Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στο γόνατο αμέσως

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να προέρχεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως τραυματισμοί, φλεγμονές, οστεοαρθρίτιδα, θλάσεις ή ρήξεις κ.ά. Ο πόνος στο γόνατο είναι μια συνηθισμένη κατάσταση και μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην κίνηση και την καθημερινή ζωή. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια για μια σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε περίπτωση πόνου στο γόνατο που προκαλείται από αθλητικό τραυματισμό, γήρανση ή ιατρική πάθηση, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτό.
Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να τον ανακουφίσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού, του φυσιοθεραπευτή ή άλλου επαγγελματία.

Ένα κρύο πακέτο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο γόνατο. Εφαρμόστε τον πάγο για 20 λεπτά επάνω και 20 λεπτά μακριά αρκετές φορές την ημέρα. Αφαιρέστε την παγοκύστη εάν το δέρμα φαίνεται κόκκινο ή εάν αισθανθείτε πόνο.

Η χρήση θερμότητας μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πόνο.

Χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες γύρω από την άρθρωση και αυξάνει τη ροή του αίματος. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε θερμότητα μόνο όταν το γόνατό σας δεν είναι ζεστό. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή. Το να κάνετε ασκήσεις υψηλής πρόσκρουσης ενώ το γόνατό σας πονάει μπορεί να τραυματίσει περαιτέρω την άρθρωση. Αντίθετα, κάντε ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης που δυναμώνουν το γόνατο. Κάντε διαλείμματα από την προπόνησή σας για να αποφύγετε την υπερβολική χρήση.

Ένας αριθμός συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι διαθέσιμος για τη θεραπεία του πόνου στο γόνατο, συμπεριλαμβανομένης της ακεταμινοφαίνης, της ιβουπροφαίνης και του νατριούχου ναπροξένης.

Εάν ο πόνος σας είναι έντονος, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει άλλες θεραπείες ή χειρουργική επέμβαση. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος φαρμάκου.

Μέχρι να ανακτήσετε το εύρος κίνησης στο γόνατό σας, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την άρση βαρών. Μιλήστε με τον εργοδότη σας εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε ελαφριά καθήκοντα στη δουλειά. Μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρουν πρακτική βοήθεια, όπως η προσαρμογή του εργασιακού σας περιβάλλοντος ή η αλλαγή του προγράμματος εργασίας σας.
Μια φυσική θεραπεία που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το μηλόξυδο, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να πίνετε μισό φλιτζάνι μηλόξυδο με ένα ποτήρι νερό κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.
Μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε τον πόνο στο γόνατο χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην πληγείσα περιοχή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λάδι τζίντζερ και ελαιόλαδο.

Το πιπέρι καγιέν, το οποίο περιέχει μια δραστική ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, είναι μια άλλη φυσική θεραπεία. Μια αλοιφή ή μια αλοιφή που περιέχει καψαϊκίνη είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν συμπιεστικό επίδεσμο γύρω από το γόνατό σας.

Αυτοί οι επίδεσμοι πρέπει να είναι σφιχτοί αλλά όχι να πιέζουν αφόρητα το δέρμα σας. Θα αποτρέψουν το πρήξιμο και θα επιτρέψουν να ρέει περισσότερο αίμα γύρω από το γόνατό σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα θερμαντικό επίθεμα ή παραφίνη για να μειώσετε το πρήξιμο.

Η θεραπεία με βότανα μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή για τον πόνο στο γόνατο. Βότανα, όπως το τζίντζερ και ο κουρκουμάς, έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στην ιατρική. Το νερό σε ένα ζεστό μπάνιο περιέχει μαγνήσιο και θειικό άλας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αλάτι Epsom στο νερό για να ανακουφίσετε περαιτέρω τον πόνο.

https://www.mystikaomorfias.gr/product/%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b2%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%81%cf%85%cf%84%ce%af%ce%b4%cf%89-2/