Πασπάλισε κάθε γεύμα με αυτά τα μπαχαρικά για έναν υγιή εγκέφαλο

2 μπαχαρικά που βοηθούν τον εγκέφαλο να είναι υγιής και να θυμάται τα πάντα!
Η ενσωμάτωση ορισμένων μπαχαρικών στα καθημερινά μας γεύματα μπορεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία, να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς και ακόμη και να μας βοηθήσει να χάσουμε μερικά κιλά. Το να καρυκεύεις τα πιάτα σου με μερικά ισχυρά συστατικά θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την υγεία σου!
Η διατροφολόγος Krutika Nanavati μίλησε στο She Finds για τα 2 μπαχαρικά που κάνουν καλό στον εγκέφαλό μας.

1. Κουρκουμάς

O κουρκουμάς προσφέρει κάτι περισσότερο από μια γαστρονομική γοητεία – διαθέτει εκπληκτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να αποτρέψουν τα αποτελέσματα της γήρανσης στον εγκέφαλο, την καρδιά και το σώμα. Σύμφωνα με τη Nanavati, τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του κουρκουμά προέρχονται κυρίως από τη δραστική του ένωση, την κουρκουμίνη, η οποία σύμφωνα με μελέτες «μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή».

Η ενσωμάτωση του κουρκουμά στη διατροφή μας είναι παιχνιδάκι. «Μπορεί να ενσωματωθεί σε σάλτσες, σούπες ή smoothies… Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό στη σκόνη κάρυ, προσφέροντας έναν βολικό τρόπο για να προσθέσετε αυτό το ευεργετικό μπαχαρικό σε μια ποικιλία πιάτων».

2. Κανέλα
Ενώ η ραφιναρισμένη ζάχαρη μπορεί να συνοδεύεται από πολλούς κινδύνους για την υγεία , η κανέλα, από την άλλη πλευρά, χρησιμεύει ως ένα φανταστικό, γλυκό μπαχαρικό για το σώμα και τον εγκέφαλό μας. «Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε κινναμαλδεΰδη», εξηγεί η Nanavati. «Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, συμβάλλοντας στη γενική υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, η κανέλα έχει εντοπιστεί ότι έχει πιθανές νευροπροστατευτικές επιδράσεις».

Πασπάλισε κάθε γεύμα με αυτά τα μπαχαρικά για έναν υγιή εγκέφαλο
Η Nanavati συνιστά την ενσωμάτωση της κανέλας σε διάφορα πιάτα, τόσο γλυκά όσο και αλμυρά, ή την προσθήκη της σε ποτά όπως ο καφές ή το τσάι. «Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε πλιγούρι βρώμης ή αρτοσκευάσματα», καταλήγει.