Τα συστατικά στα serums που εξασφαλίζουν θεϊκή επιδερμίδα

Τα στοιχεία στα οποία πρέπει να στοχεύσουμε για να έχουμε λείο, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα.

Νίνα Μουσούρη
Είναι αλήθεια ότι στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα με συστατικά που υπόσχονται να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα μας. Ναι, είναι τόσο πολλά και διαφορετικά που πολλές φορές δεν ξέρουμε σε ποια να καταλήξουμε και ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς σήμερα αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στα serums και συγκεκριμένα στη ροτέσιον εφαρμογή των ορών με τα συστατικά που θα κάνουν -εγγυημένα- τη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας μας.
Σίγουρα ο κανόνας είναι ότι οι ανάγκες από δέρμα σε δέρμα διαφέρουν, όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένα ευεργετικό συστατικά τα οποία δρουν ευεργετικά για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας, προσφέροντάς τους μια ακαταμάχητη λάμψη, φρεσκάδα και σύσφιξη. Ποια είναι αυτά; Συνέχισε το sroll και κράτα σημειώσεις…


Βιταμίνη C, Υαλουρονικό οξύ & Ρετινόλη

Τα αντιοξειδωτικά είναι άκρως σημαντικά για την προστασία του δέρματός μας από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες αποτελούν και μια από τις πιο κοινές αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας. Όταν μάλιστα γίνεται συνδυασμός και με έναν ορό ρετινόλης, αυτά τα συστατικά όχι μόνο θα κρατήσουν μακριά τη ζημιά, αλλά θα προωθήσουν και την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα, το οποίο θα διατηρήσει φυσικά το δέρμα μας σφριγηλό και ελαστικό. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι όσον αφορά τη ρετινόλη, σε περίπτωση που η επιδερμίδα μας δεν είναι συνηθισμένη σε αυτή, θα πρέπει να στραφούμε σε ένα χαμηλό ποσοστό συγκέντρωσης και στην σταδιακή χρήση για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Γλυκολικό οξύ

unsplash.com
Η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα του δέρματος σχετίζονται με την παραγωγή καλλαγόνου στον οργανισμό μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, γνώριζοντας ότι με την πάροδο του χρόνου τα ποσοστά του μειώνονται από το σώμα μας, είναι σημαντικό να στοχεύσουμε στην τόνωση της παραγωγής του και η χρήση του γλυκολικού οξέος, αποτελεί ένα από τα στοιχεία για να το καταφέρουμε αυτό. Γιατί; Πρόκειται για ένα συστατικό που ενισχύει το κολλαγόνο, βοηθώντας έτσι στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, ενισχύοντας τον ομοιόμορφο τόνο και τελειοποιώντας την υφή του δέρματος.
Πεπτίδια
Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.
Και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια επιλογή που δρα ευεργετικά στο δέρμα. Συγκεκριμένα η ενσωμάτωση ενός ορού πλούσιου σε πεπτίδια μπορεί επίσης να προσφέρει στην επιδερμίδα μας πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Τα πεπτίδια είναι αμινοξέα που είναι δομικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνθεση κολλαγόνου. Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς τον ρόλο που παίζουν.

Η θεωρεία στην πράξη

Κατανοώντας, λοιπόν, ότι η γήρανση της επιδερμίδας σχετίζεται με την μείωση του κολλαγόνου από το σώμα μας και τις ελεύθερες ρίζες, μπορούμε να καταλάβουμε πλήρως και τη σημασία που έχουν αυτά τα συστατικά για την skincare ρουτίνα μας. Αναλυτικά στην πράξη ένας ορός ρετινόλης χρησιμοποιείται το βράδυ για την ανανέωση του κολλαγόνου. Η εφαρμογή του γίνεται τις νυχτερινές ώρες για να προκληθεί ευαισθησία από τον ήλιο και φυσικά το πρωί δεν ξεχνάμε σε καμία περίπτωση τη χρήση αντηλιακού. Από την άλλη όσον αφορά τη βιταμίνη C και γενικότερα άλλα αντιοξειδωτικά συνιστώνται συχνά να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών που μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και οι ρύποι. Τέλος τα πεπτίδια και το υαλουρονικό οξύ μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης μέσα στην ημέρα από μια έως και 2 φορές.

Beauty Note: Σε καμία περίπτωση δεν παραλείπουμε από τη ρουτίνα μας τη χρήση του αντηλιακού -χειμώνα-καλοκαίρι- για να αποφύγουμε τη φωτογήρανση.

elle.gr

https://www.mystikaomorfias.gr/product/%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc-%cf%80%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd/