Έτσι θα διαλέγετε πάντα τα πιο ζουμερά λεμόνια
Ας πούμε ότι έχετε αποφασίσει σήμερα να φτιάξετε μια συνταγή που απαιτεί γενναιόδωρη δόση από χυμό λεμονιού, όπως είναι λεμονάτο ή κάποιο ντρέσινγκ ή απλά θέλετε να φτιάξετε μια σπιτική, δροσιστική και υγιεινή λεμονάδα. Έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα υλικά, έχετε ξεκινήσει το μαγείρεμα ή την όποια παρασκευή, και φτάνει η στιγμή που πρέπει να στύψετε τα λεμόνια και να χρησιμοποιήσετε τον άφθονο χυμό τους.
Κόβετε, και ενώ πιέζετε με αποφασιστικότητα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να πέσουν στο μπολ από τη λεμονόκουπα καποιες φτωχές σταγόνες και μερικά κουκούτσια. Όχι ακριβώς αυτό που είχατε στο μυαλό…
Έχει συμβεί σε όλους και είναι πραγματικά εκνευριστικό μιας και είναι κάτι θεωρητικά απρόβλεπτο. Υπάρχει όμως μια πολύ απλή πρακτική που αν εφαρμοστεί εγγυάται πως θα μπορείτε να διαλέγετε πάντα λεμόνια με άφθονο χυμό.
Τι πρέπει να κάνετε;
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά από τον πάγκο με τα λεμόνια, βρείτε αρχικά κάποια που να έχουν ίδιο μέγεθος μεταξύ τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά, είναι τα αρχίσετε να τα κρατάτε εναλλάξ στα χέρια σας και να συγκρίνετε το βάρος τους. Ναι, τόσο απλό είναι. Όσο πιο βαρύ είναι το λεμόνι τόσο πιο ζουμερό είναι.
Βρείτε λοιπόν τα πιο βαριά λεμόνια και θα δείτε πως είναι αυτά που έχουν και περισσότερα να προσφέρουν.
Όμως, σε περίπτωση που κάπως βρεθήκατε με πεισματάρικα και «άνυδρα» λεμόνια, υπάρχουν ακόμη δύο tips για να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο γίνεται από τον χυμό τους.
1. Βάλτε τα να ζεσταθούν. Είτε στον φούρνο είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Η ζέστη θα απελευθερώσει από τη σάρκα τους χυμούς τους.
2. Ρολάρετε τα λεμόνια σε μια σκληρή επιφάνεια. Είναι ακόμη ένας τρόπος να βοηθήσετε τη διαδικασία και να πάρετε όσο περισσότερο χυμό λεμονιού γίνεται από κάθε καρπό.
Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.
Αιθέριο έλαιο Βανίλιας. Αφροδισιακό-ηρεμιστικό.