαύρα στίγματα , ώστε να γνωρίζετε ότι είστε σε ασφαλή χέρια.

4. Προωθεί την επούλωση των ουλών ακμής
Ενώ μπορεί να έχετε καταλάβει πώς να θεραπεύσετε την ακμή σας, η θεραπεία των ουλών της ακμής είναι μια εντελώς άλλη ιστορία. Χρειάζονται κάτι που φαίνεται σαν αιώνες για να εξαφανιστεί, θυμίζοντας πάντα τα επώδυνα σπυράκια που ήταν κάποτε, και γεννούν πολλές περιττές ερωτήσεις από τρίτους όταν είναι ορατές. Ευτυχώς, επειδή οι οροί βιταμίνης C προάγουν τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος καθώς και την παραγωγή κολλαγόνου, καταφέρνει να ανανεώσει τα κύτταρα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα συνέβαινε αν το άφηνες – και ως εκ τούτου, καταφέρνει να κάνει τα σημάδια ακμής να εξαφανιστούν  σαν να μην ήταν ποτέ εκεί εξαρχής.

5. Αποτρέπει μελλοντικά ξεσπάσματα
Ακριβώς επειδή η ακμή σας και τα σημάδια ακμής σας φροντίζονται δεν σημαίνει πάντα ότι δεν θα έχετε ποτέ ξανά ξεσπάσματα. και δεν το υποσχόμαστε! Αυτό που θα πούμε, όμως, είναι ότι αν φοβάστε τα μεγάλα ξεσπάσματα στο μέλλον, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο ορός βιταμίνης C θα το φροντίσει. Δεδομένου ότι είναι ελαφρώς όξινη, η βιταμίνη C καταφέρνει να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή που μπορεί να εγκατασταθούν στους πόρους, αποτρέποντας έτσι τα βακτηρίδια που προκαλούνται από εξάρσεις.

6. Φωτίζει την επιδερμίδα
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το λιπαρό δέρμα είναι ότι εάν είστε ευαίσθητοι στο να έχετε θαμπή επιδερμίδα , περνάτε άσχημα. Όχι μόνο θα σας αποτύχουν όλες οι υποσχέσεις για δροσερό δέρμα – αφού το δέρμα σας είναι ήδη λιπαρό στην αρχή – αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε έναν περίεργο συνδυασμό θαμπάδας και λιπαρότητας, που σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας απλά δεν φαίνεται καλή. Εδώ είναι πολύ χρήσιμος ένας αξιόπιστος ορός βιταμίνης C για λιπαρό δέρμα. Δεδομένου ότι είναι αντιοξειδωτικός, προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και απαλλάσσει από τα μαύρα στίγματα που προκαλούν θαμπάδα για να αποκαλύψει μια λαμπερή, φωτεινή επιδερμίδα που δεν φαίνεται λιπαρή. 

Ενώ τα οφέλη από τη χρήση ορού βιταμίνης C για λιπαρό δέρμα είναι πολλαπλά και άφθονα, μην το αντιμετωπίζετε ως ένα προϊόν που ταιριάζει σε όλους, όπου κάθε ορός θα λειτουργήσει για εσάς. Πρέπει να προσέχετε το είδος του ορού που θα επιλέξετε και να λάβετε υπόψη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για να διασφαλίσετε ότι ο ορός σας δεν κάνει το δέρμα σας πιο λιπαρό. 

Πώς να επιλέξετε έναν ορό βιταμίνης C για λιπαρό δέρμα

1. Βεβαιωθείτε ότι έχει βάση το νερό
Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη! Αν και υπάρχουν οροί βιταμίνης C με βάση το λάδι και το νερό, όταν επιλέγετε έναν για λιπαρό δέρμα, βεβαιωθείτε ότι έχει βάση το νερό. Ένας ορός βιταμίνης C με βάση το νερό είναι πιο απορροφητικός, επομένως ξέρετε ότι θα σας δώσει άμεσα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, είναι πολύ πιο ελαφρύ από το αντίστοιχο με βάση το λάδι και δεν θα βαρύνει το πρόσωπό σας ούτε θα κάνει το δέρμα σας υπερβολικά λιπαρό.

2. Ψάξτε για L-Ασκορβικό Οξύ
Ο ορός της βιταμίνης C διατίθεται σε μια πληθώρα μορφών όσον αφορά την απορρόφηση – που κυμαίνονται από L-ασκορβικό οξύ έως ασκορβυλικό φωσφορικό μαγνήσιο. Το προτεινόμενο για λιπαρό δέρμα πρέπει να είναι υδατοδιαλυτό, ελαφρύ και με υψηλή ικανότητα διείσδυσης — και ο νικητής είναι το L-Ασκορβικό Οξύ. Βεβαιωθείτε ότι ο ορός βιταμίνης C που επιλέγετε για λιπαρό δέρμα περιέχει L-Ασκορβικό Οξύ, καθώς απορροφάται εξαιρετικά καλά στο δέρμα και εκπληρώνει το σκοπό του χωρίς καμία επιβλαβή επίδραση.

3. Ελέγξτε τη συγκέντρωση της βιταμίνης C
Όταν επιλέγετε έναν ορό, παρόλο που δεν είστε χημικός ή παρασκευαστής προϊόντων, θα πρέπει να έχετε πάντα μια καλή ιδέα για τη συγκέντρωση του δραστικού συστατικού που περιέχεται σε αυτόν. Όταν πρόκειται για την επιλογή ορού βιταμίνης C για λιπαρό δέρμα, θα πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι ο ορός περιέχει μεταξύ 5-20% L-Ασκορβικό οξύ στη σύνθεσή του. Συνήθως, η συσκευασία καθορίζει την ποσότητα, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε γι’ αυτό. Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο ορός της βιταμίνης C είναι ένα ιερό δισκοπότηρο για την περιποίηση της επιδερμίδας, ειδικά για όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

Με πολλαπλά οφέλη που το καθιστούν απαραίτητο για όλους, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα φροντίσει όλα τα δεινά περιποίησης της επιδερμίδας σας.