Ο σωστός τρόπος να μπαίνουν τα τρόφιμα στο ψυγείο για να μην χαλάνε γρήγορα
Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τον τρόπο που αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας.
Με την ακρίβεια να μαστίζει τη χώρα, χιλιάδες είναι αυτοί που αναζητούν καθημερινά έξυπνους τρόπους ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα απ’ όπου μπορούν.
Οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα πλήττουν πολλές οικογένειες, πράγμα που σημαίνει ότι έχει γίνει ακόμη πιο ακριβό σπορ το να ψωνίζει κανείς από το σούπερ μάρκετ.
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες απλές συμβουλές, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του msn.com, ώστε να διατηρείτε τα τρόφιμα σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα και ως εκ τούτου να μην πετάτε φαγητά και να αξιοποιείτε στο έπακρο ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο.
Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και πού θα πρέπει να τοποθετείτε το κάθε τι:
Πόρτα ψυγείου
Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο ζεστό μέρος στο ψυγείο σας. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποθηκεύουν φρέσκο χυμό και γάλα εδώ, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Αντίθετα, συνιστάται η χρήση της πόρτας του ψυγείου για αποθήκευση νερού, κέτσαπ, μαγιονέζας και σόδας, καθώς αυτά τα είδη μπορούν να αντέξουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
Πάνω ράφια
Τα επάνω ράφια πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση τροφίμων που αλλοιώνονται όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία. Τα μούρα είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού. Αν τα αποθηκεύσετε στα κάτω συρτάρια του ψυγείου, όπου είναι πιο δροσερό, μπορεί να εμφανίσουν υγρασία και να σαπίσουν.
Κάτω ράφια
Τα τρόφιμα που είναι τα πιο ακριβά και αλλοιώνονται γρήγορα θα πρέπει να αποθηκεύονται στα κάτω ράφια, όπως το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί και το κρέας. Το πιο κρύο μέρος ενός ψυγείου βρίσκεται στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού. Ως εκ τούτου, είναι ένα ιδανικό μέρος για την αποθήκευση γάλακτος.
Καταψύκτης
Οι καταψύκτες είναι βολικοί εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τρόφιμα που δεν θα φάτε αμέσως. Όταν το καταψύχετε, διαρκεί πολύ περισσότερο από ότι στο ψυγείο σας. Η κατάψυξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αν αγοράζετε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες, καθώς στη συνέχεια μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σιγά σιγά.