2 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να διατηρήσεις τη νεανική όψη στα χέρια σου

2 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να διατηρήσεις τη νεανική όψη στα χέρια σου

Οι συνήθειες που κάνουν τη διαφορά.

Νίνα Μουσούρη

Όταν μιλάμε για αντιγήρανση, φυσικά και δεν αναφερόμαστε μόνο στην περιοχή του προσώπου, αλλά και σε άλλα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη νεανική τους όψη. Το δέρμα στα χέρια για παράδειγμα χρειάζεται για παράδειγμα ιδιαίτερη φροντίδα αφού πρόκειται για μια περιοχή στο σώμα, η οποία είναι αρκετά επιρρεπής στην εμφάνιση ξηρότητας, ρυτίδων, λεπτών γραμμών και κηλίδων.

Ειδικά, μάλιστα, αν υποκύπτουμε σε κάποια συγκεκριμένα λάθη, ευνοούμε την πρόωρη εμφάνιση των σημαδιών που σχηματίζει ο χρόνος. Ποια είναι, λοιπό, όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε νεανικό το δέρμα στα χέρια μας;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό

Το έχουμε πει και θα το ξανά πούμε. Η εφαρμογή του αντηλιακού είναι απαραίτητη κάθε εποχή του χρόνου σε κάθε σημείο που εκτίθεται στον ήλιο. Έτσι, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα χέρια, καθώς το DNA στα κύτταρα του δέρματος καταστρέφεται όταν το δέρμα είναι απροστάτευτο και εκτίθεται στην ακτινοβολία UVA και UVB από τον ήλιο. Κάπως έτσι , το αντηλιακό είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος που προστατεύει από φλεγμονές, ξηρότητα, πρόωρη γήρανση και όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από την παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, δίχως την απαραίτητη προστασία. Και, ναι, ενώ πολλοί ακολουθούν πιστά την καθημερινή χρήση αντηλιακού, οι περισσότεροι το εφαρμόζουν μόνο στο πρόσωπο, ξεχνώντας τα χέρια.

Το καθημερινό και συχνό πλύσιμο των χεριών είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, όταν επιλέγουμε “σκληρά” σε συνθέσεις σαπούνια αφαιρούν σημαντικά λιπίδια φραγμού από το δέρμα μας. Ειδικά όταν υπάρχει συνδυασμός με αρκετά ζεστό νερό. Το ιδανικό, είναι να κάνουμε επιλογές που δεν έχουν θειικά άλατα και στρέφονται σε ουσίες φυτικής προέλευσης, καθώς διαταράσσουν το μικροβίωμα και αφαιρούν από το δέρμα τον προστατευτικό φραγμό του. Για παράδειγμα τα σαπούνια χεριών με ενυδατικά συστατικά, όπως αλόη και βοτανικά έλαια, είναι ό,τι καλύτερο για να αποφύγουμε τα ξηρά χέρια. Τέλος σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και την ενυδατική μας κρέμα.

elle.gr

Σταφυλοκουκουτσέλαιο ο επιταχυντής ανάπλασης και κολλαγόνου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr