Τραγανά Μελομακάρονα – Τα μυστικά και τα λάθη + Βιντεοσυνταγή για μελομακάρονα σαν Ζαχαροπλαστείου

Τραγανά Μελομακάρονα – Τα μυστικά και τα λάθη + Βιντεοσυνταγή για μελομακάρονα σαν Ζαχαροπλαστείου

Τα μελομακάρονα είναι το γλύκισμα που υπάρχει σε κάθε σπίτι τα Χριστούγεννα μαζί με τους κουραμπιέδες. Εξού και το αιώνιο ερώτημα: Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες; Προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο! Τα μελομακάρονα αν αποφασίσεις να τα φτιάξεις στο σπίτι έχουν τα μυστικά τους. Μπορεί να είναι ένα αρκετά απλό γλυκό και στα υλικά του και στην εκτέλεση του αλλά πιστέψτε με μια λάθος κίνηση μπορεί να καταλήξει σε ναυάγιο. Νόστιμο ναυάγιο ωστόσο..

Μυστικά για να πετύχεις τα τέλεια τραγανά μελομακάρονα
Να είσαι ακριβής στις αναλογίες των υλικών: Όπως όλα τα γλυκά έτσι και τα μελομακάρονα θέλουν ακρίβεια στις ποσότητες που λέει η συνταγή σας. Αν λοιπόν λέει πχ 200γρ. τότε είναι ακριβώς 200 γρ.!
Μην ζυμώνεις υπερβολικά: Συνήθως όσοι αποτυγχάνουν στα μελομακαρόνα είναι γιατί ζυμώνουν υπερβολικά. Όσο ζυμώνεις η ζύμη σκληραίνει και πλησιάζεις περισσότερο στην αποτυχία. Η ζύμη δεν θέλει πολλά πολλά. Θέλει τόσο ζύμωμα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλό σιρόπιασμα: Τα ζεστά μελομακάρονα θέλουν κρύο σιρόπι για καλύτερη απορρόφηση.
Ψήσιμο: Τα μελομακάρονα δεν θέλουν ουτε δυνατή θερμοκρασία αλλά ούτε χαμηλή. Πρέπει να σιγοψηθούν μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
Καλά υλικά: Η ποιότητα παίζει σε όλα ρόλο.. δεν το λέμε εμείς όλοι το λένε.. Για μια πετυχημένη συνταγή θέλετε καλό ελαιόλαδο και αλεύρι.
Συχνά λάθη: Τα συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγετε είναι το παρατεταμένο ζύμωμα, η λάθος θερμοκρασία σιροπιού ή ψησίματος και φυσικά η υπερβολική χρήση καρυκευμάτων.

Παρακάτω θα δείτε μια εξαιρετική συνταγή για μελομακάρονα τραγανά σαν του ζαχαροπλαστείου

Υλικά για τα μελομακάρονα
* φλυτζάνι μέτρησης 230γρ*

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη :
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα 2-3 πορτοκαλιών
8 φλυτζάνια αλεύρι (μαλακό) η γοχ
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2κ.γ γεμάτα μπέικιν παουντερ
1κ.γ σόδα
1 τσιμπιά καλή γαρύφαλλο
1κ.σ κανέλα
λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι γλυκού κοφτό)
150γρ καρύδια κοπανισμένα (αν θέλουμε να τα γεμίσουμε και μέσα τα μελομακάρονα μας χρειαζόμαστε 220 γρ.)

Για το σιρόπι:
500γρ μέλι
700γρ ζάχαρη
500γρ νερό
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλλα

Πηγή Φωτογραφίας: Toftiaxa.gr
Πηγή Θέματος:Toftiaxa.gr

www.pexels.com
Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!
Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.
Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Συμβουλές και tips – Πώς να πλένετε καλά το μπρόκολο πριν το χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr