Δες Γιατί γιατί είναι Επιτακτική ανάγκη να πίνεις Νερό τον Χειμώνα και τι σε Αφυδατώνει.

 
Κατά τη διάρκεια της ψυχρής εποχής, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε το χειμωνιάτικο κρυολόγημα είναι κάτι που πρέπει ήδη να κάνετε καθημερινά: να πίνετε περισσότερο νερό .
Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι οι χειμερινοί μήνες μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε αρκετά αφυδατωμένοι, χάρη στα συστήματα θέρμανσης των εσωτερικών χώρων. 
Το καταλαβαίνουμε – το να πιάσεις ένα μπουκάλι νερό μπορεί να φαίνεται σαν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις ανάμεσα σε καυτές λιγούρες για κακάο και ζεστά βράδια δίπλα στο τζάκι. Ωστόσο, η επαρκής ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από ποτέ κατά τους επόμενους παγετούς μήνες.

Γι’ αυτό επικοινωνήσαμε με την Caroline Young, RD , εγγεγραμμένη διαιτολόγο και ιδιοκτήτρια του Whole Self Nutrition , η οποία μοιράζεται 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο το χειμώνα.

Η παραμέληση της ενυδάτωσής σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης ανοσοποιητικής λειτουργίας και της κακής υγείας του δέρματος. 

Το σώμα σας χάνει περισσότερο νερό το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το σώμα σας βιώνει αυξημένη απώλεια υγρασίας λόγω του ξηρού αέρα. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μέσω της αναπνοής και της εξάτμισης του δέρματος, καθιστώντας ζωτικής σημασίας την αντιστάθμιση της απώλειας υγρών αυξάνοντας την πρόσληψη νερού.

«Η απώλεια σωματικού νερού μπορεί να αυξηθεί τους χειμερινούς μήνες, καθώς είναι συνήθως πιο ζεστό και πιο ξηρό μέσα στα σπίτια μας παρά έξω, αυξάνοντας τις ανάγκες μας σε υγρά», εξηγεί ο Young.

Η έρευνα δείχνει ότι η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών —ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί μόνο κατά τους θερμότερους μήνες, η αφυδάτωση στο κρύο μπορεί επίσης να διαταράξει τα επίπεδα ηλεκτρολυτών. Η τακτική κατανάλωση νερού μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε μια υγιή ισορροπία ηλεκτρολυτών για βέλτιστη λειτουργία των νεύρων και των μυών.

Ουρείτε περισσότερο στον πιο κρύο καιρό.

Δεν είναι ασυνήθιστο να κατουρήσετε περισσότερο το χειμώνα από ό,τι άλλες εποχές του χρόνου. Ο Young λέει, «Το να βρίσκεσαι σε ψυχρά περιβάλλοντα μπορεί να προκαλέσει τα νεφρά να εκκρίνουν περισσότερα ούρα από ό,τι συνήθως, καθιστώντας το πόσιμο νερό εξαιρετικά σημαντικό για την πρόληψη της αφυδάτωσης».

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πιο αδύναμο σε ψυχρότερα περιβάλλοντα.

Ενώ ο χειμώνας συχνά περιλαμβάνει το χτύπημα στις πίστες και την απόλαυση άνετων εσωτερικών δραστηριοτήτων, φέρνει επίσης την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Τα καλά νέα είναι ότι η κατανάλωση περισσότερου H2O μπορεί να υποστηρίξει τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού ενισχύοντας την παραγωγή και την κίνηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ξηραίνουν το δέρμα σας.

Όλοι έχουμε βιώσει τον κρύο, ξηρό αέρα του χειμώνα που ρουφά την υγρασία από την επιφάνεια του δέρματός μας, αφήνοντάς το ξηρό και με φαγούρα. Ευτυχώς, το να πίνετε περισσότερο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

«Με τις ψυχρότερες θερμοκρασίες γίνεται συχνά πιο ξηρό το δέρμα», λέει ο Young. «Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος από το εσωτερικό και να αποτρέψει την ξηροδερμία, η οποία συνοδεύεται από σκάσιμο, ενόχληση, κνησμό, ερεθισμό και περισσότερες δυσμενείς παρενέργειες».

Το πόσιμο νερό σας βοηθά να ρυθμίσετε καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος.

«Το να πίνεις αρκετό νερό το χειμώνα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υγιούς θερμοκρασίας του σώματός σου, επειδή η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την ικανότητα του σώματος σου να αποτρέψει την υποθερμία», δηλώνει ο Young.

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι ενισχύει τη θερμορύθμιση του σώματός σας (ικανότητα αυτορρύθμισης της θερμοκρασίας του), βοηθώντας σας να προσαρμοστείτε καλύτερα σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Η διατήρηση της ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να παραμείνει πιο ζεστό κατά τη διάρκεια αυτών των κρύων μηνών του χειμώνα.

Η εσωτερική θερμότητα σας αφυδατώνει περισσότερο από τον εξωτερικό αέρα.

Ενώ ο εξωτερικός αέρας μπορεί να είναι κρύος και ξηρός, τα συστήματα θέρμανσης εσωτερικών χώρων μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την αφυδάτωση. Η τεχνητή θέρμανση προκαλεί ξηρά εσωτερικά περιβάλλοντα, αυξάνοντας την απώλεια νερού μέσω της αναπνοής και την εξάτμιση του δέρματος. Η κατανάλωση περισσότερου νερού είναι απαραίτητη για την εξουδετέρωση των επιδράσεων αφυδάτωσης της θέρμανσης εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ενυδάτωση βοηθά στην πρόληψη της αύξησης βάρους το χειμώνα.

Όλοι έχουμε πάρει μερικά κιλά κατά τους λιγότερο δραστήριους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, η αφυδάτωση μπορεί συχνά να εκληφθεί εσφαλμένα με την πείνα και να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Η ενυδάτωση σας μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την όρεξή σας, να μειώσετε τις λιγούρες και να βελτιώσετε την ικανότητα του σώματός σας να διακρίνει μεταξύ δίψας και πείνας.

Το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό για να αναπνεύσει σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Επίσης σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, το αναπνευστικό σας σύστημα λειτουργεί πιο σκληρά και απαιτεί από εσάς να καταναλώνετε περισσότερο H2O. Επιπλέον, ο ξηρός, κρύος αέρας μπορεί να είναι σκληρός για τους πνεύμονές σας .

www.eatthis.com

https://www.mystikaomorfias.gr/2024/01/10/melvourninea-farmaka-gia-ton-diaviti-anagennoun-tin-paragogi-insoulinis-entos-2-imeron-echoun-egkrithei-idi/