ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΒΗΧΑ ΠΟΝΟΛΑΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ.
Ο πονόλαιμος και ο έντονος βήχας είναι συχνά συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αντί να καταφύγετε άμεσα σε φάρμακα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα φυσικό σπιτικό σιρόπι, φτιαγμένο από απλά και ωφέλιμα υλικά που ανακουφίζουν τον πονόλαιμο και μειώνουν τον βήχα.
Υλικά
Μέλι: Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Μαλακώνει τον λαιμό και βοηθά στην ανακούφιση από τον βήχα.
Τζίντζερ: Το τζίντζερ έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιιικές ιδιότητες που ανακουφίζουν τον ερεθισμένο λαιμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Λεμόνι: Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, το λεμόνι βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων και έχει αντισηπτικές ιδιότητες.
Κανέλα: Η κανέλα βοηθά στη μείωση του ερεθισμού στον λαιμό και έχει θερμαντικές ιδιότητες, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιπτώσεις βήχα.
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμείξτε μισό φλιτζάνι μέλι, μια κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, τον χυμό από μισό λεμόνι και μια πρέζα κανέλα.
Ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, χωρίς να το αφήσετε να βράσει, ώστε να διατηρηθούν οι ιδιότητες των συστατικών.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και τοποθετήστε το σε γυάλινο βάζο με καπάκι.
Χρήση
Πάρτε ένα κουταλάκι από το σιρόπι 2-3 φορές την ημέρα για ανακούφιση από τον πονόλαιμο και τον βήχα. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε ζεστό νερό ή τσάι.
Συμβουλή
Αυτό το σιρόπι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα. Είναι ιδανικό να το φτιάχνετε φρέσκο κάθε φορά που αρχίζετε να αισθάνεστε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος.
Αντιβηχικό Σιρόπι με Σκόρδο και Μέλι για τον Χειμώνα
Το σκόρδο και το μέλι είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου και του έντονου βήχα. Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες, ενώ το μέλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Αυτό το σιρόπι μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού.
Σπιτικό Σιρόπι με Σκόρδο και Μέλι
Υλικά
5 σκελίδες σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Μισό φλιτζάνι μέλι: Το μέλι καταπραΰνει τον λαιμό και μειώνει τον ερεθισμό.
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τις σκελίδες του σκόρδου στη μέση για να απελευθερώσουν τις δραστικές τους ουσίες.
Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέστε το μέλι, φροντίζοντας να καλύπτει πλήρως το σκόρδο.
Κλείστε το καπάκι και αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 24 ώρες ώστε να ενσωματωθούν οι ιδιότητες του σκόρδου στο μέλι.
Μετά τις 24 ώρες, το σιρόπι είναι έτοιμο για χρήση. Φυλάξτε το στο ψυγείο και ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.
Χρήση
Πάρτε μία κουταλιά από το σιρόπι 2-3 φορές την ημέρα για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο και τον βήχα. Μπορείτε να το καταναλώσετε απευθείας ή να το προσθέσετε σε ζεστό ρόφημα.
Συμβουλή
Το σιρόπι αυτό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να το ετοιμάζετε κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα υλικά.
Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.
Βότανα με Αντιβιοτική Δράση: Κατά Μολύνσεων και Λοιμώξεων. Η Φυσική Θεραπεία.