Γρήγορα Αποτελέσματα στη Δίαιτα Χωρίς Πείνα: Κατανάλωσε Πολλά Σνακ Μέσα στη Ημέρα # Πως θα το Κάνεις

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΝΑ
Αδυνάτισμα σημαίνει υγεία. Για να επιταχύνεις το αδυνάτισμα σου φρόντισε να τρως πολλά σνακ μέσα στην ημέρα ώστε το ζάχαρο σου να είναι πάντα στην ευθεία γραμμή χωρίς αυξομειώσεις και χωρίς πείνα.
 Στην πραγματικότητα, εφόσον εξακολουθείτε να μην τρώτε υπερβολικά, η προσθήκη περισσότερων τροφών, όπως σνακ, κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για αδυνάτισμα.

Πάντα σοκάρει τους ανθρώπους να ακούν ότι με το να τρώνε περισσότερο θα αδυνατίσουν πιο εύκολα όμως οι διαιτολόγοι το προτείνουν. Όταν σκέφτεστε  σνακ, πιθανώς υποθέτετε ότι μιλάμε για πατατάκια, κουλούρια, καραμέλες ή κράκερ ζώων.

Ωστόσο, τα σνακ είναι επίσης φρούτα , μπαστούνια τυριού, edamame και λαχανικά με ντιπ. Το να τρώτε αρκετό φαγητό σας βοηθά να νιώθετε ικανοποιημένοι από μέρα σε μέρα και σας βοηθά να σταματήσετε να σκέφτεστε συνεχώς το φαγητό. Τα τυπικά ανθυγιεινά σνακ, όπως τα πατατάκια και τα γλυκά, δεν περιέχουν πολλές (εάν υπάρχουν) φυτικές ίνες ή μικροθρεπτικά συστατικά, επειδή απογυμνώνονται κατά την επεξεργασία.

Τα καλά ισορροπημένα σνακ που περιέχουν ένα μείγμα πρωτεϊνών , υγιεινών λιπών και υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες (μεταξύ των γευμάτων) συμβάλλουν στην ενίσχυση της πληρότητας και στη μείωση του κινδύνου υπερφαγίας.
Η ιεράρχηση αυτών των τριών συστατικών βοηθά στη διατήρηση σταθερών σακχάρων στο αίμα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της λαχτάρας, έτσι ώστε μόλις περάσει η ώρα του γεύματος, να μπορείτε να σκεφτείτε πιο καθαρά και να παραμείνετε σε καλό δρόμο χωρίς παρορμήσεις.

3 Ιδέες για υγιεινά σνακ

Ελληνικό παρφέ γιαουρτιού
Τα παρφέ δεν είναι μόνο καλά για πρωινό. Ένα τυπικό δοχείο μερίδας ελληνικού γιαουρτιού χωρίς λιπαρά περιέχει περίπου 17 γραμμάρια πρωτεΐνης. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κενό καμβά για να προσθέσετε μούρα πλούσια σε φυτικές ίνες ή άλλα φρούτα καθώς και ένα κουταλάκι βούτυρο ξηρών καρπών για υγιή λίπη.

Σκληρά βραστά αυγά, ξηροί καρποί και φέτες μήλου
Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες, οι ξηροί καρποί κάθε είδους επίσης, παρέχουν υγιή λίπη ενώ τα μήλα είναι πλούσια σε ενεργητικούς υδατάνθρακες μαζί με φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά.

(Το βράσιμο, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μαγειρέψετε τα αυγά).

Χούμους, λαχανικά και ένα ξυλάκι τυριού

Το χούμους είναι ουσιαστικά αναμεμειγμένα ρεβίθια με αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο. Ως αποτέλεσμα; λαμβάνεις τη φυτική πρωτεΐνη που χρειάζεσαι αλλά και  υγιή λίπη για οικοδόμηση μυών και στήριξη αντοχής και δύναμης. Νόστιμο και χορταστικό σνακ που ξεκουράζει το σώμα.  Μπορείς επίσης να προσθέσεις κρύα λαχανικά όπως μπιζέλια, καρότα ή πιπεριές. Για να ολοκληρωθεί ο στόχος σου ακόμη περισσότερο ώστε να στηρίξεις τον οργανισμό σου με περισσότερη πρωτεΐνη, συμπλήρωσε επίσης ένα ραβδί τυριού στο πλάι και θα απογειώσεις την γεύση και τον κορεσμό σου. Έτσι όχι μόνο θα αδυνατίζεις χορταίνοντας και νιώθοντας επάρκεια, αλλά θα απολαμβάνεις την γεύση χωρίς στέρηση στους γευστικούς σου κάλυκες.

Συμπέρασμα
Η κατανάλωση ενός μικρού σνακ μεταξύ των γευμάτων που θα σας δώσει ενέργεια χωρίς στέρηση, επιταχύνει με επιτυχία τον δρόμο σου και μικραίνει την απόσταση απο τον στόχο σου με όφελος στην υγεία σου και στην λειτουργικότητα σου αλλά και στην ψυχολογία σου.

Μερικοί άνθρωποι τα πάνε καλά με τρία σκέτα μεγάλα γεύματα την ημέρα, ενώ άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα με μέτριου μεγέθους γεύματα μέσα στην ημέρα έχοντας παράλληλα ανάγκη από ένα ή δύο σνακ για να τα βγάλουν πέρα. Υπάρχει εξήγηση γι αυτό: Επηρεάζονται απο τις απότομες αυξομειώσεις του ζαχάρου τους. Μερικές φορές, ο υπερβολικός περιορισμός και η μη εύρεση ενός διατροφικού μοτίβου που να είναι βιώσιμο είναι αυτό που οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής, σε διατροφικά ξεσπάσματα και σε επεισόδια θλίψης  (κατά την προσπάθεια της δίαιτας).

https://www.mystikaomorfias.gr/2024/03/31/ta-mystika-omorfias-tis-el-makferson-pos-diatirei-to-kalligrammo-kormi-sta-60-tis/