Μια ακτινολόγος συμβουλεύει: Για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, κατανάλωσε αυτές τις 5 τροφές

Μια ακτινολόγος συμβουλεύει: Για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, κατανάλωσε αυτές τις 5 τροφές

Και ακολούθησε αυτές τις υγιεινές συνήθειες.

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει πολλές γυναίκες, με τον αριθμό των διαγνώσεων να αυξάνεται κάθε χρόνο, όπως δείχνουν οι στατιστικές. Η ιατρική συνεργάτης του Fox News και ακτινολόγος, Dr. Nicole Saphier εμφανίστηκε στο “Fox & Friends”, για να συζητήσει τον αυξανόμενο κίνδυνο, και συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή του.

“Οι μεγαλύτεροι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού είναι το να είσαι γυναίκα, η γήρανση και η κληρονομιά μιας γενετικής μετάλλαξης”, δήλωσε η Saphier. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο, σημείωσε η ίδια, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών τοξινών στα τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

#1. Σπανάκι
Τα μεγάλα, φυλλώδη χόρτα του σπανακιού περιέχουν καροτενοειδή, μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού.

#2. Σκόρδο
Μικρές μελέτες έχουν δείξει μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού μεταξύ όσων καταναλώνουν τακτικά σκόρδο, δήλωσε ο Saphier.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δραστικές ενώσεις του σκόρδου θα μπορούσαν να καταστείλουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα, αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί αυτό.

#3. Βατόμουρα
Η Saphier μοιράστηκε ότι τρώει δύο χούφτες βατόμουρα κάθε πρωί για να επωφεληθεί από τα οφέλη των φλαβονοειδών και των ανθοκυανών που περιέχουν.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα φλαβονοειδή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών για τον καρκίνο.

Τα αντιοξειδωτικά, τα οποία βρίσκονται στα κόκκινα, μπλε και μoβ φρούτα και λαχανικά, έχουν επίσης συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και υποτροπής.

#4. Σολωμός
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα λιπατά ψάρια, έχουν δείξει ότι όσες γυναίκες τα κατανάλωναν συχνά, είχαν 14% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

#5. Κουρκουμάς
Αυτό το κοινό μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με τη Saphier.

“Αποδείχθηκε επίσης σε μια μελέτη με ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου ότι βελτιώνει την επιβίωση όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο, ενώ αποδείχθηκε επίσης ότι μειώνει τις παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο”, δήλωσε η ίδια.

www.shape.gr

www.pexels.com

Φυτικό γάλα: Το γάλα βρώμης και αμυγδάλου συνδέεται με καρκίνο του παχέος εντέρου; Τι λένε οι επιστήμονες

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr