Κίτρινο νερό που τρέχει στους τοίχους του μπάνιου: Αναγνώρισε τι είναι και πως να το καθαρίσεις
Τρέχει κίτρινο νερό στους τοίχους του μπάνιου. Από που μπορεί να προέρχεται και πως μπορούμε να το καθαρίσουμε αποτελεσματικά.
Σε πολλά σπίτια έχουν παρατηρηθεί κίτρινα νερά να στάζουν από τους τοίχους. Συνήθως αυτό παρατηρείται στο μπάνιο διότι είναι το δωμάτιο με την μεγαλύτερη υγρασία. Παρόλα αυτά λίγοι ξέρουν τί είναι αυτά τα νερά και πως μπορούμε να τα καθαρίσουμε με αποτελεσματικότητα. Διαβάστε παρακάτω:
Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!
Μπορεί να είναι νικοτίνη
Αν καπνίζετε εσείς ή οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ήταν καπνιστές είναι πιθανό ακόμη και στο μπάνιο να υπάρχουν υπολείμματα νικοτίνης. Αυτά, μπορούν να διαπεράσουν το χρώμα του τοίχου και όταν αυξάνεται η υγρασία να στάζουν κίτρινα νερά.
Μπορεί να είναι σαπούνι ή άλατα
Στο μπάνιο πολύ συχνά λερώνουμε τους τοίχους με σαπούνι ή αν μένουμε σε περιοχές που το νερό έχει πολλά άλατα, τα άλατα αυτά μένουν στη λεκάνη, στους νεροχύτες, στους τοίχους.
Μπορεί να είναι μούχλα
Κι όμως, μερικά είδη μούχλας μπορεί να είναι κίτρινα στα αρχικά τους στάδια.
Μπορεί να είναι οξειδωμένο χρώμα
Μερικές φορές το χρώμα αντιδρά με την υγρασία και οξειδώνεται, με αποτέλεσμα να κιτρινωπές κηλίδες.
Πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα κίτρινα νερά με αποτελεσματικότητα;
Θα μπορούσατε αρχικά να δοκιμάσετε ένα μείγμα ξυδιού και νερού. Αυτό το μείγμα είναι σε θέση να καθαρίσει τους τοίχους σας ακόμη και από την νικοτίνη. Αν θέλετε κάτι πιο δραστικό δοκιμάστε στο ίδιο μείγμα να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα.
Αυτό το μείγμα με νερό και ξύδι βοηθάει και στην περίπτωση που ο τοίχος βγάζει κίτρινα νερά λόγω λεκέδων από σαπούνι ή λόγω αλάτων. Αν πάλι φοβάστε ότι είναι μούχλα μπορείτε να ανακατέψετε χλωρίνη με ξύδι και να καθαρίσετε με το μείγμα τους τοίχους.
Αν θεωρείτε ότι αυτό προέκυψε από την οξείδωση του χρώματος στους τοίχους τότε χρειάζεται να βάψετε και πάλι τους τοίχους. Δοκιμάστε αστάρι που εμποδίζει τους λεκέδες ή αδιάβροχα χρώματα, ιδανικά για μπάνια που εμποδίσουν τα σκασίματα στους τοίχους και την ανάπτυξη μούχλας.
Γενικά θα πρέπει το μπάνιο να το αερίζετε συχνά, ειδικά αν δεν υπάρχει παράθυρο. Δεν πρέπει να αφήνετε τους υδρατμούς να υπάρχουν στον χώρο για ώρες, οπότε όταν τελειώνετε το μπάνιο σας, αφήστε την πόρτα ανοιχτή.
πηγή: Daddy-Cool.gr
Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!
Φούσκωμα στην εμμηνόπαυση: Πώς θα το αντιμετωπίσεις σύμφωνα με τους ειδικούς