Η καλύτερη Τροφή-Βότανο για την Καρδιά. (Ρύθμιση του Σάκχαρου και Αντικαρκινικές Ιδιότητες)

Η Θαυματουργή Δύναμη του 

Το φυσικό κόσμημα των βοτάνων και η φαρμακευτική του δύναμη είναι ένα θέμα που συνεχώς κεντρίζει το ενδιαφέρον των ερευνητών και των φανατικών της υγείας. Ένα βότανο που ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές του ιδιότητες είναι ο γαλήνιος αγκινάρας, γνωστός και ως Cynara scolymus.

Η αγκινάρα, που ευδοκιμεί στις ζεστές κλιματολογικές συνθήκες της Μεσογείου, δεν είναι απλώς μια γαστρονομική απόλαυση. Η εκχύλιση από τα φύλλα και τον κορμό της έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία.

Ένα από τα πρωτοφανή χαρακτηριστικά της αγκινάρας είναι η ικανότητά της να προστατεύει την καρδιά. Οι φυτικές ίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση της πίεσης του αίματος.
Έρευνες έχουν υποδείξει ότι η τακτική κατανάλωση αγκινάρας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
Εκτός από την προστασία της καρδιάς, η αγκινάρα φαίνεται να έχει θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η περιεκτικότητα της σε ινουλίνη, ένα είδος διαλυτής ίνας, βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη υποστήριξη για ανθρώπους με διαβήτη.
Οι αγκινάρες είναι μια υγιής πηγή καλίου, με μια μέτρια αγκινάρα να παρέχει το 18 τοις εκατό της συνιστώμενης ποσότητας των 2600 χιλιοστόγραμμα καλίου για υγιείς ενήλικες γυναίκες (474 ​​χιλιοστόγραμμα).
 

Η αγκινάρα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι φυτικές ουσίες που περιέχονται στην αγκινάρα μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη κακοήθων κυττάρων, ενώ προλαμβάνει τον καρκίνο.
Σύμφωνα με το USDA, μια μεσαίου μεγέθους αγκινάρα παρέχει επίσης σχεδόν το 20% των μέσων ημερήσιων τιμών φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ, καθώς και περίπου το 10% των συνιστώμενων ημερήσιων τιμών βιταμίνης C, μαγνησίου, μαγγανίου και καλίου.
Οι αγκινάρες αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

Περιέχουν βιταμίνη C και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Παρενέργειες.

Εκτός από εκείνους που είναι αλλεργικοί στις αγκινάρες, τα άτομα που έχουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ακολουθούν τη δίαιτα χαμηλού FODMAP θα πρέπει να αποφεύγουν τις αγκινάρες. Το FODMAP αναφέρεται σε μια ομάδα ζυμώσιμων φυσικών σακχάρων σε ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα του εντέρου. Η ινουλίνη θεωρείται υψηλό FODMAP και οι αγκινάρες περιέχουν ινουλίνη.

Καταναλώνοντας την αγκινάρα σε διάφορες μορφές, όπως βραστή, ψητή ή ακόμα και σε μορφή συμπληρώματος, μπορείτε να αποκομίσετε τα πλούσια οφέλη της. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα στη διατροφή σας, ειδικά αν έχετε  προβλήματα υγείας.

https://www.mystikaomorfias.gr/product/%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b2%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%81%cf%85%cf%84%ce%af%ce%b4%cf%89-2/