Πώς μπορούμε να χάσουμε λίπος και κιλά ακόμη και με 1 – 2 φορές άσκηση την εβδομάδα – Τι έδειξε νέα μελέτη

Όσοι συμπληρώνουν 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας σε μια ή δύο προπονήσεις, μπορούν επίσης να δουν την ζυγαριά να πέφτει, το ίδιο με όσους αθλούνται σε πιο τακτική βάση.
Ακόμη και η λιγότερο συχνή άσκηση, μία με δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να μας βοηθήσει εξίσου στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, μια νέα έρευνα δείχνει πως όσοι δεν έχουν το χρόνο- ή τη διάθεση- για περισσότερες προπονήσεις θα μπορούσαν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με όσους γυμνάζονται περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Πρόκειται για μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity. Η έρευνα διαπίστωσε πως όσοι συμπληρώνουν 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας σε μια ή δύο προπονήσεις (οι λεγόμενοι “weekend warriors”), μπορούν επίσης να δουν την ζυγαριά να πέφτει, το ίδιο με όσους αθλούνται σε πιο τακτική βάση.
Πώς μπορούμε να χάσουμε λίπος και κιλά ακόμη και με 1 – 2 φορές άσκηση την εβδομάδα – Τι έδειξε νέα μελέτη
Στην ουσία, η έρευνα υποστηρίζει πως η συμμόρφωση με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για φυσική δραστηριότητα 150 λεπτών βοηθά στην καταπολέμηση του περιττού βάρους, ανεξάρτητα από την συχνότητα άσκησης.
“Η έρευνα επιβεβαιώνει το ρητό πως κάθε άσκηση είναι καλύτερη από την καθόλου άσκηση” ανέφερε ο Beverly Tchang, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Weill Cornell Medicine της Νέας Υόρκης. Όπως εξήγησε, το βασικό είναι να είμαστε δραστήριοι με όποιο τρόπο μας ταιριάζει καλύτερα.
Τα ευρήματα της μελέτης δίνουν μια εναλλακτική επιλογή για όσους κάνουν καθιστική εργασία ή έχουν περιορισμένο χρόνο, καθώς δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία ή το τρέξιμο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους κινδύνους που συνδέονται με τον καθιστικό τρόπο ζωής. Επιπλέον η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της ευελιξίας στην επίτευξη των στόχων φυσικής δραστηριότητας και τον θετικό αντίκτυπό της στη διαχείριση του βάρους μας.
www.thetoc.gr
https://www.mystikaomorfias.gr/2022/11/08/%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc/