Φρουτένιο ice tea: μαρμελάδα και τσάι σε ένα υπέροχο ρόφημα
Ένα φακελάκι τσάι και η αγαπημένη μας μαρμελάδα δημιουργούν το πιο φρουτένιο και δροσιστικό iced tea του καλοκαιριού. Αν και η συνταγή για παγωμένο τσάι φρούτων δεν είναι καινούρια, η ιδέα της προσθήκης μαρμελάδας αντί για μαγειρεμένο πολτό φρούτων φτάνει στο ίδιο – και ίσως καλύτερο – γευστικό αποτέλεσμα σε σημαντικά λιγότερο χρόνο.
Δεδομένου ότι στην κλασική συνταγή για ice tea φρούτων χρειάζεται να βράσουμε πρώτα μερικά κομμάτια φρούτων μαζί με ζάχαρη, να προσθέσουμε το τσάι και στη συνέχεια να περιμένουμε να κρυώσει προτού προσθέσουμε τα παγάκια (ώστε να μην αλλοιωθεί η γεύση), η εκδοχή με μαρμελάδα χρειάζεται τον μισό χρόνο και σαφώς λιγότερα υλικά. Κατεβάστε από το ράφι το βάζο με την αγαπημένη σας μαρμελάδα και απολαύστε ένα δροσιστικό iced tea στην καλύτερη εκδοχή του.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Παγωμένο τσάι με μαρμελάδα
Υλικά
¾ φλιτζ. νερό
1-2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φρούτων
1 φακελάκι τσάι της επιλογής μας
Διαδικασία
Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε 1–2 κουτ. σούπας μαρμελάδα σε ένα ψηλό ποτήρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε ένα αρωματισμένο σιρόπι και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φακελάκι με τσάι της επιλογής μας.
Αφήνουμε το φακελάκι για 3–5 λεπτά -ή ακόμα καλύτερα για λίγο περισσότερο από τον χρόνο που χρειάζεται συνήθως- και μετά το αφαιρούμε. Ενώ το τσάι είναι ακόμα ζεστό, γεμίζουμε το ποτήρι με παγάκια για να το κρυώσουμε. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε κομμάτια φρούτων ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας για να δώσουμε έξτρα γευστική ένταση.
Tips
Η ποσότητα του μαρμελάδας εξαρτάται από το πόσο γλυκό μας αρέσει να πίνουμε το τσάι μας. Συγκεκριμένα, 1 κουτ. σούπας του δίνει μια αρκετά ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Εάν το θέλουμε πιο γλυκό και φρουτένιο, τότε βάζουμε 2 κουτ. σούπας. Προτείνουμε να αφήσετε το φακελάκι με το τσάι μέσα στο φρουτένιο σιρόπι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που συνηθίζετε στην ζεστή του εκδοχή. Ο λόγος; Τα παγάκια που θα προστεθούν αργότερα θα αραιώσουν το μείγμα μειώνοντας την έντασή του. Κάνοντας όμως το τσάι μας πιο δυνατό, θα καταφέρουμε με αυτό το κόλπο να το φέρουμε σε μια ισορροπία.
Ατελείωτοι γευστικοί συνδυασμοί
Αναρωτιέστε τι είδους τσάι να χρησιμοποιήσετε ή ποια μαρμελάδα να χρησιμοποιήσετε; Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας στο συνδυασμό των υλικών παρά μόνο η φαντασία σας και η συνεχής δοκιμή γεύσεων. Το μαύρο τσάι, για παράδειγμα, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με μια μαρμελάδα εσπεριδοειδών (πχ. πορτοκάλι) ή με μια γλυκόξινη μαρμελάδα βατόμουρου που ισορροπεί τη γήινη γεύση του μαύρου τσαγιού. Μην μείνετε μόνο στις κλασικές επιλογές τσαγιού. Δοκιμάστε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα κρύο τσάι μέντας με μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι που συνδυάζονται υπέροχα σε μια γεύση απόλυτα καλοκαιρινή και δροσιστική.
cantina.protothema.gr
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)
Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.
Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον WordPress ιστότοπο για ενσωμάτωση
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας για να ενσωματωθεί