Το καλύτερο επιδόρπιο – κυδώνι ψητό στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θελουμε 3-4 κυδώνια τα οποία καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 5-6 φέτες το κάθε ενα
Τα βάζουμε σε ενα πυρέξ και προσθέτουμε ενα κουτάκι κόκα κόλα ενα ξυλάκι κανέλα 3-4 γαρύφαλλα μια κουταλιά κονιάκ και περίπου 150 γρ μαύρη ζάχαρη
Τα ψήνουνε στους 180-200c για περίπου δυο ωρες ίσος και λιγο λιγότερο .
Προσθέτουμε και λίγα καρυδια
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κυδώνι γλυκό σέ φετουλες χοντρές
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα όπως επιθυμούμε.
2 κούπες νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 φυλλαράκι αλμπαροριζα
Το χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα μαζί ζάχαρη, κυδώνι και νερό. Βράζουμε τουλάχιστον για 30′. Μέχρι να δέσει το σιρόπι μου. Προς το τέλος βαζουμε και αλμπαροριζα με λεμόνι σβήνουμε την φωτιά
Γεμίζουμε αποστειρωμενο βάζο όπως είναι καυτό και γυρίζουμε ανάποδα το βάζο μέχρι να κρυώσει. Όταν ανοίξουμε ύστερα το διατηρούμε στο ψυγείο… Α, βαζουμε και 1 κούπα μέσα αμυγδαλοψιχα έτσι προς το τέλος.
Βράζουμε τά αμύγδαλα, τά ξεφλουδίζουμε.
Διατροφή και λίπος στην κοιλιά: 8 στρατηγικές για να το μειώσεις